300 m 2 frajdy - część II - ekologicznie
-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: 300 m 2 frajdy - część II - ekologicznie
Cd Wrotyczu... http://www.biokurier.pl/aktualnosci/227 ... to-wrotycz
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwiatki piękne 
Ruda: Na tym Wilanowie to coś jest w ogóle oprócz bloków? (przyznam się szczerze, że ja mentalnie zostałam w czasach kiedy na Wilanowie był pałac i pola SGGW i jak przejeżdżałam tamtędy ostatnio, to zgubiłam szczękę
)

Ruda: Na tym Wilanowie to coś jest w ogóle oprócz bloków? (przyznam się szczerze, że ja mentalnie zostałam w czasach kiedy na Wilanowie był pałac i pola SGGW i jak przejeżdżałam tamtędy ostatnio, to zgubiłam szczękę

-
- 500p
"Na tym Wilanowie to coś jest w ogóle oprócz bloków?"
Świątynia opatrzności ;)...
Świątynia opatrzności ;)...
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko przecież wiesz, że każdą rzecz można sfotografować i pokazać tendencyjnie.JagiS pisze:Chaber, Ruda, chaber.
Pałac w Wilanowie przepiękny jest, fakt, ale wymysły tego Twojego Tadzia i ich otoczenie.
Rozumiem lokalny patriotyzm, ale niektórych miejsc nie umiałabym pokochać....
No i czerwonego też nie kocham. A gdyby tak całą Twoją działkę porósł kielisznik...
.
- Jagoda, patriotka z Pruszcza Gdańskiego

Popatrz - 2 foty z Madery
Na mnie taki widoczek działa tak, że ...... czuję piękno tej wyspy
a tak wygląda za płotem. Poleciała byś po obejrzeniu takiego zdjęcia reklamowego ?

- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Dokładnie!! Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia!! Brawo Mariolu?!!
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Mariolka, ja na to drugie bym poleciała
tyle kamieni na skalniak
Na działce masz naprawdę pięknie, pomysł z koszykami pełnymi bratków świetny i godny zgapienia

Na działce masz naprawdę pięknie, pomysł z koszykami pełnymi bratków świetny i godny zgapienia

-
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 18:36

Mariola,Twoja działka jest dopieszczona na 100% nie ma Ci czego zarzucić.
Lubię czytać Twoje opowieści o nowych pomysłach działkowych,zawsze coś z tego w mojej głowinie zostanie a i z niektórych skorzystałam, już zrobiłam roztwór czosnkowy na zwalczanie mszyc.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
-
- 500p
Dziś podziwiałam Maczugę ;)...
Ciekawa inicjatywa w W...
http://miastoiogrod.pl/ Mają być wykłady, więc może warto śledzić program
.
"Ważną częścią projektu ?Miasto i Ogród? jest seria warsztatów edukacyjnych i wydarzeń prowadzonych przez entuzjastów, którzy opowiedzą m.in. o nowoczesnym eko-ogrodnictwie i tradycyjnych metodach upraw, nauczą miejskiego życia w zgodzie ze środowiskiem, zapoznają z miejskim zielarstwem. "
dni SGGW
http://www.sggw.pl/dla-mediow/biuro-pro ... ek-18-maja
http://www.sggw.pl/dla-mediow/biuro-pro ... ta-19-maja
Ciekawa inicjatywa w W...
http://miastoiogrod.pl/ Mają być wykłady, więc może warto śledzić program

"Ważną częścią projektu ?Miasto i Ogród? jest seria warsztatów edukacyjnych i wydarzeń prowadzonych przez entuzjastów, którzy opowiedzą m.in. o nowoczesnym eko-ogrodnictwie i tradycyjnych metodach upraw, nauczą miejskiego życia w zgodzie ze środowiskiem, zapoznają z miejskim zielarstwem. "
dni SGGW
http://www.sggw.pl/dla-mediow/biuro-pro ... ek-18-maja
http://www.sggw.pl/dla-mediow/biuro-pro ... ta-19-maja
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Mam rokitnik,kradziony z rowów przy trasie,wyrywałam te krzaczki z koralikami i nie doczekałam się kwitnienia u mnie
To z powodu braku samca.Drogowcy przy budowie trasy poniszczyli wszystko,więc nie mam gdzie ukopać.A do Sulejowa by dotarły te samce?(Iwona i Piotr wybieracie się tam ).Mariolu,pięknie zagospodarowałaś donice
Ten kielisznik rzeczywiście u ciebie dokazuje.A u mnie też go wypatrzyłam,może moją sadzonkę dostanie ktoś inny?Miał falstart,ale żyje.A może pielenie tak zaniedbałam,że teraz go dostrzegłam dopiero 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
-
- 500p
Jeśli ktoś z W. zabierze to tak, ja w tym roku nie dam rady
...

