Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Aguś nie-dziękuję za jukę ;:180 Bogdan nie powiedział że ją przywiózł, zobaczyłam dopiero wczoraj wieczorem ;:223 dobrze że ją postawił w cieniu i podlewał. Dziś posadzę, w weekend i tak miałam gości.
;:cm
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, fajnie poczytać o Twoim błogim weekendzie :-) U mnie było bardziej intensywnie, miałam gości, mało czasu na ogród, a wczoraj sympatyczne popołudnie w gronie Forumek u Oluni ;:4
Piękne rozyczki i inne roslinki, Cherry Brandy coraz bardziej mi się podoba ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit ale Ci sie L.D. rozbujala :heja Moj J. Cartier slabiutko w tym roku ale wypuscil nowy ped i mam nadzieje, ze w koncu doszedl do siebie.
Nareszcie lato przyszlo i troche upalow u mnie bedzie ;:3
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzieńdoberek wszystkim! :wit
Jula, u mnie też kolejny dzień pieknego lata, chociaż niestety spędzony w biurze. L.D. rozbujała się pięknie, ale J.Cartier też strzelił do góry - jest przezdrową różą :) No to dobrego dnia!
PS. jeśli będziesz kupować The Wedgewood Rose dla Robaczka, to pamiętaj please że ja też jej potrzebuję! ;-))
Kasik, doberek :) czytałam, że się relaksowałaś towarzysko i bardzo dobrze :) Jest jakaś relacja na pewno ze spotkania u Oluni, zaraz polecę sprawdzić ;-) Cherry Brandy jest intensywna w swojej barwie, ale nie krzycząca - lubię ją bardzo. Udanego dnia!
Jolu, nie ma problemu myślę - skoro była postawiona w cieniu, to nic jej nie będzie... my hortensję sadziliśmy dopiero pod wieczór - zrobię jej później fotkę :)
Jacku, przyznaję rację co do wartych uwagi traw... ja jeszcze mam w planach kilka odmian, ale to już nie w tym roku...
Doris, ano palma wszędzie i bardzo dobrze - potrzeba nam pieknej końcówki lata! Wczoraj tak mi było dobrze, że wciąż się snułam po ogrodzie w przerwach na opalanie :)
Dominiko! czy wiesz, że ja też intensywnie myślę o robieniu przetworów? (myślisz, że to objaw wieku??) Nigdy tego nie robiłam, a teraz mam jakąś potrzebę zrobienia zapasów ;-) Brakuje mi tylko motywacji i dobrej koleżanki obok :)
Dzięki za miły wrzosowy komentarz!
Aniu, dzięki! Trawa o którą pytasz, to zwykła mozga...
Andrzej, korzystaj z chwil błogiego lenistwa, kiedy tylko możesz... :) Roślina przy hortensji to cleome :)
Marysiu, bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś! Dziękuję za wszystkie serdeczne słowa pod adresem mojego ogrodu, chociaż z tym zapięciem na ostatni guzik to lekka przesada - potrafię nieźle zabałaganić ;-) Staram się oczywiście o niego jak najlepiej dbać, bo denerwują mnie niedoróbki, ale to tylko u siebie ;-)
Zapraszam jak najczęŚciej, a tymczasem - poza wyspą - muszę odwiedzić Twój ogród...
MaGorzatko, bardzo się cieszę że mam takiego serdecznego gościa, jak Ty ;:196
Gosiu, fajnie, że leniwie spędziłyśmy niedzielę - odpoczynek od prac w ogrodzie też jest potrzebny! Ja nawet czerpałam z tego nicnierobienia niekłamaną przyjemność ;-)
Róże dają teraz popis powtórnym kwitnieniem... z niecierpliwością czekam na Chopina, który wzrostem sięga mi już do klatki piersiowej i wypuścił około 50pąków na jednym krzaczku!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguniu, trochę zazdroszczę Ci tych wolnych dni, też marzy mi się odpoczynek, bo całe lato pracuję jak mróweczka. Jednak wczoraj udało mi się godzinkę poopalać :tan , potem jednak uciekłam do domu, bo zagorąco się zrobiło na naszej patelni. Piękne róże nam pokazujesz i jak tu się w nich nie zakochać?
Podpowiedz mi jeszcze, proszę, jak daleko od jałowców skalnych rośnie dereń? mam maleńkiego derenia i będę go sadzić :heja. Poza tym wreszcie wstawiłam szkic siedliska. Może coś podpowiesz?
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aga, ja się przyznam (choć to kompromitacja, ale co tam :wink: ) że nawet ogórki kiszone mi wychodziły beznadziejne, ale właśnie uratowała mnie koleżanka, która przyjechała do mnie w sobotę ze sprawdzonym przepisem od mamy (dawałam za dużo kopru, jak się okazuje i jednak bez korzenia chrzanu się nie obejdzie) i wprawą w upychaniu ogórków do słoików :wink: Przerobiłyśmy szybciutko 10 kg, jutro mam zamiar "trzasnąć" kolejne 10, już sama. A w międzyczasie jeszcze zrobiłam sałatkę zimową z buraków (też pewnie z 10 kg przerobiłam, ale w 2 rzutach), no i przecier (właściwie sos) pomidorowy - z tym mam już pewne doświadczenie - rok temu kupiłam taką maszynkę do przecieru i zrobiłam kilka dużych słoików - powiem Ci, że to u nas musi być podstawowy produkt - idzie jak woda.

