Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

Przed chwilą spostrzegłam ślady nóżek na begonii stale kwitnącej :? Tylko dwa, ale begonia może tego nie znieść :evil: Mam siewki od miesiąca, dopiero teraz koty tam wlazły. Pójdę chyba do ogrodu, bo tam kocich szkód nie widać :D Pogoda zrobiła się ładna, mimo wiatru jest dosyć ciepło, bo słonecznie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się, że podzielacie opinię o produkcie.
Co ja bym zrobiła, żeby nasze różyczki były zdrowe. ?.

Aniu to może spróbujemy razem tego środka.?

Dorotko muszę sie baczniej przyjrzeć w aptece dostępnym preparatom .

Dzisiaj w Bricomarche będę to zapytam... :D

Słonko wyjrzalo ;:3
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Będę się rozglądać a nim, warto spróbować ;:108
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, kupiłam dzisiaj dwie sztuki Bioseptu za 12 zł - 2x10 ml. Wychodzi z tego 20 litrów bardzo silnego roztworu lub 40 litrów słabszego. Myślisz, że tyle mi nie starczy na sezon?
SEPTOVITAL 200
- nie znam, ale wydaje się, że to to samo co Biosept.
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej wszystkim :)

W sobotę byłam na działce,pogoda w miarę,więc trzeba wykorzystać i coś porobić ;:108
Kilka róż przycięłam tzn Leosie,Williama Morrisa,Marię T,Bougle de Neige i LO i jeszcze kilka innych.
Forsycja dalej zamknięte ma pąki,nie będę na nią chyba czekała,jutro zamierzam ciąć resztę ;:224
Poza tym czeka mnie wykopanie dołów pod nowe róże,a będzie ich kilka,a miało nie być wcale :uszy

Tej wiosny przywitały mnie piękne fioletowe krokusy,sama się zdziwiłam,że je mam :shock:

Aniu dzisiaj go zamówię tzn Biosept:)

Elwi zależy ile masz róż,ja zamówię tak jak Ty dwie buteleczki i myślę,że na sezon powinno starczyć ;:333

Obrazek

Z przodu Artemis,a za nim Hercules...całe zielone...co tu uciąć? ;:215

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dyskusja o Biosepcie w pełni, ja stosowałam dwa lata temu, wtedy większość roślin była zdrowa. W zeszłym roku wiadomo jak było wiosną, potem u mnie lało bez przerwy 2 tygodnie, że oprysku żadnego zrobić nie szło. Potem jak mączniak wybuchł to nie używałam chemii tylko cięłam równo wszystkie chore róże. Teraz muszę kupić Biosept, Biochikol i Falcon i zrobić pełny oprysk prewencyjny, może w końcu będę się cieszyć kwiatami bez stresu. ;:108
Problem w tym że trudno kupić wszystko co człek potrzebuje w jednym sklepie. Na Allu będę kupować Falcon, Bioczos i Timorex Gold 24 EC zamiast Biochikolu bo tego bardzo trudno dostać.
A w e-hortico Biosept, tabliczki lepowe żółte i dodatek do kompostu, żeby wykorzystać koszty przesyłki.
http://e-hortico.pl/pl/index kupuję u nich kolejny raz i jestem zadowolona.

A teraz o tym psie z dredami :;230 zaraziłaś się też tym stworem ;:306 a czy on na pewno jest żywy bo tak jakoś sucho wygląda :?