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć, Ruda 
Coś Ci powiem a propos Madery. Żaden z tych obrazków nie robi na mnie wrażenia.
Nie podoba mi się na tej Maderze, Bardzo nie lubię palm, kamienistych plaż, wypasionych hoteli...
.
Uwielbiam za to polskie lasy, łąki, pola, bałtyckie plaże, kaszubskie jeziora itd.
A pałac jest zawsze pałacem, śmietnik - śmietnikiem.
I bardzo proszę nie mącić mi w głowie. Tam jest już poukładane
.
Najwyżej mogę się wyspowiadać w Twoim "konfesjonale"
.
A póki co,
- Jagoda

Coś Ci powiem a propos Madery. Żaden z tych obrazków nie robi na mnie wrażenia.
Nie podoba mi się na tej Maderze, Bardzo nie lubię palm, kamienistych plaż, wypasionych hoteli...

Uwielbiam za to polskie lasy, łąki, pola, bałtyckie plaże, kaszubskie jeziora itd.
A pałac jest zawsze pałacem, śmietnik - śmietnikiem.
I bardzo proszę nie mącić mi w głowie. Tam jest już poukładane

Najwyżej mogę się wyspowiadać w Twoim "konfesjonale"

A póki co,

-
- 500p
Pochwalę się ;). Przyszły trzy różyczki z R. Przepiękne i tak zapakowane, że nic nie uszkodzili. Jedną kupiłam na prezent dla teściowej, a tu tzn. na forum czytam, że ona taka trochę nie elegancka ;), a mamusia "dzikusów" za bardzo nie lubi i co teraz zrobić?
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Jagis przekaz jasny
Zrozumiałam.
Jesteśmy w wątku ogrodowym rudej i spokojnie skupiamy się na sprawach zielonych.
Mira wiedziałam, że kielisznik się ujawni. Nie wiem, jak zachowuje się u innych ale u mnie jest tak, że tyle młodziaków wylazło ile wylazło, wyrwane (niechciane) kłącza (odpukać) nie odrastają. Te wyrywane sadzę wzdłuż siatki ogrodzeniowej - zobaczymy jak to będzie wyglądało.
Iwonko a jakiego to dzikuska masz dla teściowej ??? Jeżeli nie lubi - zamień na jedną ze swoich "z rodowodem"
Do mnie też jadą różyczki z Ros.....m. Dziś lub jutro powinny dotrzeć, tak przynajmniej mi powiedziano. Miejsca przygotowane. Powinnam opanować trochę ten wiosenny wariat na kupowanie roślin

Zrozumiałam.
Jesteśmy w wątku ogrodowym rudej i spokojnie skupiamy się na sprawach zielonych.
Mira wiedziałam, że kielisznik się ujawni. Nie wiem, jak zachowuje się u innych ale u mnie jest tak, że tyle młodziaków wylazło ile wylazło, wyrwane (niechciane) kłącza (odpukać) nie odrastają. Te wyrywane sadzę wzdłuż siatki ogrodzeniowej - zobaczymy jak to będzie wyglądało.
Iwonko a jakiego to dzikuska masz dla teściowej ??? Jeżeli nie lubi - zamień na jedną ze swoich "z rodowodem"

Do mnie też jadą różyczki z Ros.....m. Dziś lub jutro powinny dotrzeć, tak przynajmniej mi powiedziano. Miejsca przygotowane. Powinnam opanować trochę ten wiosenny wariat na kupowanie roślin

-
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 18:36

Ruda, pochwal się jakie odmiany róż przyjadą do Ciebie.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
-
- 500p
No proszę, jakbyś się wcześniej ujawniła mogła by być jedna przesyłka ;)...
Rosa rugosa ?F.J. Grootendorst?
Reine des Violettes (Millet, 1860) tą chciałam dla teściowej najbardziej z zamówienia pasująca do gustu ;).
Lupo? ADR 2007
wszystkie rasowe, ale trochę tak jak ktoś lubi pudla to niekoniecznie chart ;)... Dam ją jednak jak nie znajdzie miejsca w sercu i ogródku zabiorę i dam inną.
Rosa rugosa ?F.J. Grootendorst?
Reine des Violettes (Millet, 1860) tą chciałam dla teściowej najbardziej z zamówienia pasująca do gustu ;).
Lupo? ADR 2007
wszystkie rasowe, ale trochę tak jak ktoś lubi pudla to niekoniecznie chart ;)... Dam ją jednak jak nie znajdzie miejsca w sercu i ogródku zabiorę i dam inną.