Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Widzę zę pomidorków posiałaś troszkę... ja tez ;:224 i zastawiłam sobie cały parapet w pokoju.Sczęśliwa ze wszystko zmieściłam .Zapomiałm jednak ze w czwartek wysiałam dużą multipaletę ;:224 i gdzie ja ją postawię ;:223
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Istne szaleństwo parapetowe - szczerze podziwiam ;:180 . Czy wystarcza Ci miejsca na parapetach na wszystkie rozsady?
Pozdrawiam cieplutko ;:196
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

hoho - szalejesz parapetowo - super. Gratuluję udanych zakupów.

Piszesz, że sama malowałaś wianek. Może mi poradzisz. Mam pochowane na strychu różne gliniane itp figurki, ale kolorowe, a za kolorowymi w ogrodzie nie przepadam. Czym je pomalowac na kolor terakoty albo czarny, tak, żeby były matowe i mogły stac w ogordzie? Myślałam o farbie tablicowej w sprayu, ale to tylko czarny czy zielony wchodzi w grę, a znowu farba tablicowa jest droga ze względu na swoje właściwości - nie zależy mi na pisaniu po tym wszystkim, a jedynie na efekcie takiej matowości, bardziej by mi zależało na kolorze terakoty.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu niezła ilość wysianych pomidorków :D ..... u mnie podobnie ;:224 tylko coś bardzo słabo kiełkują.... chyba za zimno im u mnie :roll:
Wspaniałe bielutkie hiacynty.....ale zapach musi się roznosić w domku...... zachwyciła mnie ceglana ściana ;:oj ;:167 ....... mam nadzieję, ze kiedyś załapie się w większym fragmencie na fotkę..... będę z ciekawością podglądać 8-) :lol:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam wszystkich moich miłych gości. Za oknem pada deszcz, jest okropnie :evil: Zdążyłam szybko posadzić moje nowe nabytki i się rozpadało. Ulewa, jakiej dawno nie widziałam. Przynajmniej podleje moje sadzonki. Koleżanka zrobiła mi niespodziankę i podarowała mi krzaczki hortensji Anabel i Limelight. Rosną już takie w moim ogrodzie, ale mnie od takich przybytków głowa nie boli. :D

Grażynko - odmian pomidorków jest mnóstwo, zaglądam ostatnio często do wątków warzywniczych na FO i jestem pod ogromnym wrażeniem. Ja miałam tylko kilka różnych, ale resztę dostałam od koleżanki. Zostało cos tam jeszcze, jak jesteś chętna to podeślę. ;:196

Marysiu - ja lubię siać, pikować, sadzić. A pomidorki to przyjemna uprawa, tak ładnie rosną i lubię ich zapach. Nawet te małe mikruski ledwo wychylające się z ziemi bachną bosko. :D

Aniu - werbenę dojrzałam na FO. Bardzo mi się spodobała, zwłaszcza fakt, że sama się wysiewa.Mam ochotę posadzić ją razem z różami. A donoszę również, że farbownik zaczyna kiełkować. I nawet nieźle mu to idzie. Także moje obawy były przedwczesne. Inna sprawa, to fakt, że wczoraj wyczytałam w gazecie , że farbownika nie sadzi się z rozsady, tylko sieje do gruntu bezpośrednio. Cóż, popróbuję....Moja chęć posiadania w ogrodzie niebieskości jest baaardzo silna. ;:196

Paulinko - dziękuję za tyle miłych, serdecznych słów ;:196

Basiu - moja energia się właśnie skończyła, bo....ja działam tylko na energię słoneczną :D Fakt, wysprzątałam juz sporo w ogrodzie, ale....najgorsze przede mną. Czyli wertykulacja....Tego nie znoszę :evil: O wiele przyjemniejsze jest zastawianie parapetów :D

Martuś - ja i leżak?Z moim ADHD jest to niemożliwe kochana. Zostało jeszcze troszkę do zrobienia, więc cieszę się na poprawę pogody.

