Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Marzenko chyba wszystkie mamy momenty wyluzowania od domowych pieleszy...mnie to dopadło dzisiaj, chyba ta pogoda tak działa...zaserwowałam sobie kawę z czekoladą usiadłam do kompa i jest mi lżej...
a za oknem, deszcz strugami pada...a chwasty cieszą się oj cieszą... :)
a w tą pogodę bzy pachną wspaniale... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Tak straszyłaś, że Cię mniej będzie na FO ? a tymczasem znów pełno pięknych fotek. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ale u Ciebie zapach ;:138
ładne zdjęcie orlików,moja jakoś mają zwieszone główki do dołu i chyba się jutro położę na glebie aby zdjęcie pstryknąć :;230
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Miłeczko, pominęłam CIę poprzednio. Nie mam pojęcia jak to się mogło stać. Z siewu zanosi się, że orliki będą same białe i żółte pastele. Muszę je poprzesadzać, bo ciasno im tam będzie. Jednego mam ciemnego z podarunków forumowych. Reszty jakoś nie widzę...zamłode na kwiaty?
Nie mam nic przeciw, żeby się tak rozpanoszyły jak u Ciebie Miłeczko, orliki. A dalie jak szaleją u mnie. Już prawie wszystkie wyszły, dziś je lekko popieliłam

Aniu, chciałam na wzór tego odcinka od drogi przy starym domu obsadzić bzem resztę ogrodzenia wzdłuż drogi, ale M się sprzeciwił, twierdząc, że to chwast. No i mam ligustr, choć M chciał żywotniki. Żadne zimozielone nie dałyby rady, bo zimą od soli i chemii u sąsiada marnieją jego żywotniki. Na szczęście u sąsiada się bez rozsiewa chyba, bo jest go już 4 kępy przy siatce :tan . Jak chcesz jeszcze bzu, to mów śmiało

Renatko, dziś relaksowałam się urządzając Młodemu pokój. Zostało wstawić kontenerek z szufladami i poukładać ubranka w komodzie. Zabawki dalej nie mieszczą mu się w pokoju ;:306 , chyba korytarz to będzie jego bawialnia, żeby go z salonu wykurzyć :;230

Misiu, nie mam czasu, żeby na luz sobie dać. Dziś mimo innych planów pojechałam do miasta, bo sąsiadka, 80lat lub więcej, chciała, żeby jej zakupy zrobić. No i pojechałam, Sobie kupiłam 3 heliotropy :tan ,na które nigdzie trafic nie mogłam. Młody napasł oczy wieeelkimi autami, dziś u nas pokaz Monster Track. Auta poprzerabiane, mają wielkie koła albo takie comają dwa przody zespawane i inne. Potem w domu, odgruzowywanie pokoju synka i wstawianie nowych mebli. Wieczorem obchód i pielenie lekkie. Posadziłam kiwi. Ciekawe za ile lat, o ile w ogóle będą, zjemy owoce?

Loki, FO, jak narkotyk, wciąga. Trochę mniej pisałam, bo w pracy tak sobie się dzieje. Jednak jak mam się nie chwalić kwieciem. Przecież sadziłam i sadziłam, żeby móc to wszystko pokazywać.

Ewa, a ja jak na złość mam znów atak zatok i nic nie czuję ;:223 . Choć trochę na początku tygodnia załapałam się na zapachy ;:108 . Dziś sobie sprawiłam heliotrop i muszę wierzyć, ze on tak pięknie pachnie, bo nic nie czułam na straganie ;:223

Idę oglądać mecz. A wy której drużynie kibicujemcie?
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Tej najlepszej :;230
Ja tam jednym okiem oglądam faceci w czerni bo mój syn jest z kosmosu(podobno) ;:162
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marzenko zdrówka! To przez chorobę masz dołek ogrodowy/psychiczny?
Ja też tak jak Ty wolałabym bym bez zamiast ligustru - przynajmniej obywa się bez regularnego cięcia.
Pochwal się pokojem synka :wink:

Ps. ja kibiciuję tej 3 :wink:
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Pozostaje mi tylko życzyć, żeby w pracy Ci się atmosfera poprawiła.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalie się pieli porządnie, a nie lekko :;230
Ale ja pieliłam w zeszłym tygodniu, a dziś pełno zielonego paskudztwa rośnie. To przez ten deszcz. :evil:
Zanim nasze dalie urosną, czeka nas jeszcze sporo pracy ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pozdrawiam poniedziałkowo :wit Mi też dla odmiany głowa dziś pęka i nawet perspektywa wolnego czwartu tu nie pomaga.
Po ostatnich ulewach zalało mi wszystkie siewki bo szufladki plastikowe nie miały dziurek...
Twój nastrój przeniósł się chyba na mnie ;:131
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, witam. Zasmarkana i chrypiąca, ale na posterunku przy biurku :wit . Nie da się, no nie da się wziąć wolnego. Pociesza tylko fakt, że jedynie 3 dni i znów długi weekend :tan

Wczoraj nie dałam rady usiedzieć w domu i wyszłam na spacer. Miałam przecież swoje święto ;:oj

Aniu, pokój syna czeka na pomalowanie, bo 5 lat już stara farba jest. Pokój zrobiony zanim o dziecku pomyśleliśmy ;:306 . Teraz wstawiłam tylko meble takie już jak do szkoły.

Loki, u mnie tak przez przyjazdem prezesa zawsze nerwowo jest. Trzeba wszystko zapiąć na ostatni guzik i mieć wypucowane dokumenty. Sam jego pobyt nie jest już taki zły. Jeszcze tylko 3 dni i będzie dobrze, bo po niedzieli przyjedzie.

Miłeczko, ja dla dalii zrobiłam takie miejsce, że na ziemię kartony, potem nawóz, lekko ziemi i bulwy. To przysypałam nową ziemią. Mam póki co tylko szczaw i perz. Innego zielska nie widzę, jednak to co jest jest okropne. Ale przez ten weekend kępy porosły spore. Jeszcze troche i chwasty nie będą miały gdzie rosnąć

Jolu, nie chciałam, zeby nastrój przeszedł na CIebie :( . Mnie choroba dokucza i przez to ten wiszelczy nastrój. Gardło boli, nos zatkany. U mnie siewek już nie ma praktycznie, bo wszystko w ziemi siedzi. Jedynie kobea czeka na podpory i będzie towarzystwem dla clemków. Za to zmarnowałam sporą część domowych. Wystawiłam na palące słońce i nie schowałam w porę. Teraz tych ...nie chce mi się do domu chować
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Marzenko, teraz taka "chorobowa pora", więc zdrówka życzę ;:168 Pokój synka na pewno będzie ładnie urządzony. Może się pochwalisz końcowym efektem :wink:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś, naprawdę nie ma się czym chwalić :oops:
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marzenko zdrowiej szybko i odzyskaj humor :wit synek zachwycony zmianami ?
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Marzenko i jak sie czują piwonie ode mnie? mają już w trym roku pąki? jeśli tak, to jedna powinna już zaczynać kwitnąć, a biała i różowa jeszcze w pąkach ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marzenko, dużo zdrówka ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany