Mój kawałek świata:)
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kawałek świata:)
Gratulacje! Złota dziewczyna z Ciebie 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Szykują się wielkie zmiany.......

Hostowiska ostatnio na topie forumowym.
Ale przyznam, że dobrze skomponowana rabata hostowa wygląda świetnie.

Trzeba tylko dobrze chronić ją przed ślimakami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
reniusia20 dziękuję
kogra uparłam się na hosty, mam kawałek cienistego zakątka i wołami mnie nikt nie odciągnie od tego pomysłu
Jeśli chodzi o ślimaki, to kumpela ma sprawdzony sposób bo jest maniaczką dalii i te cholery upodobaly sobie jej dalie i załatwiła je wykładając na rabatę potłuczone skorupki po jajkach. Nie uwierzyła bym gdybym nie widziała. Ślimory po dojściu do skorupek robiły w tył zwrot 

kogra uparłam się na hosty, mam kawałek cienistego zakątka i wołami mnie nikt nie odciągnie od tego pomysłu

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Znam ten sposób.
To dla nich jak przejście po tłuczonym szkle.
Podobnie działa popiół drzewny, pod warunkiem że jest na wierzchu nie zmieszany z ziemią.
To dla nich jak przejście po tłuczonym szkle.
Podobnie działa popiół drzewny, pod warunkiem że jest na wierzchu nie zmieszany z ziemią.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jakoś u mnie nie ma ślimaków. Może dlatego, że zamieszkał u mnie jeż?
Także hosty mam bezpieczne
Takie lobeliowe widoki motywują do siania. Co roku obiecuję sobie, że już nie będę siała, a jednak jak przychodzi wiosna znowu sieję.
Rezultaty mizerne. Tak jak Marta nie pamiętam o podlewaniu, albo zalewam
Także hosty mam bezpieczne

Takie lobeliowe widoki motywują do siania. Co roku obiecuję sobie, że już nie będę siała, a jednak jak przychodzi wiosna znowu sieję.
Rezultaty mizerne. Tak jak Marta nie pamiętam o podlewaniu, albo zalewam
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A ja pod wpływem Twojego zdjęcia i opinii o zimowaniu dopisałam Penstemon do listy chciejstw. W tym roku wysiewam jednoroczne, ale będę polowała na sadzonkę bylinowego!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Aniu,ja się nie boję siania ,i wiem że to cieszy ,tylko boję się że zaniedbam ,bo nawał pracy w moim ogrodzie na wiosnę to spowoduje,śliczne masz te jednoroczne 

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
A co robisz , żeby trawa w kamienie nie wchodziła ?
- asta6265
Margo2 jeż naturalny zwalczacz ślimaków super. Jeśli chodzi o lobelię, to jeśli potrzeba kilka sadzonek to nie kłopot i mozna kupić, ale na moje potrzeby samej lobelii około 50 sadzonek
renzal ten panstemon znalazł się w moim ogrodzie zupełnie przypadkowo. Kiedyś byłam w obi i na takim stole leżało pełno doniczek bylin i napisane było: odpad. Poszukałam pracownika i pytam, czy mogę sobie tę jedną doniczkę wziąć -bo skoro odpad - był cały uschnięty, suchy badyl, ale uwagę moją zwrócił jeden żywo bordowy listek. Powiedział, że wziąć ot tak sobie nie można i on może go wycenić. No więc wycenił go na 0,50groszy. Przygarnęłam kropka, wsadziłam do ogrodu i zostawiłam. Następnej wiosny ku mojemu zdziwieniu ukazał się w ogrodzie i jest ze mną do dziś.
koziorozec dziękuję
dagg również dziękuję
Olusia może niezbyt ekologiczny, ale bardzo skuteczny sposób. Pocięłam plastikowe butelki na paski i popodkładałam pod kamienie lekko wysuwając przed kamień, nie widać bo butelka przejrzysta. Żadna trawa nie przechodzi i podkaszarką pięknie się kosi koło tych kamieni.

renzal ten panstemon znalazł się w moim ogrodzie zupełnie przypadkowo. Kiedyś byłam w obi i na takim stole leżało pełno doniczek bylin i napisane było: odpad. Poszukałam pracownika i pytam, czy mogę sobie tę jedną doniczkę wziąć -bo skoro odpad - był cały uschnięty, suchy badyl, ale uwagę moją zwrócił jeden żywo bordowy listek. Powiedział, że wziąć ot tak sobie nie można i on może go wycenić. No więc wycenił go na 0,50groszy. Przygarnęłam kropka, wsadziłam do ogrodu i zostawiłam. Następnej wiosny ku mojemu zdziwieniu ukazał się w ogrodzie i jest ze mną do dziś.
koziorozec dziękuję

dagg również dziękuję

Olusia może niezbyt ekologiczny, ale bardzo skuteczny sposób. Pocięłam plastikowe butelki na paski i popodkładałam pod kamienie lekko wysuwając przed kamień, nie widać bo butelka przejrzysta. Żadna trawa nie przechodzi i podkaszarką pięknie się kosi koło tych kamieni.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aniu najpierw gratuluję
i dopinguję cienistej rabacie
Jest tyle fajnych odmian, że coś wybierzesz.
Mam jedną taką co pięknie rośnie a posadzona na słoneczku bo tez sa takie odmiany

i dopinguję cienistej rabacie

Jest tyle fajnych odmian, że coś wybierzesz.
Mam jedną taką co pięknie rośnie a posadzona na słoneczku bo tez sa takie odmiany
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- asta6265
imwsz dziękuję
Hosty już mam i tylko czekam na wiosnę. Rabatę zaczęłam tworzyć już w zeszłym roku (44str) i musiałam zakończyć, bo tam rosną marcinki i żal mi było wykopywać kwitnące, ale wiosną nie ma zmiłuj się
Dla wszystkich, którzy dzisiaj nie dostaną walentynki
Świeżo zrobiona:

Dla wszystkich, którzy dzisiaj nie dostaną walentynki

Świeżo zrobiona:

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45