Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Jak się przyglądam Twoim rabatkom, to rzeczywiście wszystko jest na swoim miejscu, nikt na nikogo nie włazi, słowem - porządek idealny! Jak Ci się udaje to utrzymać? I żadnych chwastów! :shock:
Jesteś niesamowicie zorganizowana ;:180 ;:63
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Była mowa o levanie,kupiłam ją w sierpniu u Szmita i jestem ciekawa tempa jej wzrostu.Na pewno potrwa kilka ładnych lat zanim otrzyma to docelowe 5 m,a widok wtedy na pewno nieziemski.
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Aguś kupiłam tak - Polar Bear , Pink Diamond , Magical Flame , Magical Fire , Pinky-Winky , Renhy Wanile Fraise i dokupiłam Limelight , Annabell - mam jeszcze w planach Grandiflore lub Tardivę , nie wiem jeszcze ,którą wybrać? Krzewuszek mam też 6 , ostatnio kupiłam tę o żółtych liściach ale strasznie wolno rośnie i chyba zle ją posadziłam bo na pełnym Słońcu i przypala jej listki :oops:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Teresko witaj ;:196 Ja już nie mogę doczekać się widoku tych różyczek od Ewuni :lol:

Irenko dziękuję za miłe słowa ;:196
Niesamowite historie dzieją się z tą pogodą.... błyski i grzmoty w pełni zimy ;:202
Ciekawa jestem jak będzie z moimi ciemiernikami, czy uda im sie w końcu zakwitnąć.... niektórych nie widziałam od kupna ani razu, mimo, że to już ich 4 sezon :roll: Przemarzały aż do linii gleby, później przez sezon odbudowywały listki..... a niektóre straciłam całkowicie...
U mnie na razie jeszcze leży śnieg.... już niezbyt dużo, ale rabatki na szczęście przykryte...

Ewuniu może w końcu zrehabilituje się i zakwitnie.....

Małgoś oj tak..... chabry swoim cudnym kolorkiem z daleka przyciągaj wzrok. Bardzo je lubię i posadziłam w kilku punktach w ogrodzie :D

Kasiu są u mnie i zakątki bardziej stonowane :lol: Drzewko to czereśnia , na rabacie są 2 a pod nimi cieniolubne roślinki :D

Izuniu roślinki panoszą się na rabatach, to i chwastów nie dopuszczają..... i to kolejny powód, dla którego lubię dużo roślin :wink: :lol: A i moje wszystkie rabatki wysypane korą, to też wspaniale ogranicza rozwój chwastów. A na takim nie największym obszarze, łatwo wszystko utrzymać w porządku . Największy problem mam z główną bylinową rabatą, tam nie ma kory i chwasty rosną na wyścigi.... ledwie zdążę dojść do końca, to muszę wracać od początku :lol: Ale i tam pomalutku wprowadzam niewielkie płożące iglaczki i z czasem wysypię korą :D

Aniu plewię praktycznie na okrągło, jak tylko zobaczę że zielsko wyłazi :lol: ale ogródek nie największy, więc i roboty dużo nie ma, tym bardziej, że na rabatach roślinny ścisk i kołderka z kory, a to skutecznie ogranicza chwasty :lol:

Małgosiu będę z ciekawością obserwowała u Ciebie rozwój tej hortensji, ja niestety nie mam miejsca na takiego kolosa :lol:

Ewuniu cudne odmiany wybrałaś ....ależ będzie pięknie ;:138
Grandiflora ma pełne kwiatostany z wielką ilością kwiatów płonnych, Tardiva zaś jest jej przeciwieństwem, kwiaty ma bardzo koronkowe, kwiatów płonnych niewiele, ale obie są piękne :D Grandiflory nie mam, ale zaraz wrzucę Ci fotkę mojej Tardivy -
na drugiej fotce jest pomiędzy floksami...

Obrazek

Obrazek

Krzewuszek masz też piękną liczbę :D takie z żółtymi listkami faktycznie słoneczko może przypalać, najlepiej jej chyba byłoby w świetlistym półcieniu....

