Moje ogródkowe zmagania cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2

Post »

oha włazimy juz w domowe pielesze :roll: Ja tez duzą uwage zaczełam przykładac do parapetów jak szaruga za oknem.....Zachwycam sie kwitnacymi skretnikami ,ate storczyki u Ciebie śliczne , iodziałam przepiekne w Liroyu ....ale jakos nie umiem z nimi postepowac :roll:
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Madziu widzę, że nie tylko Ty lubujesz się w storczykach ;:224 Zanim kupiliśmy domek to mogłam jedynie na nich się skupić, co nie zmienia faktu, że nadal chętnie są mile widziane. Teraz doszły różyczki i inne kwiatki ogrodowe :tan
Odrostów jest nie lada, więc będzie sporo kwiatuszków :heja
Zakochałam się za to w Twoim kranie :;230 Możesz mi powiedzieć czy jest funkcjonalny w kuchni?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, u mnie w domku pachnie liliami i to bardzo intensywnie. Przyszedł M po pracy i przyniósł ku mojemu zaskoczeniu mega wielki bukiet z lilii, tulipanow, chryzantem i ....kapusty :;230. Jest cudny ;:167 , jutro pokaże.

Iwonko przechowam na strychu w pudle, o lodówce tez słyszałam, nawet wyprobowalam jak sie wprowadzilismy, tylko mi sie szufladki pomyliły i wrzucilam do zamrazarki ;:223. Wiosna przymrozone lilie wystrzeliły elegancko :;230
Duczku w kamyczkach sie zakochalam podgladajac wątek Majowej. Miałam farta i udało mi sie kupić ostatnie 4 sztuki. Już ich nie ma i prawdopodobnie w tym sklepie nie będzie, bo chciałam dokupić.
Keetee ja już sie powoli chowam, właśnie sie dogrzewam kominkiem ;:108 Storczyki uwielbiam ;:167 Nic skomplikowanego w ich utrzymaniu. Jak masz w miarę widne miejsce, najlepiej na parapecie, to stawiasz i raz na tydzień- półtora wlewasz dosłownie kieliszek wody, czasem z zasilaczem i rosną. Eta wsio ;:333
Madziu u mnie w mieszkaniu żadne kwiaty nie rosły, nie wspominając o kwitnieniu. Tutaj jak szalone wypuszczają nowe pędy i cieszą kwiatami.
Kran jest bardzo funkcjonalny, w miarę wysoki, więc nawet jak na części suszacej postawie garnek i chce nalac wody, to nie ma problemu, a przy tym pomimo wysokości przy odkreconej wodzie nie chlapie. Nawet kamień sie nie osadza, chociaż u mnie woda bardzo twarda.

--
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu storczyk przecudny ma kolorek. Uwielbiam storczyki, choć żadnego nie mam :D Może kiedyś... ;:224
Te Twoje ozdobne "duperelki" są śliczne :) Bardzo spodobał mi sie ten koszyk wiszący w kuchni, no i te kamienie... super ;:215 Pomału i ja musze pomyśleć nad jakimiś dodatkami...wkurza mnie juz ten bałagan na parapetach... :twisted: :wink: I brakuje mi jakiegoś "klimatu" w domu... ;:224
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Fajne i bardzo klimatyczne ozdoby w domu :) Jak zawsze jesteś bardzo inspirująca.
Dla storczyków zaczyna się najlepszy czas - u mnie kwitnie już kilka, a kolejnych 10 łodyg w kolejce... uwielbiam ten stan :)
Co to za kępy na trawniku? tak Ci śmiesznie trawa rośnie?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja domowa, pachnąca wiosenka ;:167

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Aga, nie mam pojęcia dlaczego ona tak rośnie. Być może od czasu do czasu któraś suczka siknie i jak się amoniak utleni, to zostają jakieś składniki, które podpędzają trawkę. Wiesz, że mój trawnik jest specjalnej troski :;230 Raz rośnie, raz nie rośnie albo wzrasta etapami :;230
Na wiosnę robię koniecznie aeryzację i może troszkę piaskiem podsypiemy. Nie lubię jak mi się takie kępy robią ;:222

Gosiu, bałagan?! Gdzie :?: , jak :?: , nie wierzę :!: . Byłam, widziałam :!: Powinnaś sobie jakiegoś storczusia zafundować, masz świetne warunki, zarówno na oknie obok azalii jak i w salonie ;:333
A w ogóle, to dziękuję za ciepłe słówko. Kosz długo wisiał pusty aż któregoś razu wpadły w moje łapki czosnki, cebulki i jakieś gałązki sztuczne i ot wyszło takie cuś
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Kępy na trawniku są przez sikanie suk, też to mam, żadna aeracja Ci nie pomoże :roll: :lol: . Musiałabys nawozić ciągle trawnik, żeby ich nie było, a przecież jesienią to jest szkodliwe. Kiedy trawnik przechodzi w stan spoczynku właśnie takie przenawożone miejsca są widoczne. Nie wiem, jakby suk pilnować i silnie polewać wodą miejsca po ich toalecie może by to coś dało, choćby trochę :? .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Madziu mój trawnik jest cały w kępkach :;230 moja sunia sika jak najęta tylko jak ją namówić aby sikała w równych linniach :;230 :;230
a tak serio nic nie zrobisz , taki urok ;:185
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Mmmmmmmmmmmm...aż tutaj czuje ten zapach lilii ;:173 Widok nieziemski...szkoda że już tylko w wazonie... ;:224
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Franiu wiosną będę absolutnie oduczać cały zwierzyniec "korzystania ;:113 " z trawnika
Edyta a to by był niezły pomysł, nauczyć je siusiać w rządku :;230 Te kępki są pięknie zielone ;:172
Gosiu uwierz mi, że zapach roznosi się po całym domu, ale żeby nie było tak pięknie, to rozpakowując bukiet z uchwytu foliowego upierniczyłam liliowym pręcikiem całą zasłonkę w kuchni ;:124 :;230
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Przepiękny bukiecik, dobrze że na obrazku bo ja uczulona na zapach lilii :wink:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Madzia, jak to sie mówi "takie jest życie", a w naturze zawsze musi być równowaga, co by nikomu za dobrze nie było :D :;230
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyna naprawdę :?: Ja mam uczulenie na pyłki trawy..ale z nas ogrodniczkiObrazek
Gosiu to prawda

Dostałam przesyłeczkę :heja
Obrazek
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

a co to za cudeńko ??
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Magda, a ja mam uczulenie, na pyłki trawy, bylicę, nagietki, dłonie mam "jak tarka" gdy pokłuja mnie liście malwy bądz ogórka...aaaa no i jeszcze na sierśc mojego psa ;:224 :;230
A ta "przesyłeczka" piękna... gdzie stanie? No i z czym? :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”