Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Nie trać swojego optymizmu Jagódko kochana ;:167 ;:196 Wiosna tej zimy na całego się rozbujała .Wszystkie moje ciemierniki w pąkach ;:oj Oby tylko zdążyły pokazać kwiaty przed mrozami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Witaj Iguś :wit
otóż melduję, że przeczytałam pierwszą część Twojego wątku! Nie odpuszczę, muszę to wszystko na swoje oczy zobaczyć ;:138
Wszystkie wątki od deski do deski ;:215
Zaraz muszę iść spać, bo M. będzie wstawał do pracy i mnie nakryje, że ja się w ogóle nie kładłam spać :;230 no i sprawa się rypnie ;:131
Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Serdecznie witam ;:180 ... ha ! ;:oj i ja czasami siedzę po północy na kompie ...i zerkam tylko skoro M wstanie i mnie przegoni ;:130 - zwłaszcza ,że ja wszystko w zasadzie lubię robić nocą ...pastować posadzki , gotować , piec , no i ...surfować w necie .
Lidziu...jesteś niesamowita i za to Ci dziękuję ;:196 Chyba mam szpilki w pewnej części ciała ...bo usiedzieć w miejscu nie mogę - tak mnie ciągnie do roślin ...obojętnie - czy w domu , ogrodzie , czy też w sklepach internetowych ...przeglądam stronki by zorientować się w cenach , by potem się na cokolwiek zdecydować .

Jadzieńko ...nie tracę - nawet wtedy , gdy wszyscy wokół narzekają i biadolą - przecież z tego się chleba nie upiecze - jak mawiała moja Mama - trzeba się wziąć do roboty i tyle . Zresztą my , Polacy chyba mamy to w genach ;:7 .
Widziałam , widziałam ...masz piękną wiosnę tej zimy ;:306 ...nie do uwierzenia , że róża ma zdrowy pąk , który lada chwila ma się rozwinąć ;:oj - o reszcie nie wspomnę .
Wiesz , z tymi ciemiernikami to sprawa wygląda podobnie i u mnie ...ma pąki orientalny , a biały ( Helleborus niger ) kwitnie w najlepsze ...ale gdy przyjdzie mróz , to jego pąki i kwiaty zbrązowieją . Przerabiałam to w poprzednich latach .
Buziaki ;:196

Kasieńko...podobnie po wpisie Lisicy , jak i po Twoim ryczałam jak bóbr ...to niesamowite , by zupełnie obce , ale jakże bliskie naszemu sercu osoby wlewały w nas tyle miłych słów , nadziei i wiary - dziękuję serdecznie ;:196 . To pozwala uwierzyć w siebie i w drugiego człowieka ...tak po prostu .
Mam w naturze to , że lubię się dzielić tym , co mam - często bywa tak , że sama mam niewiele - jednak lubię uśmiech na twarzy drugiej osoby ...ot , tak po prostu ...bezinteresownie ;:167 Podobnie bywa z roślinami ...marny ze mnie sprzedawca ...więcej rozdaję , niż na nich zarobię ;:oj
Serdeczności ;:168

Ewuś...nie może być inaczej - chociaż nie zawsze mi do śmiechu ...natura ludzka jest wielce złożona ...
Podobnie i dzisiaj ...z czego się miałam cieszyć , skoro mój M wyciął mi wszystkie pęcherznice i oliwnika wąskolistnego - mimo , iż nie kosi w zasadzie trawy - tylko synowie , to mu przeszkadzały w lawirowaniu kosiarką ;:219 ...Janusz za to mnie pocieszył słowami ...nie martw się kupimy nowe drzewka i zasadzimy .
W odwecie , by dać upust swym nerwom ...wyprałam dywan i chodniki - w końcu musiałam się wyżyć na czymś , by ochłonąć ...na M nie będę się mścić , bo to uczucie dla mnie jest obce - zresztą i tak ma ze mną przechlapane ;:306 .

Drewutnio/ Ewuniu jakże miło , że wpadłaś w odwiedziny ...a jeszcze z tylu miłymi słowami - dziękuję ;:180
Z tym mistrzostwem świata nie przesadzaj ...zwykłe lukrowanie , trochę wyobraźni/fantazji i ...gotowe .
Moja maksyma ; otaczać się przyjaznymi ludźmi i pięknymi przedmiotami - nie koniecznie drogimi - ale takimi , które mają w sobie to coś ...co stanowi o ich niepowtarzalności i uroku .
Zapraszam w każdej chwili ...nawet w realu ( uwielbiam gości ) ;:196 .

