Serdecznie witam

... ha !

i ja czasami siedzę po północy na kompie ...i zerkam tylko skoro M wstanie i mnie przegoni

- zwłaszcza ,że ja wszystko w zasadzie lubię robić nocą ...pastować posadzki , gotować , piec , no i ...surfować w necie .
Lidziu...jesteś niesamowita i za to Ci dziękuję

Chyba mam szpilki w pewnej części ciała ...bo usiedzieć w miejscu nie mogę - tak mnie ciągnie do roślin ...obojętnie - czy w domu , ogrodzie , czy też w sklepach internetowych ...przeglądam stronki by zorientować się w cenach , by potem się na cokolwiek zdecydować .
Jadzieńko ...nie tracę - nawet wtedy , gdy wszyscy wokół narzekają i biadolą - przecież z tego się chleba nie upiecze - jak mawiała moja Mama - trzeba się wziąć do roboty i tyle . Zresztą my , Polacy chyba mamy to w genach

.
Widziałam , widziałam ...masz piękną wiosnę tej zimy

...nie do uwierzenia , że róża ma zdrowy pąk , który lada chwila ma się rozwinąć

- o reszcie nie wspomnę .
Wiesz , z tymi ciemiernikami to sprawa wygląda podobnie i u mnie ...ma pąki orientalny , a biały (
Helleborus niger ) kwitnie w najlepsze ...ale gdy przyjdzie mróz , to jego pąki i kwiaty zbrązowieją . Przerabiałam to w poprzednich latach .
Buziaki
Kasieńko...podobnie po wpisie
Lisicy , jak i po Twoim ryczałam jak bóbr ...to niesamowite , by zupełnie obce , ale jakże bliskie naszemu sercu osoby wlewały w nas tyle miłych słów , nadziei i wiary - dziękuję serdecznie

. To pozwala uwierzyć w siebie i w drugiego człowieka ...tak po prostu .
Mam w naturze to , że lubię się dzielić tym , co mam - często bywa tak , że sama mam niewiele - jednak lubię uśmiech na twarzy drugiej osoby ...ot , tak po prostu ...bezinteresownie

Podobnie bywa z roślinami ...marny ze mnie sprzedawca ...więcej rozdaję , niż na nich zarobię
Serdeczności
Ewuś...nie może być inaczej - chociaż nie zawsze mi do śmiechu ...natura ludzka jest wielce złożona ...
Podobnie i dzisiaj ...z czego się miałam cieszyć , skoro mój M wyciął mi wszystkie pęcherznice i oliwnika wąskolistnego - mimo , iż nie kosi w zasadzie trawy - tylko synowie , to mu przeszkadzały w lawirowaniu kosiarką

...Janusz za to mnie pocieszył słowami ...nie martw się kupimy nowe drzewka i zasadzimy .
W odwecie , by dać upust swym nerwom ...wyprałam dywan i chodniki - w końcu musiałam się wyżyć na czymś , by ochłonąć ...na M nie będę się mścić , bo to uczucie dla mnie jest obce - zresztą i tak ma ze mną przechlapane

.
Drewutnio/ Ewuniu jakże miło , że wpadłaś w odwiedziny ...a jeszcze z tylu miłymi słowami - dziękuję
Z tym mistrzostwem świata nie przesadzaj ...zwykłe lukrowanie , trochę wyobraźni/fantazji i ...gotowe .
Moja maksyma ; otaczać się przyjaznymi ludźmi i pięknymi przedmiotami - nie koniecznie drogimi - ale takimi , które mają w sobie to coś ...co stanowi o ich niepowtarzalności i uroku .
Zapraszam w każdej chwili ...nawet w realu ( uwielbiam gości )

.
Droga Lisico ...kurcze ...a tak nawiasem mówiąc jak masz na imię ?...piękna piosenka /song liryczny ...dziękuję , że zadałaś sobie trud w wyszukaniu takowej dla mnie
Wyjścia nie mam ...muszę iść pod wiatr - mimo , że bywa czasami ciężko , to jestem silna - mimo swej kruchości i marnej postury - nie poddaję się łatwo . To tak , jak w filmie ...
Oszukać przeznaczenie - w rzeczy samej - wiele zależy od nas , a ja się łatwo nie poddaję - tylko umacniam się wewnętrznie .
Buziole

.
Dla Was moje aniołki , dekory i ...skrętnik , który zakwitnął kolejny raz ...