Ogrodowe marzenia Malioli :)
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe marzenia Malioli :)
Najwyżej Ola jedno krzesełko postawi,kawkę będzie pić i wskazywać paluszkiem emowi co ma zrobić 

- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko to nie takie proste mój M to blokowy chłopak i w ziemi grzebać nie lubi niestety ale cóż nie można mieć wszystkiego. A kawkę i tak tam będę pić bo tak sobie wymyśliłam.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Olu wybacz nie wiedziałam ..... Ty będziesz pić, a M się nauczy grzebać w ziemi skoro mieszka w domu a nie w bloku 

- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Jakbym siebie słyszałamaliola pisze: A kawkę i tak tam będę pić bo tak sobie wymyśliłam.

Trzymam kciuki ,żeby zmieściło się tam to co ma się zmieścić

- maliola
Hej Aniu, no właśnie okazało się, że się zmieściło. Z efektu jestem zadowolona. Mężuś wykańcza szczegóły dzisiaj, chyba, że go deszcz wygoni. Zdjęcia wstawię wieczorem jak wrócę. Pierwsza kawka już zaliczona w sobotę bo wczoraj nie było pogody na to.
M ma motywację bo mu się jego dzieło spodobało, nawet zaoferował się, że jak mało miejsca to się poszerzy
Marysiu - M może kiedyś się przyzwyczai chociaż nie sądzę, żeby to mogło się stać jego hobby...
M ma motywację bo mu się jego dzieło spodobało, nawet zaoferował się, że jak mało miejsca to się poszerzy

Marysiu - M może kiedyś się przyzwyczai chociaż nie sądzę, żeby to mogło się stać jego hobby...
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jestem ciekawa wyczarowanego kącika 

- maliola
Kącik gotowy, jeszcze jakieś małe poprawki z doniczkami bo wczoraj było świeżo malowane i zapraszam na kawkę

U nas dzisiaj super słonko od rana, trochę chłodno ale pewno się ociepli. Szkoda tylko, że tak mało popadało ledwo kilka kropel wieczorem. Nie da się zupełnie plewić, bo ziemia to twarda skorupa. Pod świerkiem gdzie posadziłam lawendy, skalnicę, goździki wszystko schnie. Już nie mam koncepcji na to miejsce.
Do piątku muszę przygotować miejsce na mini szklarenkę na papryki. W sobotę dokupię na targu pomidorów, wysadzę szałwie i inne z własnego siewu. Kobee i turnbergia już na zewnątrz ale jeszcze nie w miejscach docelowych. Chyba w obawie o nie ten przymrozek mi się śnił
Stawiam kawkę ale taką pracową i życzę miłego dnia!

U nas dzisiaj super słonko od rana, trochę chłodno ale pewno się ociepli. Szkoda tylko, że tak mało popadało ledwo kilka kropel wieczorem. Nie da się zupełnie plewić, bo ziemia to twarda skorupa. Pod świerkiem gdzie posadziłam lawendy, skalnicę, goździki wszystko schnie. Już nie mam koncepcji na to miejsce.
Do piątku muszę przygotować miejsce na mini szklarenkę na papryki. W sobotę dokupię na targu pomidorów, wysadzę szałwie i inne z własnego siewu. Kobee i turnbergia już na zewnątrz ale jeszcze nie w miejscach docelowych. Chyba w obawie o nie ten przymrozek mi się śnił

Stawiam kawkę ale taką pracową i życzę miłego dnia!

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Piękny kącik, a jednak udało się
chcieć to móc.
Kawę zwinęłam

Kawę zwinęłam

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Kawusią się poczęstowałam i w nowym kąciku posiedziałam
Super wyszło

