Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

Napisałam odpowiedzi do absolutnie wszystkich i mnie wylogowało ;:223 Tym samym cała praca na nic... Musicie mi wybaczyć. Odpowiem zatem tylko zbiorowo. Dziękuję za wszystkie miłe słowa pod adresem głównie moich zdjęć. Jesteście kochani ;:167 Nie powiem, odkąd jestem na forum robiąc je myślę głównie o Was!
Przymroziło i choć do zimy bynajmniej mi nie spieszno, staram się szukać pozytywów. Sami zauważyliście, jak piękny jest oszroniony ogród. Mimo wszytsko nie chciałabym by powtórzył się 2009r. Mój ogród wyglądał wówczas tak:

Obrazek

Te paczki w oddali to porotherm na ściany parteru. Bo mój dom istniał wówczas w formie płyty fundamentowej. A tu zbliżenie.

Obrazek

Potem śnieg stopniał i dopiero w okolicy Sylwestra zrobiło się znowu śnieżnie. Do tego zaś czasu było słonecznie i sucho :D Zawsze jest zatem nadzieja ;:168
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu więcej, tak nie rób ;:14 Myślałam, że dostanę zawału, kiedy zobaczyłam śnieg ;:202
U mnie też mróz ściął wszystko, jak leci, ale na TO białe nie jestem jeszcze psychicznie przygotowana...ufff...2009...
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Anka ...jak możesz z tym białym tak wyskakiwać ;:202
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Odpowiem krótko - przecudne robisz zdjęcia, przecudne :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja bym nic nie powiedziała na taki śnieg.
Roślinki miały by pierzynkę i żaden mróz nic by im nie zrobił. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś był pracowity dzień, ale nie mogłam się opanować i oczywiście zrobiłam 'kilka' zdjęć.

Zatem seria pod tytułem w kroplach rosy[/b] :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie pokazywałam Wam jeszcze, jakie piękne 4 jodły serbskie rosną w górnej części mojej działki. Mój początek lasku...

Obrazek

Obrazek

A na koniec widok z mojego ogrodu na Skrzyczne :D

Obrazek

Obrazek

Nikogo nie chciałam straszyć śniegiem ;:218 Ale i tak bywa u mnie w górach. Tylko Grażynka doceniła piękną, śnieżną kołderkę, marzenia każdego ogrodnika. Nie mam dalii igiełkowych ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dałaś po oczach tą pierzynką, ale i takie rzeczy się zdarzają , póki co piękne kropelki i widoki. W urokliwym miejscu mieszkasz!
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

O jej ;:oj
Słitaśna Aniu, lubisz te kropelki, ja też, dlatego oglądam zawsze kilka razy takie zdjęcia ;:108
Nie mogę, 58 stron..... :shock:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

W bardzo urokliwym miejscu :) aż zazdroszczę :wink: ale piękna sesja Ci wyszła ;:215
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Seria w kroplach rosy bardzo udana ;:333
Ale tej zimy to nam jeszcze nie pokazuj ;:185 Albo chociaż ostrzegaj wcześniej, że będą foty dla tych o mocnych nerwach ;:202
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Hehe! Ja byłam na Skrzycznym, jak miałam 3 latka! Tam było pięknie i pierwszy raz w życiu widziałam szczura! :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Przepiękne są te zdjęcia z kropelkami rosy ;:oj , też lubię po deszczu obfocić kwiatki ;:108
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Dobrze, że mieszkam blisko, bo jeszcze bym uwierzyła w ten śnieg. Ale cóż, trzeba się przygotowywać, także mentalnie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniu śliczne zdjęcia z kroplami rosy ;:63 , śliczny kolor chryzantemy, wczoraj kupiłam żółtą , nie wiem czy przezimuje , ale bardzo mi się podoba .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj znowu biegałam po działce za motylem... Ciekawe, co sąsiedzi sobie o mnie myślą? Dzięki temu mam dla Was rusałke pokrzywnika na mniszku pospolitym (lekarskim - Taraxacum officinale). Czy wiecie, że jest to roślina z rodziny astrowatych? U nas popularnie zwana mleczem lub majem, ale wśród nazw regionalnych jest także nazwa 'męska stałość'.

Obrazek

No i jeszcze może owocostan mniszka pospolitego, potocznie nazywany dmuchawcem...

Obrazek

U mnie za domem jest w zasadzie łączka, ale nie zamierzam tego zmieniać. Miałabym sie pozbyć tak pięknych kwiatów na rzecz banalnego trawnika?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj pod jodłami znalazłam pełno takich grzybków. Skoro one rosną, to jest nadzieja, że doczekam się tych 'szlachetniejszych'.

Obrazek

Marysiu (Masko)! Zdarzają, ale na szczęście rzadko. Odkąd jednak słyszę o skutkah bezśnieżnych, mroźnych zim w innych ogrodach, doceniam moją solidną kołderkę. CO prawda mięśnie grzbietu i ramion nie zawsze to doceniają, ale cóż... Wczoraj rosa strsznie długo trzymała, bo zdjęcia robił już około 13stej. Ale widoki także mnie zachwyciły. Okolica śliczna. Mieszkam co prawda otoczona innymi domami, ale to także ma swoje dobre strony. Góry i tak widać :D
Justynko (justi177)! No jakoś nazbierało sie tych stron i zastanawiam się, czy dotrwam w tej części do zimy ;:224Różnorodność form u roślin, dodatkowo w rosie, czy szronie, jest zachwycającą. Siedziałam wczoraj na schodach i zachwycałam się kroplami rosy skrzącymi się w słonku. Było po prpstu pięknie ;:167
Lodziu (DuczekiOsia)! Dziękuję ;:196
Kasiu (robaczek_Poznań)! Cieszę się, że Ci się podoba :tan Kurcze, muszę zapamiętać: Ciebie ostrzegam przezd śniegiem, a Agunię (Aguniadę) przed pająkami... Zwróć jednak uwagę, że ten śnieg spadł w październiku
;:oj Ale u Was na to szans nie ma żadnych, więc się nie marwt.
Miłko (takasobie)! Tym szczurem mnie rozwaliłaś :;230A może czas odświeżyć wspomnienia (i nie mówię tu o szczurach, tylko o Skrzycznym)?
Teresko! Już pamiętam: Avalon lub w kroplach deszczu/rosy. Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę, ale wśród tej serii jest avalon w kroplach rosy?
Aniu (akl62)! Niekoniecznie. W zeszłym roku u nas spadł śnieg 17 listopada, a moja mama mieszkająca w Bielsku dziwiła się, o jakim ja śniegu do niej mówię. Powiem więcej, już w Buczkowicach go nie było.Więc może być tak, że u Ciebie nie będzie ani śladu, a u mnie i owszem :D Już się przygotowuję...
Geniu! Witam Cię niedzielnie ;:196 Cieszę się ogromnie, że zdjęcia Ci się podobają. Ja także mam nadzieję, że moje chryzantemy przetrwają zimę. Okryję je na pewno i będę zaklinać pogodę, by się udało!

Wszytski życzę pięknej, słonecznej niedzieli. Nieśmiało, bo nieśmiało, ale słonko u mnie wschodzi ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”