Moja działka 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka 3

Post »

Maska pisze:Oj Lidziu rzadko kiedy w marcu można grzebać :uszy ale ja czuję, że coraz gorzej z kondycją. Ty przynajmniej jedziesz na działeczkę a ja mam na wyciągnięcie ręki. Jak zaczniemy siać w domu to czas przyspieszy :lol:
Marysiu,w ubiegłym roku nie dość że w marcu w ziemii grzebałam to pierwszy grill był ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A w kwietniu spadł śnieg a w maju był mróz ;:306
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Maska pisze:A w kwietniu spadł śnieg a w maju był mróz ;:306
Zgadza się i duuuużo wymarzło
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu, Dorotko dość już o pogodzie.
Pomimo późnej pory zapraszam na kawałek ciasta z okazji Dnia Babci.

Obrazek

Marysiu pytałaś czy kotka zostanie już w domu, myślę, że tak. Teraz kiedy jest już odrobaczona i pozbyła się świerzbowca, szkoda będzie mi się jej pozbywać. Zobaczę jak będzie się zachowywać wiosną, bo na razie nawet na balkon nie chce zajrzeć.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Właśnie wróciłam ze soaceru z psem - jest minus 2, pada śnieg, drzewa i krzewy pokryte są lodem, ale o dziwo nie jest specjalnie ślisko ;:oj
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu właśnie wróciłam od Ciebie, chociaż śladu nie zostawiłam.
U mnie jest masakra, wszędzie jedna szklanka, wcale nie można chodzić. Po południu padała mżawka i zaraz zamarzała, wszystko lśni od lodu. Jak jutro nie posypią chodników, to nawet po chleb nie odważę się wyjść.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Keksik bardzo chętnie ;:108 w Krakowie jest bardzo ślisko, bo moi wrócili po pracy i opowiadali że masakra! Nie na jezdni tylko na chodnikach. Tak myślałam, że kotek zostanie!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Bielsku też tak było, ale jak wróciłyśmy do domu to tu było chyba zimniej i nie było aż tak ślisko. Tak mówiła moja córcia, która była po południu na spacerze z Okamim. Teraz byłam ja i pada śnieg, więc jest nowa warstwa. Ale będąc w Bielsku z ogrodniczego z doniczką szłam jak paralityk, by się nie wywalić i wszystkiego nie rozbić. Lepiej siedzieć w domu, jak się tylko nie musi wychodzić...
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lidziu, chdze po waszych ogródkach tylko z pisaniem mi nie wychodzi.Ciesze się że kotka już zdrowa i że zostanie w domu tak jak nasza Zuzia.
Nasz Jumper żyje, jest na sterydach ale widać że choroba posuwa się, spada na wadze, bardzo mało śpi.Już 2 miesiące walczymy z tą chorobą, wiemy że nadejdzie koniec i to nas dołuje.Lidziu troche pozamawiałam lilii i róż. wszystko po 2 szt bo też Jance Naczytałam się o NEW DAWNi o klubie więc chcę być z wami i Janke ciągne za sobą.Dopisałam się u koleżanki na te czarne lilie z lilypola, ide w Twoje ślady ale już czerwone światło mi się zaświeciło,więc stop, ;:167 ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu miło mi było poczęstować Cię moim ciastem "Babą jagą" Obrazek Upiekłam wczoraj z 1,5 porcji składników i wieczorem były już tylko 2 kawałki. Zjadł Bartek, zięć, zaniosłam też mojej sąsiadce.
Kicia powoli nabiera śmiałości. Dzisiaj rano pierwszy raz bawiła się piłeczką i robiła obchód całego mieszkania Obrazek

Aniu pogoda nadal nieciekawa. Rano było -10, przez okno widzę, że chodniki nie są posypane piaskiem, więc nigdzie się dzisiaj nie ruszam Obrazek

Irenko wczoraj wysłałam zamówienie na lilie do L. zamówiłam trochę więcej niż początkowo planowałam. Zakład energetyczny przekazał mi na konto nadpłatę za prąd za zeszły rok, więc mam czym zapłacić. Mam nadzieję, że lilie przyślą mi w marcu i to będzie prezent na moje imieniny Obrazek
Bardzo mi przykro z powodu Jumpera. Wyobrażam sobie co musicie przeżywać z Terenią ;:174 .
Moje wątki.
Moja działka cz.9
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja już mam New Dawn i powiem Ci, Irenko, że polecam z zamkniętymi oczami! A raczej koniecznie z otwartymi, bo kwiaty ma przepiękne. Z takich małych niepozornych pączusiów wyłażą cudne porcelanowe księżniczki :)
Lidziu - ja namawiam koleżankę na drugiego kotka i chyba da się namówić...
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu dwa koty, oczywiście jak się nawzajem nie zwalczają, to lepiej się czują w gromadzie, szczególnie jak trzeba wyjść z domu i zostawić je same. Zresztą sama najlepiej to wiesz.
Potwierdzam, że New Dawn, to róża o prześlicznych pączkach i kwiatach. Mi udało się ją wyprosić od sąsiada z działki, u którego rosła bardzo zaniedbana w trawie do kolan i zupełnym cieniu, a mimo to kwitła. Najpierw próbowałam kilkakrotnie ukorzenić ją z patyczków, ale się nie udało. Jak już ją dostałam i zasadziłam, obcięłam część gałązek i wsadziłam do ziemi. Jakież było moje zdziwienie, kiedy po roku okazało się, że mam dwa nowe krzaczki róży. Wtedy jeszcze nie znałam jej nazwy i dopiero na F. oświecono mnie co mam. Mam wypożyczoną z biblioteki książkę Elizabeth Arter p.t. "Rośliny cieniolubne". Napisano tam, że są tylko dwie róże które nadają się do uprawy w cieniu np. przy północnym murze są to właśnie jasnoróżowa, wonna New Dawn i kremowobiała Alberic Barbier.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Lidziu odwiedzam CIę rzadko, bo jakoś ciągle brakuje mi czasu. pozdrawiam serdecznie i cieplutko, bo mnie zasypało dziś śniegiem, mróz -10 od paru dni, ale jakoś sobie radzę, bo muszę przecież
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko dziękuję za odwiedziny, ja do Ciebie zaglądam prawie codziennie, ale nie piszę, bo czasu trochę brakuje, miałam mały remont łazienki i teraz czeka mnie sprzątanie Obrazek
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A u nas od wczoraj, z przewami, ale sypie ;:oj Będę miała odśnieżanie, jak wrócę...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”