Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Witaj Mireczko, bardzo dojrzał ogród od mojej wizyty ostatniej. Fioletowe warzywko wymiata wszystko inne siałas czy kupiłas rozsadę? Widzę, że nie potrafisz pogodzić się ze stagnacją zimową w ogrodzie :wink: ale i ogrodowi przyda się odpoczynek od Twoich zabiegów ;:112
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mirko! ja też zachwycam się pięknem róży ;:215 Ogród też bardzo ładny, taki, jaki lubię ;:108 Moje oznaczenia roślin podobne do Twoich , bez nazw odmianowych. Uznałam ,ze nie jest mi to potrzebne, najważniejsze aby w ogrodzie ładnie roslinki prezentowały się. Miałam kilka sadzonek jarmużu od sąsiadki, ale mimo oprysków , mszyce opanowały go niemiłosiernie. W karbowanych liściach miały doskonale schronienie. Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Mireczko, ja też wraz z innymi podziwiam Twoją różę,, ależ widok tej pergoli ;:oj Taka mi się marzy przed wejściem do domu. Na razie wszystko małe i pergola łysa :(
Ale chciałabym o coś zapytać, na pierwszym zdjęciu pod jarmużami, na pierwszym planie jest taka zielona krzewinka. Cud, miód, ultramaryna... Co to takie śliczne jest ?
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Witam Mirko :wit Przyszłam w odwiedziny pospacerowałam sobie po Twoim pięknym ogrodzie....Masz piękną różę pnącą ale pięknotka u Ciebie to kolejna roślinka która będzie moim chciejstwem do zakupu... Przepięknie kontrastują te fiołkowe koraliki z zielenią,,ślicznie to wygląda..Czy długo u Ciebie już rośnie :?:
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mireczko na tym zdjęciu jest laurowiśnia.Okrywam ją na zimę,żeby wiosną móc cieszyć się białymi szczoteczkami.Na razie zabezpieczyłam korzenie,muszę doczytać, ile ona może wytrzymać bez okrycia.Już ja dobrze wiem,jak to jest czekać na pokrycie pergoli ;:131
Jedną mam obsadzoną powojnikami i spodziewam się w tym roku takiego widoku,jak u Bogusi.Mszyce mówisz na jarmużu?A fuj,chyba bym zauważyła ;:202 A te fałdki ma pomierne ;:202 Nie,nie, mój na pewno był czysty ;:224
Ewuniu ja godzę się,że jest zima i nawet czekam na ten odpoczynek,tylko,jak zostawiam za duży bałagan ,to tak nieswojo się odpoczywa :?A teraz właśnie tak mam,więc jak mróz popuści to na pewno wyskoczę jeszcze z motyczką ;:108 Jarmuż siałam sama.
Teresko ;:196
Aniu
na pierwszy raz zaszalałam z ciemnym,na przyszły rok będzie mieszanka :D
amalio tę piękniej kwitnącą kupiłam wiosną,poprzednią mam ze 3-4 lata,ale nie jest taka okazała.Uświadomiłam sobie,że muszę zmienić jej tło,żeby bardziej wyeksponować koraliki,będzie to coś zimozielonego.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A co Ty kobieto chcesz jeszcze robić z motyczką przy mrozie ?
Szkoda zdrowia narażać.
Ja już siedzę na "zapiecku" i ogrzewam moje stare kości. ;:306
Do wiosny już niewiele zostało, więc poczekaj..... :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Mirko, róża faktycznie powala ;:oj Kolor cudny, a przy tym taka żywotna i widać piękną zieleń liści. No ciudo po prostu ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie to i ja siedzę,a kontakt z ogrodem mam przez szyby okienne :D Ale jak zelżeje to ja wyskoczę ;:108 Na prawdę Grażynko myślisz,że do wiosny blisko?A jak w marcu się dopiero zacznie na dobre zima ;:202 Kurcze,ten wiatr chyba nie zmrozi jeszcze roślin ;:202 ?
Anetko róża sprawiła mi wiele radości i dumy,gdy widziałam jak przyciąga spojrzenia :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Miriam pisze: amalio tę piękniej kwitnącą kupiłam wiosną,poprzednią mam ze 3-4 lata,ale nie jest taka okazała.Uświadomiłam sobie,że muszę zmienić jej tło,żeby bardziej wyeksponować koraliki,będzie to coś zimozielonego.
Mirko Dziękuję za odpowiedź ;:167 ;:168
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Mirusiu taką pergolę mam już 5 lat i nic nie jest w stanie ją opleść :evil: Czego już tam nie sadziłam wiciokrzewy ,buki, rdest auberta i ciągle ją widać ostatnio coraz częściej myślę o pnącej róży ...........tyko takiej coby nie przemarzała :wink: Twoja pięknie się prezentuje ;:138
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witaj
Ja naprawdę bardzo jestem chętna na tę róże ;:138
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Witaj MIRKO :wit
Moja anagramowa Imienniczko ;:108
Bylem ciekawy z czego kotlety,więc przewertowalem - a oni z jarmuzu :wink:
Też pięknie :!:
Za to róża na pergoli pnie się widowiskowo ;:108
Pozdrawiam,
Slawek
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Mireczko,
dziękuję za informację o laurowiśni. Już jest na liście wiosennych zakupów. Doczytałam w wątku o niej, że wytrzyma spory mrozik, tylko szkodzą jej wiatry. Co tam, będę okrywać włókniną :D
Czytam, że jeszcze się wybierasz do ogrodu i to z motyczką :roll: Poczekaj jeszcze, zapowiadają ocieplenie :) Ja latam, ale nie z motyczką tylko z jedliną i włókniną. Ciągle znajduję coś do okrycia. Obłęd :D
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Mirusia zapatrzyłam się na Twoją pergolę, sie zastanawiam czy jednak.... może zabrać swoją na nowe miejsce i zamiast winobluszczem obsadzić tak cudną różą jako i Twoja ;:173
Myślałam też o wiciokrzewie, ale jak Romcia pisze że jej nie chce wiciokrzew opleść .... :roll:
Mój oplótł glebę wokół siebie -zaniedbałam niestety.
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu ja mam złe doświadczenia z wiciokrzewami,łapały świństwa jakieś,nie umiałam im dogodzić.Od wiosny u ciebie będzie się działo,będzie za...dużo pracy :wink: Ciekawa jestem,jak to wymyślisz?
miwio to jest tak,gdyby przyprószył śnieżek ogród wyglądałby pięknie,a tak to jeden wielki wyrzut sumienia ;:131 Teraz są takie zimy,że w styczniu pewnie jeszcze popracuję ;:108
Sławku a ty z tych mięsożernych,czy taki chwaścikowy?Mąż w swej dobroci pozwolił mi wszystkie zjeść ;:306 To twoja pierwsza wizyta u mnie,zapraszam w nowym sezonie,miejmy nadzieję,że łaskawa zima nie narobi szkód za wiele.Pokażę co moje iryski....
Michasiu wierzę ci :lol: Przypomnij wiosną i daj namiary jakieś,żeby kurier nie zaglądał do każdego ogródka z pytaniem "czy to pani zamawiała tę różę?" :wink:
Romciu ja swoją rurę obsadzałam kilkakrotnie i nic tam nie wytrzymywało.Zaczęłam od róży,później glicynia,bluszcz,wiciokrzew.Potrzeba było dławisza,żeby dał masę zieleni.
Obrazek
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”