Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Gosiu jakie piękności nam pokazujesz ... ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marylko, mam okazję, więc pracuję, ale nie mogę całego dnia poświęcić na ogród. Powinnam jeszcze okna umyć, korzystając z okazji. 29 lutego było cieplej? Nie pamiętam takiego dnia

Paulinko, :wit ;:196

Justynko, jakoś nie mogę się zebrać. Wychodzę do ogrodu tylko na parę godzin. Jakoś cały dzień jest rozwalony. Mam za dużo pracy w domu na dokłądkę i tak ganiam między ogrodem i domem.

Paulinko, wielkie to pewnie będzie za jakieś 20 lat. Zresztą można ciąć jak będzie za duże. Na razie nie mogę się doczekać kiedy będzie większy ;:173

Alinko, faktycznie coraz więcej oznak wiosny, wczoraj nie wychodziłam z domu, bo było mało przyjemnie. Dzisiaj świeciło słońce, ale powiem Ci, że wiatr jest nieprzyjemny.
Cały czas szukam dobrego towarzystwa dla róz. :D

Justynko,
w sumie to ode mnie szybko się jedzie.
Dzisiaj popracowałam w ogródku i chyba zaczynam znowu dojrzewać do zmian :D
Na przesadzanie to chyba za wcześnie? ;:306
dzisiaj Kasia Agatra przywiozła mi patyczki hortensji.,
Czy wiesz, że ona chce się ze mną dzielić wszystkim co ma, a ja przecież nie mam już miejsca ;:173
Na opryski u mnie za duży wiatr. Muszę czekać, tak samo jak na ognisko. Myślałam, że dzisiaj coś spalę, ale za bardzo wiało
Jazz ;:167

Reniu, ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Gosia , czy na sprzątanie , grabienie nie za wcześnie? Pogoda ciągnie do ogrodu aby zrobić porządek, ale z koleii zagrabienie liści pod którymi kryją się wschodzące roślinki wiąże się z ryzykiem. Ja na razie wstrzymuje się od gruntownych porządków. :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Gosiu on taki mały a Ty już byś go ciachała ? :lol: Aż tak długo rosną?

Czy dobrze widzę czarny bez :?: ;:167 Naparstnice służą u Ciebie głównie wypełnieniu? Takie mam wrażenie, świetnie zapełniają luki :uszy
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Czytam i widzę, że praca podczas urlopu wre. Chciałoby się zrobić wszystko i w ogrodzie i w domu. Mam nadzieję, że znajdziesz chwilę również na odpoczynek :wink: .
U mnie też nieprzyjemnie wieje, fruwają liście z niesprzątniętych rabat, szykuje się syzyfowa praca.
Pozdrawiam życząc udanej środy :wit .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu widzę że poczułaś wiosnę i pracujesz jak pszczółka , ja z myciem okien poczekam do marca, teraz co dzień ciesze się ogrodem .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,jak patrzę na ilość twoich nasadzeń mam wrażenie,ze masz ogród z gumy. ;:oj Też ciachnęłam już tamaryszka letniego,wszystkie wierzby i nie wiem czy nie za szybko,bo codziennie są przymrozki.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Helen pisze:Gosia , czy na sprzątanie , grabienie nie za wcześnie? Pogoda ciągnie do ogrodu aby zrobić porządek, ale z koleii zagrabienie liści pod którymi kryją się wschodzące roślinki wiąże się z ryzykiem. Ja na razie wstrzymuje się od gruntownych porządków. :D
Mnie też kusza porządki w ogrodzie, szczególnie jak widzę jakie masz czyste rabatki ;:108 ... ale jednak te nocne zimnisko trochę mnie wstrzymuje. Zafundowałam jednak krzakom strzyżenie... a sobie - katar, więc na razie na tym poprzestanę :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu czytam, że pracujesz w ogródku jak mróweczka . Ja na razie jeszcze leniuchuję.... u mnie tak szaro i zimno, a rano biały od mrozu trawnik.... jeszcze troszkę poczekam z pracami...
Nie mogę się napatrzeć na cudowną niebieską mgiełkę od szałwii na Twoich rabatach.... wspaniale to wygląda ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Gosiu, jestem i wzdycham do twoich kwitnących ;:170
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja też z tych ociągających się :oops: za mało ciepełka jeszcze u mnie a ja ciepłolubna jestem !A tu już marzec na karku więc już będzie czas coś podziałać choć nie bardzo mam wenę ...Nie myślę o nowych nasadzeniach , przesadzaniach bo u mnie to jest "spontan" i dzieje się tu i teraz ...Przychodzę,oglądam ;:204 ...szpadelek w dłoń ...to tu a to tu ...za chwilę patrzę nie ... :roll: to nie tutaj albo to trzeba obrócić troszkę... albo jeszcze raz..aż do skutku ... ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu czytam, że dojrzałaś do kolejnych zmian ;:oj jestem ciekawa co to za zmiany planujesz.
Też sprzątam już trzeci dzień i udało mi sie z grubsza ogarnąć tylko przed-ogródek,a końca tych liści nie widać ;:222 jakbym miała to wszystko zbierać w worki to chyba bym poszła z torbami ;:202 a tak od 3 dni ciągle płonie ognisko, a właściwie się dymi bo sporo liści mokrych a żołędzie podkiełkowane tylko strzelają w tym ogniu :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Helenko, zimy już nie będzie. Tylko nocne przymrozki. Ale te nie powinny zaszkodzić roślinkom. Gorzej, że zapowiadaja majowe mrozy. Tutaj juz nic nie pomoże. Znowu bedziemy płakały. Mam nadzieję, że te prognozy się nie sprawdzą.