Ja tnę róże z tych suchych badylków od razy jak obcinam listki i już mam prawie skończone. Ale wczoraj cięłam Iceberg, Blaze i towarzystwo obok od razu, bo ileż razy można się wspinać i naciągać. A wszystkie róże miały jeszcze owoce od jesieni no to trzeba było ciąć te stare pędy ;:218
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju dzięki za link:)
Uważasz,że modrzew sucho wygląda? Ja też tak uważam i zaczynam się bać:( A jak on powinien wyglądać? ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu modrzew wygląda dobrze .Jutro cyknę fotkę mojemu i będziesz mogła porównać .Te brązowe kuleczki z nich rozwiną sie listki ,więc spoko ;:168 Pięknie przezimowały Twoje róże .,Ja dzisiaj młodą Pink Peace cięłam do ziemi tak miała poplamione łodyżki z przemrożenia .W takich różach tnę tylko najcieńsze pędy te z mniejszą średnicą niż ołówek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Annes 77 pisze:Maju dzięki za link:)
Uważasz,że modrzew sucho wygląda? Ja też tak uważam i zaczynam się bać:( A jak on powinien wyglądać? ;:224
Aniu ja na modrzewiach się nie znam, nawet ich nie lubię ;:131 tak tylko pytałam, bo widziałam już zielonkawe te kuleczki, dziewczyny pokazywały zdjęcia :roll:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Oj jak ja uwielbiam tą Twoją Pashminę.. straszliwie :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie jeszcze nie ma zielonych kuleczek. W sumie wyglada tak samo jak Twój. Musisz uzbroić się w cierpliwość, albo potrzyj ostrzem gałązkę. Jeśli pod spodem jest zielona, żyje
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

A teraz o tym psie z dredami :;230 zaraziłaś się też tym stworem ;:306
W życiu bym nie pomyślała, ze chodzi o modrzew :;230
Pozdrawiam, Elwi
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Piękny kolor krokusików ;:333 Też kiedyś myślałam o takim modrzewiu na miejsce wierzby iwy, która mi co roku choruje, ale u mnie chyba nie będzie pasował. Trzymam kciuki za Twojego :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co do róż, to już się przekonałam, że rabatowe lepiej skrócić. W zeszłym roku bardzo porządnie przezimowała Scarlet Hit, więc jej nie przycięłam. Kwitnienie było byle jakie, a krzaczek drapakowaty :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nareszcie pojadę z moimi różycami dziś zrobić porządek konkretny,sekator w dłoń,a potem opryskiwacz i najważniejsze z głowy.
Następnie trzeba wykopać doły pod róże ;:108
Wczoraj z niepokojem oglądałam mojego nowego modrzewia i już nawet byłam skłonna napisać do sprzedającego,czy aby dobry towar mi sprzedał,jednak się wstrzymałam...poszłam na balkon i obcięłam kilka dredów,po czym zaczęłam niuchać,czy pachnie lasem....udało się,pędy są w środku zielone ufffff kamień z serca ;:215

Jadziu uspokoiłaś mnie,na moje oko ten modrzew wyglądał na suchego,ale gdy go przycięłam to zapachniało laskiem i zielono w środku.
Właśnie tej informacji mi brakowało co dalej z suchymi kuleczkami.Codziennie zaglądam,czy startuje,ale to chyba jeszcze czas ;:108
Róże wielkokwiatowe zawsze tnę niżej,bo i tak wyrosną spore,rabatówki przytnę.tylko nie wiem jak przyciąć Giardinę,ona jest całkiem zielona ;:108 razem z moją mamą mówimy na nią różany potwór ;:306

Maju a to dobrze,że z tych kuleczek wyrastają liście,jest na pewno zdrowy,sprawdzone ;:333

Madziu Pashmina bardzo fotogeniczna z bliska,jednak sam krzaczek już nie tak piękny ;:224 Oczywiście to moje zdanie ;:333

Gosiu juz jestem spokojna,dzięki za info,uspokoiłyście mnie dziewczyny ;:168 Pędy w środku żywe na szczęście...
czekam na zielone kuleczki :tan

Elwi pies z dredami zabawne określenie ;:108 Powiem ci,że i ja kiedyś jak dziewczyny pisały o psie,to długo nie wiedziałam o co chodzi,aż w końcu któraś wstawiła modrzewia właśnie z tym podpisem ;:333

Bożenkodzięki Kochana,Twoja kobea rośnie na potęgę,jak myślisz,kiedy ją zasilić? Już niedługo pojedzie do Ciebie ;:108

Ewcia masz rację,ja też miałam podobną sytuację z jedną różą,zapomniałam ja przyciąć i niestety bardzo słabo kwitła.
One potrzebują kosmetyki i pobudzenia do wzrostu,a potem papu ;:333

Artemis

Obrazek

Bailando w towarzystwie jesiennej hortensji Pinky Winky

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”