Dzisiaj całkiem inne kwiatuszki ;)))
Monia te żółte i niebieski to zamierzone nasadzenia a białe gęsiówki same sobie chodzą po ogrodzie, choć czasami siewki przesadzam tam gdzie bym chciała żeby rosły ;)vertigo pisze:Majeczko - żółte, niebieskie i białe połączenia doskonałeAle rozrośnięte kępy
Ewuś u mnie ciągle bywa omieg na miejscu, nie wysiewa się bo do tej pory raczej wycinałam przekwitłe.ewamaj66 pisze:U mnie omiegi zanikają, nie są widoczne przez cały sezon. Ważne, żeby wiosną się pokazałyTrochę się wystraszyłam, bo nie pojawiły się w miejscach, które znałam, wysiały się w innych. Dopiero zakwitną
![]()
Rano było -4
Przymrozku nie było i niech tak już zostanie

Ewa kopiuj co ci się podoba, to białe to gęsiówka kaukaska świetny zadarniacz choć nie lubi letnich upałów i związanej z tym suszy, ale ładnie odrasta jak tylko zrobi się chłodniej.ewazawady pisze:Majka skopiuję sobie to Twoje połączenie omięg-szafirki-? (dla pewności co to ?). Jest świetne.Na początek w jednym miejscu, żeby sprawdzić czy u mnie też zakwitną w jednym czasie.
Też miałam spory przymrozek ale wszystko ok.
Czy zakwitną w jednym czasie to pewnie zależy od aury, choć w zeszłym roku kwitły razem, a w poprzednim również.
Grażynko to jest trawka przywleczona z lasu, świetnie się rozłazi ale bardzo mi się podoba;)kogra pisze:Majka a co to jest ?
https://lh3.googleusercontent.com/-XgdR ... 510340.JPG
Zachodzę w głowę i nie wiem.![]()
U mnie przymrozku nie było a jak u Ciebie ?
Mam nadzieję, że też nie i twój ogródek nadal kwitnący.
Przymrozku nie było i bardzo dobrze.
AgnisiuAGNESS pisze:Majeczko nie mogę się napatrzeć na ten biało-niebieski mix szafirków z gęsiówką....ależ to pięknie wygląda![]()
W ogóle zachwyca mnie ta feria barw w Twoim ogrodzie..... cudnie jest.... i znów pieję z zachwytu nad prymulkami.....