Betonowy balkon w środku miasta

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Vampi
200p
200p
Od: 25 kwie 2014, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Betonowy balkon w środku miasta

Post »

Strażnik rewelacyjny :) I jaki ma sprzęcior ;P
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Hmmm.... co to znaczy dziubek ceramiczny do nawadniania? Czy do tej żabci wlewa się gdzieś wodę?
Ja mam taki dziubek - nie ceramiczny, który przykręca się do butelki i razem z butelką wbija w ziemię.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu no i mnie to tylko dalie karłowe wchodza w gre
a że jest wielki wybór noto można poszaleć

Piękny balkonik - fuksja cudna ;:oj
passi
200p
200p
Od: 19 mar 2014, o 08:31

Post »

Komarzyca już tak Ci urosła czy większą kupiłaś? Madziu jak nie trafię skrętnika już to uśmiechnę się do Ciebie :wink:
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Cieszę się, że podoba Wam się mój strażnik. welkam to jest tzw. konewka samonawadniająca. Są to małe zbiorniczki zakończone ceramicznym/ glinianym dziubkiem, który wkłada się w ziemię. Przez ten dziubek sączy się woda, jeśli ziemia wyschnie. Żabka ma z tyłu głowy otwór, do którego wlewa się wodę. Te dziubki, które nakręca się na butelkę też sprawdzałam. Moim zdaniem są do bani - woda bardzo szybko wypływa z butelki. Przy okazji omawiania tych spraw, dodam, że mam też bardziej rozbudowaną wersję dziubków ceramicznych, do których dołączone są rurki, przez które płynie woda z większego naczynia. Tu trochę więcej: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=140

Amara, to prawda- wybór dalii jest powalający. Widziałam różową z białymi końcówkami. Wyglądała bardzo apetycznie, jak jakieś ciastko, ale mam już trzy to mi wystarczy. Passi, komarzycę kupiłam na Bakalarskiej (wiesz, że tam jest giełda kwiatowa? Tylko to straszny hektar od nas). Wtedy była mniejsza i na pewno nie zwisała - pamiętam, że się martwiłam, że prosto rośnie. Dla porównania dwa zdjęcia: kiedy ją kupiłam i teraz
Obrazek Obrazek

I oczywiście musimy jeszcze się umówić na machniom, zapisuję sobie skrętnika dla Ciebie ;:136

Ok, jest nowa strona to wkleję zdjęcia. Muszę się pośpieszyć, bo już jutro te zdjęcia nie będą aktualne :tan
Bratki już się rozwinęły. Ekspresowe tempo. W zeszłym roku zakwitły 20 czerwca. Wygląda na to, że większość w takich właśnie kolorach
Obrazek Obrazek

Zefirant otworzył się na słonce
Obrazek

Słowo daję, że wczoraj tego nie było ;:63
Obrazek

Pąki lilii coraz bardziej wyraźne
ObrazekObrazek

W taki dzień jak dziś mój balkon wcale nie jest taki cienisty. Rośliny, które rosną na pełnym słońcu (a mają go może ze 3h na dobę),
zrobiły się wiotkie. Szymku, dobrze, że zdążyłeś z roletami...

Oto kilka ujęć, na których dobrze widać, jak oświetlony jest mój balkon w południe

ObrazekObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Nie chciałabym się nikomu narazić, ale południowy balkon to musi być w upalne dni jazda bez trzymanki ;:3 ;:36 ;:47 ;:161
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Mam balkon na zachód... masakra. Kiedyś słońce spaliło mi liście pomidorów. Teraz boję się o maleństwa paprykowe. Generalnie przy takiej pogodzie nie nadążam z podlewaniem.
Bratek cud miód. No to teraz czekam na różę.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Ja mam na razie nowe dalie żółto czerowne , czekam na kwiatka pomarańczowej
tej zeszłorocznej :heja
Zefirant boski , brateczki też :tan
Co do balkoniku to ja się nie wypowiem ;:223 ;:223 ;:223
od godz 11 słońce :twisted: :twisted: :twisted:
passi
200p
200p
Od: 19 mar 2014, o 08:31

Post »

Rewelacyjny ma kształt Twój balkon. Zefirant uroczy muszę poczytać o nim. Piszę się na wymianki jak najbardziej ;:333
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Cześć Dziewczyny i Chłopaki :wit
Amara, welkam, zachodni balkon chyba lepszy niż południowy. Czasami żałuję, że nie mogę pozwolić sobie na niektóre rośliny preferujące stanowiska słoneczne. Ale jednak nie ma co narzekać.
Passi, zefiranta tez mogę Ci dać - jesienią będę dzieliła cebulki a on się dość mocno namnaża. Zatem jeśli masz dużo słoneczka to namawiam do uprawy tej rośliny.

Wczoraj kupiłam bulwę... batata, czyli wilca ziemniaczanego. Wsadziłam go do skrzynki z trzema siewkami wilca heavenly blue. Bardzo się cieszę, że na niego trafiłam (oczywiście poszłam kupić coś do jedzenia). W sumie bataty się je, więc wszystko się zgadza :D

Dziś ciąg dalszy zdjęć
Begonie
ObrazekObrazek Obrazek

Widok na lewą kratkę
Obrazek Obrazek Obrazek

Na ostatnim zdjęciu widać skrzynkę powieszoną na kratce a w niej hibiskus i trzykrotka. Nie ważą zbyt dużo więc nic złego nie powinno się stać z kratką. A mam tam troszkę słońca, które dobrze zrobi roślinkom.

Aksamitka, hosta, kroplik
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Vampi
200p
200p
Od: 25 kwie 2014, o 19:36

Post »

Magdallena pisze:Nie chciałabym się nikomu narazić, ale południowy balkon to musi być w upalne dni jazda bez trzymanki ;:3 ;:36 ;:47 ;:161
Ja mam południowy :P Zastanawiam się nad systemem nawadniania :P A tawułka cudo! Moja nadal nie kwitnie :(
Awatar użytkownika
trzy_koty
100p
100p
Od: 14 mar 2014, o 22:02

Post »

Też mam południowy. Trochę mi właśnie słońce podpaliło kwiaty powojnika, ale ogólnie nie jest źle. Przed chwilą wystartowałam z konewką podlewać, a tu... od wczoraj jeszcze wilgoć trochę trzyma. :shock:

Madziu, ale Ci to wszystko szybko rośnie, nie nadążam oglądać! Szkoda tylko, że dla Ciebie tam już nie ma miejsca za bardzo. :;230 Zefirant mi też wpadł w oko, chyba go rozważę... :twisted:
pozdrawiam słonecznie, Ewa
Mój balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Kamilo, tawułki lubią cień. Może masz ją w zbyt słonecznym miejscu? Ewo, już dawno nie mam żadnego stolika ani krzesełka z braku miejsca. Czasem siadam na wysokim progu, skąd nikt mnie nie widzi i stąd podziwiam mój balkonowy świat.
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Madziu niesamowicie piękny balkon taki ukwiecony ,widzę że komarzyca ci pięknie też rośnie gratuluję ;:215 ;:3 ;:3
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny balkon. Na progu też może być wygodnie. ;:215
Marta
Awatar użytkownika