Droga Lisico ...kurcze ...a tak nawiasem mówiąc jak masz na imię ?...piękna piosenka /song liryczny ...dziękuję , że zadałaś sobie trud w wyszukaniu takowej dla mnie ;:196
Wyjścia nie mam ...muszę iść pod wiatr - mimo , że bywa czasami ciężko , to jestem silna - mimo swej kruchości i marnej postury - nie poddaję się łatwo . To tak , jak w filmie ...Oszukać przeznaczenie - w rzeczy samej - wiele zależy od nas , a ja się łatwo nie poddaję - tylko umacniam się wewnętrznie .
Buziole ;:196 .

Dla Was moje aniołki , dekory i ...skrętnik , który zakwitnął kolejny raz ...

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaglądnąłem i ja do aniołków i skrętników :wit
Dobrze,że Cie JAGÓDKO,humor nie opuszcza :!:
A wiosna niedaleko ;:108
Pozdrówki Noworoczne
od Nas
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Myślę, że takie straszne zachowanie rodziców wynika z tego, że są zbyt egoistyczni teraz. Liczy się tylko to, żeby im było dobrze, a dziecko przeszkadza. A może kiedys chyba było łatwiej o usunięcie niechcianej ciąży. Dlatego nie słyszało się o takich sprawach. Szkoda tylko, że kobiety nie są edukowane że ujeśli nie chcą mieć dzieci to mogą je oddać. Ale to chyba wina naszego społeczeństwa, które potępia takie kobiety. A ja rozumiem, że nie zawsze kobieta musi być matką.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - poruszyłaś temat - rzekę .... prawdę powiedziawszy wiele aspektów składa się na takie zachowanie - nie tylko wynika to z wygodnictwa . Z bezsilności , z biedy ( chociaż w latach powojennych i w latach 60-70 była większa ) , z braku perspektyw ( wysokie bezrobocie ) , z pokazywania - nagłaśniania modelu rodziny kreowanej przez media - liczy się tylko pieniądz - i to w każdej sferze życia .
Druga rzecz - mało się mówi na temat antykoncepcji - w szeroko rozumianym znaczeniu tego słowa . Popatrz- ile rodzin stara się o potomstwo - bezskutecznie ...a o adopcji - nie wspomnę ... biurokracja zżera wszystko . Wiem co piszę - bo znam temat z mojego otoczenia .
Ja zawsze twierdziłam , że lepiej zapobiegać niż katować i zabijać . Co winne takie bezbronne stworzenia , a tłumaczenie się ...bo płakało , bo przeszkadzało , bo było głodne i się dopominało o jedzenie , picie .
Doprawdy - nie jestem w stanie zrozumieć zachowania matek , które już będąc w ciąży - piją , a po porodzie ...ech , zresztą sama wiesz z ostatnich co się dzieje . Świat zmierza ku zagładzie - nie jest dobrze ...a będzie jeszcze gorzej .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety zgadzam się z Tobą Jagódko " Doprawdy - nie jestem w stanie zrozumieć zachowania matek , które już będąc w ciąży - piją , a po porodzie ...ech , zresztą sama wiesz z ostatnich co się dzieje . Świat zmierza ku zagładzie - nie jest dobrze ...a będzie jeszcze gorzej ." Dopiero parę dni nowego roku, a coraz więcej takich niepokojących relacji ,że płakać się chce . ;:196 Kurcze ta pogoda nawet moją kotę nosi :wink: nie chce usiedzieć w domu i wciąż mnie wyciąga do ogródka albo sama leci zwiedzać stare swoje kąty :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zgadzam się z Wami.
Jest wiele czynników. Ale jak pisałam nie każda kobieta chce mieć dzieci.
jeśli nasz kraj, a przede wszystkim kościół zabrania stosowania antykoncepcji, przeprowadzania aborcji, to powinien dać ludziom inne wyjście.
Jak już się dziecko urodzi powinna byc możliwośc oddania go innym matko.
Państwo powino uświadamiać, że jest taka możliwość.
No nie powinno się takich matek oddających potępiać.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Absolutnie nie można potępiać takiego zachowania , ale pamiętam , że był taki program , w którym pokazano tzw...Okno na świat ...u zakonnic i ...jakoś nikt nie miał odwagi , by o nic nie będąc pytanym - zostawić tam noworodka po porodzie . Wobec powyższego - okno - zlikwidowano .
Państwo - nie kościół - powinno zadbać o matki , które w ogóle chcą rodzić w takich czasach , w jakich przyszło im żyć . Edukacja - od szkoły , możliwość zatrudnienia ( bezrobocie ) , niskie stawki na odzież dziecięcą , pokarmy , etc... Państwo się broni , jak może - a niż demograficzny dalej spada ...
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit Piękne Twoje fotki umilają szaro- bure otoczenie. Dobrze ,że słoneczko czasem intensywnie świeci . W górach gdzie spędzałam święta trochę śniegu jest a w nocy nawet -8 . Poruszacie trudne tematy ale one od zawsze takimi były . Kończy się czas labowania i przejadania - czas spadać na ziemię :;230 .Byłam na cudnym koncerce noworocznym w pobliskim miasteczku . Hitem był występ Edyty Krzemień i Aleksandra Damiana - był szoł ;:138 Miłego świętowania dzisiaj ;:168 Obrazek
Pozdrawiam Ewula
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Jagódko :wit
Tak prawdę mówiąc masz swój udział w tych bezsennych nocach! ;:65 Pokazujesz takie śliczności: ozdoby, robótki i te "niebieskości", że każdy chciałby takie mieć i czasem trudno zasnąć, bo jak się tak napatrzy, napatrzy. A jak mu się w nocy przyśni...... ;:306