Aniu - Mamafraniu - wyobraź sobie, że obiecywałam sobie nie siać nic, oprócz pomidorków i papryki. Jak widać po moich parapetach, życie zweryfikowało moje plany. Mój M zrobił mi nawet półeczkę na moje szklarenki, którą będę mogła wystawiać na taras w cieplejsze dni.I tylko parapet w syna pokoju jest pusty, bo...tam mam zakaz wstępu. :wit To jest choroba, ale jak dla mnie, bardzo przyjemna.

Edytko - już się boję co zrobię, jak będę musiała pikować pomidorki i paprykę. Co roku tak mam, od prawie 6 - ciu lat choruję na to schorzenie, i moja choroba ....się pogłębia. :D

Aguś - athshe - ja ten wiklinowy wianek, co jest na fotce prysnęłam akrylową farbą w sprayu. Mój syn od lat maluje swoje motory, teraz auta , także jego kolekcja różnych farb jest niesamowita, a przy okazji pomocna w moich wizjach ogrodniczych, Pytałam go czym pomalować gliniane figurki, i on uważa, że olejną farbą byłoby najlepiej, nie w spray - u, bo popęka, tylko pędzlem z puszki. A napisz jakie to figurki, bo niektóre są z tworzywa, i wtedy wystarczy w sprayu.

Aguś - Agness - może za zimno, one do kiełkowania muszą mieć cieplutko, potem już mają u mnie ok 20 stopni.Zrobię fotkę ściany, jak ogarnę jej okolice ;:173 To bardzo użytkowa ściana, bo w niej mieści się kominek.

Pełnia u mnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj dziecię moje i Lulasia grają w jakąś grę

Obrazek
athshe
500p
500p

Post »

Małgosiu - D mi jutro strych otworzy to zrobię zdjęcia figurkom. Są tam np gąsienice - ona mają jakieś słomiane i inne dodatki - nie pamiętam dokładnie, dlatego myślę o farbie w spray'u - byłoby najwygodniej...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Ile pomidorów... ale już Ci kobea podskoczyła ;:138 i się czepia... to jakaś czepialska musi być ;:224 - moja dopiero się z ziemi wyłoniła... kompozycja z wiankiem- urokliwa- szczególnie ,,wzięły mnie" te ciemne tulipany ;:167 pełnia :uszy dziecie z kotem- widać, że pochłonięte zajęciem ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś - Pokaż te figurki to zapytam syna. On jakoś odradzał spray, bo mówił, że popęka.Gipsu nie pryskać, bo pęknie.Teraz widzę, że te 6 cio letnie wierzby widac na fotkach z pełnią.
athshe
500p
500p

Post »

Jak one są sześcioletnie to ja się boję, albo potrzebuję punktu odniesienia ;)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kelpie - dziękuję ;:196 Ciemne tulipanki są niestety sztuczne :( Niedługo będą prawdziwe, jeszcze troszkę :D

Athshe - Aguś - jutro porobię fotki z jakimś punktem odniesienia to będziesz miała wyraźną wizję :D
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Sztuczne, czy nie pięknie się komponują- i jak wyglądają :wink: prawie jak żywe-przy czym to ,,prawie"robi różnice- a zwłaszcza nam- takim zakręconym na punkcie zieleni ;:306
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Ale piękny kiciuś :D
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Takiej choroby nie wskazane jest leczyć. Czuć w Twoich pisanych słowach pasję, zamiłowanie i radość z wyhodowania swoich roślinek ;:333 .
Zdjęcia księżycowe ;:167
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu :wit Piękne zdjęcia pełni :wink:
Jak fajnie Lulasia wpatruje się w monitor laptopa :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kelpie - ;:196

Bartku - dziękuję :D

Edytko - ja lubię jak coś rośnie, kiełkuje. Nawet mieszkając w bloku miałam skrzynki na balkonie i wyprawiałam tam różne kwiatowe eksperymenty. Dziękuję ;:196

Paulinko- dziękuję. Dlaczego nie mogę napisać w Twoim wątku?

A tego kwiatuszka spotkałam po drodze , to chyba podbiał?

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”