Super wyszło

- Maska
- Kontakt:
No proszę jest kącik ....i jest też kawka, no to siadam (dla mnie trochę ciasno, bo ja duża kobitka jestem) i podziwiam ogród!
- maliola
Marysiu, Aguś, Moniko - dzięki za pochwały kącika, dla Marysi dostawimy ławkę, albo wygodny fotel i imprezka gotowa.
Ale to jak przestanie padać, a na razie zapraszam do domu tam też trochę kwitnie więc póki ogródek w deszczu to pokaz domowych:
wyhodowany z maleńkiej odszczepki:

skrętniki

koleusy, które czekają na wysadzenie do podwórkowych doniczek

i kaktusy, które zakwitły:

widok ogólny okna w sypialni

To tak na odczarowanie deszczu
Ale to jak przestanie padać, a na razie zapraszam do domu tam też trochę kwitnie więc póki ogródek w deszczu to pokaz domowych:
wyhodowany z maleńkiej odszczepki:

skrętniki

koleusy, które czekają na wysadzenie do podwórkowych doniczek

i kaktusy, które zakwitły:

widok ogólny okna w sypialni

To tak na odczarowanie deszczu

Olu wybacz ale raczej nie dam rady ogarnąć całego wątku
od dziś będę na bieżąco
bardzo podoba mi się nowy kącik na kawkę 
aaa zapomniałam
o kaktusie 

aaa zapomniałam

- Maska
- Kontakt:
Olu dziękuję tak mi będzie dobrze
ale na oknie masz radośnie ....wszystko kwitnie 

- maliola
Iwonko - witam nowego gościa
Znamy się z Wyspy więc tym bardziej się cieszę, że do mnie zajrzałaś.
Marysiu -
zapraszam
Dziś są moje urodzinki więc kupiłam sobie nowe roślinki
te lobelie zauroczyły mnie swoim kolorem, coś mam fazę na fiolety
- w rzeczywistości takie fioletowo-granatowe są

a to bakopa, nawet nie wiedziałam, że są fioletowe i jeszcze takie duże kwiatki mają

A tak w ogóle to jak Wasze sadzonki - kobee, turnbergie i inne?
Bo u mnie raczej kiepsko, był busz ale chyba za długo w domu siedział i zmarniał.
Dzisiaj chcę wysadzić szałwie - i tu jestem rozczarowana, bo o ile te z własnych nasionek są ok, co prawda bardzo wybujały i już kwitną, to takie z kupnych roślinek co miały być fioletowe to są jakieś zupełnie inne - bardziej jak zioło, a nie kwiatek.
No zobaczymy.
Generalnie zarobiona jestem bo ogród chwastami zarasta, nowe rzeczy trzeba sadzić - zostały mi jeszcze papryki ale tu czekam na pomoc M żeby rozstawić foliaczek.
Jak kończę w ogródku bo już dzieci jeść wołają to robi się prawie ciemno. Więc zdjęć na razie nie ma
Generalnie jakbym tydzień urlopu wzięła to i tak by mi czasu brakło.
Ach jakaś taka zniechęcona tym wszystkim jestem, czasu mało, kasy mało, koncepcji brak...

Marysiu -

Dziś są moje urodzinki więc kupiłam sobie nowe roślinki

te lobelie zauroczyły mnie swoim kolorem, coś mam fazę na fiolety

a to bakopa, nawet nie wiedziałam, że są fioletowe i jeszcze takie duże kwiatki mają

A tak w ogóle to jak Wasze sadzonki - kobee, turnbergie i inne?
Bo u mnie raczej kiepsko, był busz ale chyba za długo w domu siedział i zmarniał.
Dzisiaj chcę wysadzić szałwie - i tu jestem rozczarowana, bo o ile te z własnych nasionek są ok, co prawda bardzo wybujały i już kwitną, to takie z kupnych roślinek co miały być fioletowe to są jakieś zupełnie inne - bardziej jak zioło, a nie kwiatek.
No zobaczymy.
Generalnie zarobiona jestem bo ogród chwastami zarasta, nowe rzeczy trzeba sadzić - zostały mi jeszcze papryki ale tu czekam na pomoc M żeby rozstawić foliaczek.
Jak kończę w ogródku bo już dzieci jeść wołają to robi się prawie ciemno. Więc zdjęć na razie nie ma

Generalnie jakbym tydzień urlopu wzięła to i tak by mi czasu brakło.
Ach jakaś taka zniechęcona tym wszystkim jestem, czasu mało, kasy mało, koncepcji brak...
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01