Moja rabatka2- perdii
Re: Moja rabatka2- perdii
Iwonko to masz już dużo więcej zrobione niż ja
Jak Twoje stawy?

- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Trzymam kciuki 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu,wysiewy zrobione,wszystko pięknie rośnie ,super, ja jeszcze nic nie wysiałam ,zajęłam się ogrodem ,ale posadziłam do donic dalie ,błonczarkę, kalle,żeby przyspieszyć wegetację i parapet już mi się zajął rośnie mi w 5 donicach hortensja Pinky Winky ,sama ją ukorzeniłam,a teraz do zasadzenia guzikowiec,który już wypuścił korzonki w szklaneczce z ukorzeniaczem,pozdrawiam i miłego dnia życzę

Gosiu odpisałam u mnie ale jeszcze raz powtórzę, wczoraj i dzisiaj do 13 jest owoc. później korzeń, a dopiero 20 i 21 marca jest kwiat, a potem liść. Dobrze że posiałaś ja byłam padnięta więc dopiero będę siała 24 lub 25 marzec. Zdążą urosnąć na czas.
Marto guzikowiec jak ukorzeniałaś tzn. Kiedy cięłaś gałązki?Później do wody z ukorzeniaczem ? Czymś nakrywasz? Mam jeden guzikowiec więc może się pokuszę o rozmnożenie
Danusiu już przeczytałam u Ciebie
Urosnąć zawsze zdążą, ale ja wykorzystuje chwile bo nigdy nie wiem kiedy będę potrzebna wnukom a jak wyjeżdżam lub oni są u mnie to prace ogrodowe odpadają.

Danusiu już przeczytałam u Ciebie

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Gosiu
dzisiaj znowu wieje.
A już wczoraj po południu była taka piękna pogoda, że nawet coś pogrzebałam w ogródku.
Posadziłam już swoje dalie i kanny do doniczek.
Miłego dnia i słoneczka Ci życzę
.

A już wczoraj po południu była taka piękna pogoda, że nawet coś pogrzebałam w ogródku.
Posadziłam już swoje dalie i kanny do doniczek.
Miłego dnia i słoneczka Ci życzę

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Poczytałam i widzę Gosiu że spore wysiewy robisz. Ja wysiałam pomidory , mam w tym roku czternaście odmian, lobelię i heliotropa a i jeszcze paprykę. Lobelii nie pikuję tylko taka już podrośniętą wysadzam od razu do ogrodu, robię tak od kilku lat i jest super.
W ogrodzie jeszcze nic nie porządkowane, mąż podciął żywopłoty i niektóre drzewka, czeka nas aeracja trawnika i zbieranie wszelkich liści nawianych zimą.Od soboty jest zimno i wietrznie a dzisiaj w nocy sypnęło śniegiem, teraz już roztopił się ale pada deszcz i jest wietrznie.
W ogrodzie jeszcze nic nie porządkowane, mąż podciął żywopłoty i niektóre drzewka, czeka nas aeracja trawnika i zbieranie wszelkich liści nawianych zimą.Od soboty jest zimno i wietrznie a dzisiaj w nocy sypnęło śniegiem, teraz już roztopił się ale pada deszcz i jest wietrznie.
Witam Wszystkich
dzisiaj miałam pracowity dzień ogrodowy w domu.Przyszły zamówione drzewka owocowe więc musieliśmy obsypać je ziemią i zrobić prowizoryczne baloty aby przetrwały do wyjazdu na wieś.Drzewka od pana Konieczki więc jak zwykle dorodne z pięknym systemem korzeniowym.Cebulki kwiatowe zaczęły wypuszczać kiełki więc również musiałam zrobić im prowizoryczne donice. Wszystko więc mniej więcej zabezpieczone przed wyschnięciem i czeka na odpowiedni monet do wyprowadzki z domu na wieś. Dodatkowo M ma dużo pracy i martwię się kto będzie mi pomagał w ogrodzie.
Co prawda wymyślił, że do obiadu będzie robił w "polu" a po obiedzie swoją pracę. Tylko nie wiem czy wtedy dotrzyma terminów.teraz czekam na pogodę bez deszczu i wiatru i jedziemy na wieś.

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
To należy życzyć... owocnej robótki
i słonecznej pogody 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,dzisiaj pochmurno i mokro,może potem będzie lepiej,czytam u Ali ,że interesuje Cię wierzba smocza,ja Ci dołożę patyczków do Twojej przesyłki,u mnie jest pokazana troszkę wcześniej z wiosennymi ,pozdrawiam i miłego dnia życzę i dużo słoneczka ,wierzba ukorzeni Ci się w wodzie i wtedy ją wsadzisz do ogrodu

Dziękuje Marto bardzo
Najszybciej wykiełkowane nasionko w mojej karierze ogrodniczej wczoraj posiane dzisiaj już kiełek widać Jest to cynia jeszcze słabo widać na zdjęciu ale kiełek jest w prawym górnym rogu zaznaczone czymś co miało być kółeczkiem
no i włos mojego kota inspektora zasiewów

to samo przepołudniki

por wysiany 4 dni temu

cebula też z przed 5 dni zaczyna wschodzić

po pikowana część lobelii

Troszkę papryk wychodzi

sałata od kozuli

i jeden z heliotrop Reszta juz była na balkonie w szklarence więc tylko ten załapał się na zdjęcie

I najpiękniejszy mój "kwiatek " który łazi za mną jak pies i wszystko kontroluje

[url=http://www.fotosik.pl]
/url]

Najszybciej wykiełkowane nasionko w mojej karierze ogrodniczej wczoraj posiane dzisiaj już kiełek widać Jest to cynia jeszcze słabo widać na zdjęciu ale kiełek jest w prawym górnym rogu zaznaczone czymś co miało być kółeczkiem

to samo przepołudniki

por wysiany 4 dni temu

cebula też z przed 5 dni zaczyna wschodzić

po pikowana część lobelii

Troszkę papryk wychodzi

sałata od kozuli

i jeden z heliotrop Reszta juz była na balkonie w szklarence więc tylko ten załapał się na zdjęcie

I najpiękniejszy mój "kwiatek " który łazi za mną jak pies i wszystko kontroluje

[url=http://www.fotosik.pl]

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Inspektor zasiewów uroczy...
Muszę w końcu wysiać moje nasionka...

Muszę w końcu wysiać moje nasionka...

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
witaj Gosiu wiosennie
Widzę,że kiciś Ci wysiewów pilnuje,oj to będzie wszystko dobrze rosło pod takim dobrym okiem,
moja też lubi zagladać do roślinek
miłego dzioneczka

Widzę,że kiciś Ci wysiewów pilnuje,oj to będzie wszystko dobrze rosło pod takim dobrym okiem,

moja też lubi zagladać do roślinek

miłego dzioneczka

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
A kotek nie ociepla twoich siewek bo tak szybko ci kiełkują .. Miałam siać w szklarni ale zrobiło się zimno więc trochę poczekam na cieplejsze dni ..