Teresko witaj

Ja już nie mogę doczekać się widoku tych różyczek od Ewuni
Irenko dziękuję za miłe słowa
Niesamowite historie dzieją się z tą pogodą.... błyski i grzmoty w pełni zimy
Ciekawa jestem jak będzie z moimi ciemiernikami, czy uda im sie w końcu zakwitnąć.... niektórych nie widziałam od kupna ani razu, mimo, że to już ich 4 sezon

Przemarzały aż do linii gleby, później przez sezon odbudowywały listki..... a niektóre straciłam całkowicie...
U mnie na razie jeszcze leży śnieg.... już niezbyt dużo, ale rabatki na szczęście przykryte...
Ewuniu może w końcu zrehabilituje się i zakwitnie.....
Małgoś oj tak..... chabry swoim cudnym kolorkiem z daleka przyciągaj wzrok. Bardzo je lubię i posadziłam w kilku punktach w ogrodzie
Kasiu są u mnie i zakątki bardziej stonowane

Drzewko to czereśnia , na rabacie są 2 a pod nimi cieniolubne roślinki
Izuniu roślinki panoszą się na rabatach, to i chwastów nie dopuszczają..... i to kolejny powód, dla którego lubię dużo roślin

A i moje wszystkie rabatki wysypane korą, to też wspaniale ogranicza rozwój chwastów. A na takim nie największym obszarze, łatwo wszystko utrzymać w porządku . Największy problem mam z główną bylinową rabatą, tam nie ma kory i chwasty rosną na wyścigi.... ledwie zdążę dojść do końca, to muszę wracać od początku

Ale i tam pomalutku wprowadzam niewielkie płożące iglaczki i z czasem wysypię korą
Aniu plewię praktycznie na okrągło, jak tylko zobaczę że zielsko wyłazi

ale ogródek nie największy, więc i roboty dużo nie ma, tym bardziej, że na rabatach roślinny ścisk i kołderka z kory, a to skutecznie ogranicza chwasty
Małgosiu będę z ciekawością obserwowała u Ciebie rozwój tej hortensji, ja niestety nie mam miejsca na takiego kolosa
Ewuniu cudne odmiany wybrałaś ....ależ będzie pięknie
Grandiflora ma pełne kwiatostany z wielką ilością kwiatów płonnych, Tardiva zaś jest jej przeciwieństwem, kwiaty ma bardzo koronkowe, kwiatów płonnych niewiele, ale obie są piękne

Grandiflory nie mam, ale zaraz wrzucę Ci fotkę mojej Tardivy -
na drugiej fotce jest pomiędzy floksami...
Krzewuszek masz też piękną liczbę

takie z żółtymi listkami faktycznie słoneczko może przypalać, najlepiej jej chyba byłoby w świetlistym półcieniu....
Dziś kilka obrazków z żurawkami