Zieleń w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie

Post »

Witaj Marysiu :wit
Piwonia w pełnym rozkwicie ohhh te białe pomponiki!!! :tan
Reszta ;:138
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Maska pisze: Iwonko nie dziwi mnie Twoja miłość do piwonii, bo są piękne i tak cudnie pachną!
Czy mówisz o Teresce? dla mnie jest tak cudna, że nie wiem czy kupię ich więcej, zobaczę jak jej będzie u mnie?
tak miałam na myśli własnie Tereskę - napatrzeć się nie można ;:215
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś dziękuję ...tak moja też jest Abraham :tan
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Beatko witaj :wit to jest najpiękniejsza pora roku dla roślin - teraz zieleń ma najładniejsze odcienie!
Reniu teraz jak ciepło to szybko przekwitną - i znowu trzeba rok czekać :lol: ;:196
Iwonko urzekły mnie te maleństwa jak pisałam, ma dużo pączków więc będą jeszcze zdjęcia! u Ciebie znowu pada?
Misiu cieszę się ! bo to śliczna róża w tym roku krzak się rozrósł i ma dużo pąków!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, różyczki przetrwały potop i pięknie Ci rozkwitają! Pantofelnik to istne cudo, chyba nigdy nie widziałam. A chłopa dla aktinidii szukasz na gwałt :D
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44

Post »

Maska pisze: Beatko nie lubię wydawać dużych kwot, bo LM ma drogie rośliny i niestety już mam doświadczenie że pędzone. W ogrodzie jednak pokazują urodę w danym roku na następny są marne chyba, żeby je szpikować nawozami sztucznymi a ja jakoś mam opory do tego, bo oprócz nawozów trzeba i środki ochrony i chemia fruwa w powietrzu.
O, dobrze wiedzieć. Wezmę to pod uwagę jak już przyjdzie pora na większe zakupy. Dziękuję za ostrzeżenie.
Jeśli chodzi o nawozy, to uważam, że całe zło z nimi związane to nieumiejętne stosowanie zwłaszcza nadmierne dawkowanie. Poza tym "chemia" w nich ta sama co w naturalnych tylko inaczej zdobyta i opakowana.
To się pomądrowałam :wink:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu czy dolosperma kwitnąca na fioletowo u Ciebie zimuje w gruncie.
Ależ pięknie kolorowo zrobiło się w ogrodzie tyle kwitnących cudowności, pantofelnik ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Marysiu u mnie dziś pogoda w kratkę - rano piękne słoneczko , od 11ej do 15 ej deszcz i potem piękne słoneczko a obecnie już mam chmurki ;:218 ale pogoda belgijska słynie ze zmienności
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu szukam chłopa na gwałt w pełni rozkwitu, biedne trzmiele się męczą ale na darmo!
Pantofelnika mam od Marysi Motyczki i też pierwszy raz na żywo go zobaczyłam :lol:
Beatko wiem że chemia to też natura tylko zgwałcona, ale natura w naturze jest wyważona a ta nie!
Dorotko tak delosperma przetrwała zimę na skalniaku pod przykryciem kiedyś pisałam że przechowywałam w różny sposób i jeden się sprawdził pod rozciętą plastikową dużą butlą, ale Marzena pisała że jej przetrwała bez okrycia u mnie nawet te pod iglastymi gałązkami zdechły.
Iwonko a u nas upały jutro nawet 33 st. ma być koty leża na zimnych płytkach jak nieżywe! ;:306

Znowu dzisiaj narobiłam zdjęć i muszę Wam się pochwalić, że mam mój w zasadzie zagajnik piwoniowy od 7 lat i były tam głównie ciemno różowe piwonie, a tym roku objawiły się przepiękne różne piwonie a oto one:
Obrazek Obrazek Obrazek
Te zwykłe ciemnoróżowe jeszcze się nie rozwinęły

Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To ten wczorajszy bodziszek z listkami

Obrazek
i jeszcze jeden chyba bodziszek czerwony
Obrazek

i na dzisiejszych zakupach wpadły mi w rękę takie dwie roślinki
Obrazek
Obrazek

I to by było na tyle ;:162
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ze też Tobie zawsze w ręce wpadną takie oryginalne cuda :shock: Ja uparcie przepatruje okoliczne ogrodnicze, ale tu wszystko dopasowane do gustu przeciętnego, nieuświadomionego ogrodniczo klienta....

Moim piwoniom nieliczne pąki uschły, chyba czeka je przeprowadzka jednak, ale patrząc na efekty, jakich Ty doczekałaś, postaram się być cierpliwa, a może już za 7 lat... :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pati wiesz to najważniejsza cecha ogrodnika - cierpliwość a potem ..... nagroda oto taka! Te puste to sobie zażyczyłam od znajomych jeszcze raz bo myślałam, że przepadły. Jednak po wsadzeniu coś odchorowały zobaczymy jak się przyjmą to będzie co rozdawać :lol: Mogłabym więcej takich rarytasików kupować tylko kasa piszczy, że są ważniejsze wydatki ;:306 a Ty nie grzesz, bo widzę co wjeżdża w tym bordowym.... ;:71 jakie rarytasiki!
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Witaj Marysiu :wit . Roślina o którą pytasz przypomina mi firletkę smółkę. Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marysiu, piękna ta porcelanowa Tereska, ale Abraham Darby to istne cudo. Kwiaty ma ogrooomne i zabójczo pachnie ;:170
Czytałam o ukorzenianiu lawendy, ja wiosną po cięciu wsadziłam kilka gałązek do ziemii, ale to był początek marca..potem w?óciła zima i siarczyste mrozy. Sądziłam, że nici z tego zabiegu, ale wyobraź sobie, że kilka sztuk rośnie ;:oj
Pod koniec lata spróbuję znowu :uszy
Pozdrawiam!
ps. Może ta nn pnąca to Compassion? Jak będzie miała pełny kwiat to pokaż dziewczynom w wątku identyfikacyjnym, na pewno namierzą co to za jedna ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu na piwonie po prostu nie mogę się napatrzeć....są przepiękne ;:oj Moje już wszystkie przekwitły.....
Dzwoneczki też zachwycające, to jedne z moich ukochanych kwiatów :D
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Czy dzwonek kropkowany rozrastaię z rozłogów. Mam coś podobnego (biały), ale nie wiem co to jest. Teraz walczy o przestrzeń z paprociami. Jeszcze nie zakwitł.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”