Piękne to co pokazujesz ;:138
Pozdrawiam! Lidka
Sprawdź pocztę mailową
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj w Nowym Roku..wpadłam się tylko przywitać..ale widzę tu dyskusję.. ;:oj no cóż tak jak mówisz dzieje się bardzo źle.. świat jest piękny tylko ludzie sami niszczą go wkoło..a przy ty i samych siebie ;:223 Pozdrawiam kochana..i oby choć trochę Nam było lżej:)) ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Reniu , w 2014 roku ...prawie ...( chociaż prawie robi wielką różnicę ;:306 ) rok Cię nie było ...bo chyba ostatni raz - rok temu .
Wiesz kiedy się lepiej żyje ? Wtedy , gdy jest zdrowie , miłość , szacunek i zgoda w rodzinie - więcej nic nie trzeba .
Serdeczności przesyłam ;:167 .

Lidziu...kurcze , no popatrz - ja też muszę napisać , że wszystkiemu winne FO ...jak nie chciejstwa nas dopadają , to jakaś zaraza się przyplącze i ...nie sposób tego tałatajstwa wyleczyć - szczepionek nie ma , żadne leki nie pomagają - kto by zresztą chciał iść na odwyk - zielone jest piękne i ...basta !
Uleczy duszę , wygoni choróbska i ...jest panaceum na wszelkie zło - zwłaszcza stres , chandrę , czy też nie pozwala myślom " chodzić " na manowce .
Buziaki ;:196

Ewuniu - koncertu zazdroszczę ...ja byłam nie tak dawno na operze " Jolanta "- jednoaktówce P. Czajkowskiego , którą to ukończył w 1892 roku - kilkanaście miesięcy przed śmiercią - . Znawcy tematu twierdzą , że był to jego " łabędzi śpiew " . W filmowej wersji reżyserii M . Trelińskiego , partie śpiewali znane postaci - sławy sceny operowej Rosji ...m.inn. Anna Netrebko - jako Jolanta . W Sankt Petersburgu podbiła serca widzów , a w 2015 roku wystawiona zostanie w Metropolitan Opera , w Nowym Jorku .
Nie uwierzysz , ale ja już czuję wiosnę ...słońce swymi promieniami ukazuje piękno świata - pomimo , że szary on , bury ...dni stają się dłuższe- przybywa dnia i ...chce się żyć ... ;:138
Martwi mnie jednak to , że zima przyjść może niespodziewanie i znów będą straty w rolnictwie , ogrodnictwie etc...a krety ( jak dobrze , że nie u mnie )..grasują na całego ...robactwo nie zostanie unicestwione , to czeka nas plaga mszyc , stonek , turkuci itp...
Pozdrowionka :wit

Winna jestem szerokiej rzeszy moich Forumowych Przyjaciół sprawozdanie , z leczenia Syna . Zawiozłam kolejny raz Janusza do Krakowa , do Szpitala Uniwersyteckiego na artroskopie ...dzisiaj byłam u Niego ...jest zmartwiony , bo porobiły się zrosty , lekarze rozważają co dalej , bo jest przykurcz mięśni - nie wiem co będzie - czekają na bieg wypadków , aby podjąć decyzje - co dalszego postępowania . Ma założone dreny , dostaje pompą antybiotyk - 2ml/h i ...trwa rehabilitacja stawu na elektrycznym przyrządzie jakim jest szyna artro .
Pozdrawiam ...z południa ...wiosennego , okraszonego mgłą w nocy , w dzień słoneczkiem :wit ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana Jagódko wieści od syna nie za optymistyczne ,ale trzeba żyć nadzieją ,że powoli wszystko powróci do normalności .Medycyna robi postępy .Pogoda nadal optymistyczna ciekawe jak długo ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Niestety ,często trzeba cierpliwości i samozaparcia aby wrócić do zdrowia,nie da się tak od razu - oby gorsza passa trwała jak najkrócej
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”