Dziś kilka obrazków z żurawkami :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, krzewuszki są przepiękne ;:138 Ja w zeszłym roku dostałam dwie od mojej mamy. Strasznie mi się spodobały. :)
Od zawsze też robił na mnie ogromne wrażenie migdałek. Cudne te różowe kwiatuchy...i tyle ich na takim małym krzaczku ;:138
No i tawułki...floksy...ahhh...tyle jeszcze tego jest ... "chciejstwom" nie ma końca ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

Bo my z czasem ,no i oczywiście wraz z postępującą nieuleczalną chorobą chciejstw , robimy się jak Sroki - chcemy mieć wszystko co piękne i kolorowe ;:306
Widzę tę Twoją Tardivę , muszę pomyśleć ale u mnie jest naprawdę dużo miejsca , tak ,że nawet taki gigant by się zmieścił jak Levana ;:224 ależ on kosztuje :shock:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Te duże karmelowe żurawki to podsadzone jakimiś żuraweczkami ciemno-fioletowymi? Świetnie się razem prezentują.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu ja bardzo lubię kwitnące krzewy, a jak jeszcze pięknie przebarwiają się jesienią, to już pełnia szczęście :D
Masz rację z tymi chciejstwami, ciągle coś nowego pięknego widzimy i bardzo to nam pasuje w ogródku :;230

Ewuniu więc jak masz dużo miejsca, to możesz szaleć z krzewami, jest ich cała masa, są piękne i szybko wypełniają ogródek.... a na ich tle dopiero bylinki i jest bajkowy ogród :D

Jolu ta karmelowa żurawka to Southern Comfort , a obok niej Obsidian, Tapestry, Plum Royale :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aguś na tych zdjęciach to i żurawki i funkie. Żurawki ślicznie wybarwione. Czy dokupujesz coś w tym roku, ja już mam skomponowane zamówienie czekam jeszcze na siostrę bo razem wysyłamy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu nie będę już zamawiała żurawek, nie mam miejsca, jeśli gdzieś znajdę jakąś dziurkę, gdzie ładnie będzie się komponowała żuraweczka, to po prostu podzielę swoją kępkę.... Ciekawa bardzo jestem Twojego zamówienia, one wszystkie są takie piękne....
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, mnie najbardziej gnębią moje "chciejstwa", gdy patrzę na zdjęcia żurawek i host ;:306
Twoje nasadzenia są przepiękne. Barwne żurawkowe brzegi rabat... bajka ;:173 ;:215
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Bardzo lubię żurawki i ich połączenia z hostami, to zawsze pewne roślinki. Jeszcze nigdy nie rozsadzałam żurawek, muszę zacząć to robić. Czy rozsadzasz je o jakiejś szczególnej porze roku?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu cieszę się, że podobają Ci się moje żurawkowe kompozycje :D I host i żurawek jest taka masa, że można kupować bez końca i ciągle pojawiają się jakieś nowe upragnione odmiany ;:224

Ewuniu żurawki bardzo ładnie się przyjmują i ich rozsadzanie jest bardzo łatwe.... u mnie jak na razie przyjęło się 100% :D Niektóre wystarczy wykopać i podzielić, są oddzielnymi roślinkami, przykładem jest Sweet Tea, ale jest ich niewiele, większość trzeba rozmnażać z urwanych krótkopędów, ja urywam, obskubuję dolne listki i od razu wsadzam w ziemię w zacienione miejsce, pięknie się przyjmują, robię to w każdym momencie sezonu wegetacyjnego :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

i znowu piękna hortensja,,,ajć,kusisz tymi pięknościami,kusisz :wink: Żurawki tez masz piękne okazałe już kępy,ile one już mają latek :?: :?: Ja tez mam ich,ok,30, takich kęp mam kilka a reszta mniejsza,, ale niestety nie mam ich zdjęć ;:120 dopiero na wiosnę będe im robiła ;:177 Żurawki szybciej rosną niż hosty, no i oczywiście inny rodzaj ubarwienia,Też je ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Czym bliżej wiosny to trudniej się doczekać ... :? ale takie fotki umilają czas oczekiwania .Miłe wspominki! :heja Miejmy nadzieję,że niczego z naszych roślin nam ta zima nie zabierze!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”