Paulinko, na razie nie mam zamiaru go ciachać. Niech rośnie, ale gdyby za bardzo wybujał, czekają go nożyce :D
Tak naparstnice to wypełnienie. Pozwalam im się rozsiewać gdzie chcą. Ale w razie czego usuwam. A na pewno liście, bo strasznie się rozrastają. Czarny bez to Eva. Na razie to maleństwo

Edytko, praca wre. Codziennie staram się spędzić parę godzin w ogrodzie. Ale spędzam nie tyle ile bym chciała. Może to dlatego, że mam pespektywę kolejnych dni? W domu nic nie zrobiłam. Ciągle coś wypada. Jakieś wyjazdy, goście. Ogró dla mnie jest najwazniejszy. Wiatr troszeczkę się uspokoił, ale nadal nie rozpaliłam ogniska

Geniu, chciałam umyć okna, bo potem to już tylko weekendy mi zostana. Ale prace domowe nie są dla mnie priorytetem.
Mam nadzieję, że w tym roku odwiedzisz moje włości :D
Ja do Sulejowa niestety nie jadę.

Małgosiu, ja w porównaniu z Twoimi nasadzeniami to mam mało roślinek. U Ciebie zastanawiam się gdzie Ty to wszystko zmieściłaś. Też ciachnęłam tamaryszka.

Ewo, te nocne zimnisko roślinkom nic nie robi. Zimy już nie będzie. Przynajmniej do maja :roll:
ja też wczoraj katar załapałam, ale wieczorem wzięłam aspirynkę, wskoczyłam dociepłego łóżeczka i rano już było wszystko w porządku

Aga, pracuję, mimo, że temperatury jeszcze nie dla mnie. Ale poczułam wiosenną werwę, W dodatku chciałam wykorzystać wolne dni. Potem zostanie mi już tylko weekend do pracy. Ty możesz sobie pozwolić na późniejsze prace.

Aaga, Ty i moje rabatki ;:173
Przecież Ty lubisz porządek w ogrodzie :D

Maryniu, ja też jestem ciepłolubna, ale powiem szczerze, że jak się pracuje to aż tak nie czuć tego zimna. Byle tylko nie wiało. Ja jeszcze mam plany na nowe nasadzenia, bo moja tylna rabata w środkowej części mnie nie cieszy. Musze zmienić, żeby być w końcu zadowolonym z efektu. Przednie nasadzenioa zostawiam w spokoju, najwyżej zmieniam jedną roślinę lub dwie.
A jak zrobię tą tylną rabatę, może w końcu zrobię kolejną? Ale tutaj musze bardzo się nastawić, żeby stoczyć bój z m.

Maju, zmiany nie będą spektakularne. Ot, zmieniam nasadzenia, dosadzam, bo tylna rabata w środkowej częsci mnie drażni. Reszta zostaje. W miarę jestem zadowolona.
J ajestem zadowolona z efektów sprzątania, choć odkryłam, że chyba będę musiał porzegnac się z 4 jałowcami. A szkoda, bo to już całkiem spore rośliny. Niestety zachorowały, i moje wysiłki, żeby je ratować nic nie dały.
Ja część palę, część kładę do worków, częśc na kompst. Niestety xz paleniem jest ten problem, że u mnie za bardzo wiej, a wokól ludzie mieszkają.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! Jak nazywają się te białe dzwonki na przedostatnim zdjęciu? To bylinka, czy dwuletnie? Mam podobne (a może miałam), ale nie znam ich nazwy.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Gosia,
Ale Ty masz te krwawniki ;:167 mogłabym je oglądać godzinami ;:167
A co nie podoba Ci sie w tej rabacie, ktorą chcesz zmienić? Drzewo już posadzone, luka się z czasem wypełni. Z tego, co pamiętam, to tam przechodzi Flesz.... To miejsce? Może ewentualnie posadź tam większą trawę - wyższą?
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”