Szkoda, że mam daleko do Ciebie, bo bym Cię wspomogła (razem raźniej, nie ma porównania).

Nie wiem, czy to kwestia wieku, ale u mnie w rodzinie nie było tradycji robienia przetworów. Może dlatego, że nie mieliśmy źródła warzyw, więc rozumiesz, musiałam do tego dojrzeć :wink:
x-ag-a
---

Post »

Marzko, zaraz popatrzę na Twój szkic siedliska :) Wolne szybko minęło i trzeba było wrócić do biura... a tu taka ładna pogoda :roll:
Dominiko, w takim razie trzeba pomyśleć nad spotkaniem przetworowo-ogrodowym ;-)) W ogóle zbyt rzadko się spotykamy w grupie mazowieckiej...

Odwiedziłam dziś ogród Asi0809 i wpadłam w zachwyt połączony z dołkiem... kiedy ja będę miała tak pięknie! Kto widział na żywo, wie o czym mówię :) Asiu, dziękuję za spotkanie!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu witaj po weekendzie. :wit
Widzę, że jesteś w dobrym nastroju, pomimo licznych zajęć, gdyż jak piszesz lubisz taką słoneczną, upalną pogodę.
Ja praktycznie cały dzień spędziłam w kuchni, smażąc antonówki, gdyż w tym roku klęska urodzaju jabłek u nas.
Cudna róża Red Leonardo da Vinci, więc już mi nie żal, że kupiłam w zastępstwie Nostalgii i Aspirin.
Drugą kupiłam różową Leonadro, ale moje po przekwitnięciu dopiero zawiązują nowe pąki. :)
x-ag-a
---

Post »

Teresko, dobry wieczór! :wit
Bardzo się cieszę, że miałaś okazję zakupić Leonardo da Vinci w obu wersjach kolorystycznych :) Póki co, nie potrafię na 100% wybrać który - różowy czy czerwony - jest bliższy memu sercu, ale chyba coraz bardziej skłaniam się ku Red... :) Jest przecudny w kwitnieniu: te prawie czarne pąki, rozkładające się w fantastyczny układ płateczków, w pięknej i soczystej barwie, w dodatku wigorny i zdrowy - to jest to, czego oczekuję od róży :)
Antonówki będą zapasem na szarlotkę?
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu ja nie zamawiam róż ani innych roślin przez internet, ale czasami w sklepie ogrodniczym także trafiają się ciekawe róże, więc przy okazji zakupu Grahamka trafiły się Leonardy, kupiłam, gdyż mnie także podobały się ich kwiaty.
Red rośnie niższa u mnie od różowej.
Jabłka oczywiście na szarlotkę dla M i naleśniki, gdyż on to uwielbia. :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Nim wymyśliłam co napisać już dwa posty się pojawiły, oj wolno idzie mi myślenie przy tym upale. ;:131
Trawki śliczniutkie a jak zakwitną to jest widok wspaniały. Chyba widziałam paskowany miskant, jest to Zebrinus ? czy on kwitnie ?
Różyczki dają wspaniały pokaz, żeby tak chciały we wrześniu jeszcze tak kwitnąć to byłoby cudnie. ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, wiem o czym mówisz, mówiąc o pięknym ogrodzie Asi.
Tylko, że Ty nie powinnaś narzekać na swój.
To zupełnie inny ogród, ale wiem, że też piękny.
Tak samo jak ogród Izy.
Wszystkie 3 macie wspaniałe ogrody.
Mnie w tym roku nie dane było zobaczyć na żywo ogrodu Asi. Może w przyszłym się uda?
No i liczę na odwiedzenie Ciebie.
Może kiedyś wpadniesz do mnie?
Jakoś w tym roku nie mam czasu na spotkania mazowieckie. Bardzo żałuję.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, Twój ogród jest piękny i odwiedziny w innych wątkach powinny Cię tylko utwierdzać w tym przekonaniu.
Widziałam Asi ogród, podobał mi się, bardzo pomysłowe zestawienia...ale to inny styl od tego, który widać u Ciebie.
Na tym też polega urok naszych ogrodów, że każdy inny i na swój sposób unikatowy.
W mojej skromnej ocenie, Twój ogród to jeden z najlepiej skomponowanych ogrodów jaki odwiedziłam na Forum. Urządziłaś go z pasją, pomysłem i w bardzo krótkim czasie osiągnęłaś efekt, o jakim inni mogą tylko marzyć. Pod kątem doboru roślin, kompozycji i wszechobecnej harmonii to wzór dla wielu z nas....a bynajmniej dla mnie ;:170 Więc nie mów, że dołują Cię wizyty w innych ogrodach bo to bluźnierstwo :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Wydaje mi się także, że Twój ogród Agnieszko jest bardziej przestrzenny :D
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aga, bo to jest tak - podobają nam się różne rzeczy, w tym różne ogrody. Myślę, że jakbyś była właścicielką takiego ogrodu, jak ma Asia i zobaczyła swój, to byś zemdlała z wrażenia, a potem byś spać nie mogła przez 3 noce, intensywnie kombinując, co i jak zrobić, żeby choć trochę zbliżyć się do tego ideału :lol: :lol:

Mnie się też ogród Asi niesamowicie podoba (nigdy go na żywo nie widziałam niestety), ale wierz mi, Twój jest równie powalający.

Chyba wiem, w czym problem - pewnie spodobały Ci się niektóre rośliny i ogarneło Cię "chciejstwo" :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”