Moja działka 2
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka 2
Lidziu wszystkie roślinki super ,słonecznik na pierwszym miejscu bo ma nietypowe płatki,widzę że dokarmianie sikorek idzie całą parą a w zimie to będą jadły słonecznik sklepowy jak teraz wszystko spałaszują,czy korzystasz z bulw topinamburu 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu Masko ten jasny słonecznik jest jednoroczny. Jak tylko zawiąże nasiona, to oczywiście Ci przyślę. Wysiejesz w przyszłym roku.
Marysiu mar33 część bulw topinambura na pewno pójdzie do konsumpcji, a reszta do rozdania i do wysadzenia. Czy odłożyć też dla Ciebie?
Marysiu mar33 część bulw topinambura na pewno pójdzie do konsumpcji, a reszta do rozdania i do wysadzenia. Czy odłożyć też dla Ciebie?
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Udało Ci się zrobić zdjęcie sikoreczce.
Czy szkarłat jest byliną?
Czy szkarłat jest byliną?
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Nie wiem dlaczego, ale w tym roku ogórkolistny nie wzeszedł.Mogę go tylko pooglądać u Ciebie. 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Słonecznik rzeczywiście ciekawy, a topinambura nigdy nie próbowałam.
Masz tyle różności, że głowa boli. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Widzę, że masz Lidziu "gości" chętnych na słoneczniki tak samo jak ja
Muszę zawiązywać głowki słonecznikom siatka aby coś zostało i dla mnie bo część i tak zawsze przeznaczam dla ćwirków. Perovska wspaniała widziałam ją też w innych ogrodach jest bardzo dekoracyjna.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dzisiaj Czuksanow pokazywał perovskie i sadziec i inne
- slila1
Halinko szarłat jest jednoroczny.
Jurku oglądaj do woli. Mam nadzieję, że uda mi się zebrać nasiona słoneczników. Czy kwitnie już u Ciebie pełny słonecznik?
Marysiu delospermo jak wykopię topinambur, to wyślę Ci kilka bulwek, skosztujesz, a jak nie będzie Ci smakował, to zasadzisz gdzieś w kącie przy płocie jako ogromnego wzrostu roślinę ozdobną i będziesz podziwiała jego kwiatki z drabiny.
Ewuniu właśnie też już szykuję siatki na głowy słoneczników, żeby ptaszki wszystkiego nie wydziobały.
Moja perovskia' to jeszcze młoda roślina, ma dopiero dwa pędy kwiatowe i rośnie na razie w donicy.
Marysiu Masko nie oglądałam dzisiaj "Roku w ogrodzie", bo w dalszym ciągu walczyłam z mirabelkami.
Dzisiaj na działce czekała na mnie miła niespodzianka. Wiosną kupiłam dwie przecenione bulwki cyklamena ogrodowego, zasadziłam i całkiem o nim zapomniałam, a tu dzisiaj pojawiły się pierwsze kwiatuszki.

Nadal pięknie kwitną begonie
bulwiasta zwisła 'Hanging Baskets'
bulwiasta wielkokwiatowa
W dalszym ciągu kwitną
wiesiołek dwuletni
wilec
dziewanna
ostatnia lilia nn
lnica
zawilec japoński
krwawnik wiązówkowaty
Życzę wszystkim miłej i słonecznej niedzieli.
Jurku oglądaj do woli. Mam nadzieję, że uda mi się zebrać nasiona słoneczników. Czy kwitnie już u Ciebie pełny słonecznik?
Marysiu delospermo jak wykopię topinambur, to wyślę Ci kilka bulwek, skosztujesz, a jak nie będzie Ci smakował, to zasadzisz gdzieś w kącie przy płocie jako ogromnego wzrostu roślinę ozdobną i będziesz podziwiała jego kwiatki z drabiny.
Ewuniu właśnie też już szykuję siatki na głowy słoneczników, żeby ptaszki wszystkiego nie wydziobały.
Moja perovskia' to jeszcze młoda roślina, ma dopiero dwa pędy kwiatowe i rośnie na razie w donicy.
Marysiu Masko nie oglądałam dzisiaj "Roku w ogrodzie", bo w dalszym ciągu walczyłam z mirabelkami.
Dzisiaj na działce czekała na mnie miła niespodzianka. Wiosną kupiłam dwie przecenione bulwki cyklamena ogrodowego, zasadziłam i całkiem o nim zapomniałam, a tu dzisiaj pojawiły się pierwsze kwiatuszki.

Nadal pięknie kwitną begonie

W dalszym ciągu kwitną

Życzę wszystkim miłej i słonecznej niedzieli.
- Maska
- Kontakt:
Piękny cyklamenik i krwawnik mi się podoba - nie znam, ale co ja znam >>>
Lidziu rok w ogrodzie w internecie obejrzysz.
Lidziu rok w ogrodzie w internecie obejrzysz.
- slila1
Marysiu jak Ci się żółty krwawnik podoba, to Ci wyślę kawałek, bo w poniedziałek będę dla Marzenki wykopywać.
- Maska
- Kontakt:
Wykop Kochana wykop mam tego talerzykowatego, kupiłam czerwonego ale zapomnieli przysłać i przyślą z innymi a propos masz już tą rutę, bo to Ci sami i mogę razem kazać przysłać.
- slila1
Marysiu rutę już mam od Marysi delospermy.
A więc krwawnik wiazówkowaty żółty pojedzie do Ciebie w poniedziałek wraz z innymi roślinami z listy.
A więc krwawnik wiazówkowaty żółty pojedzie do Ciebie w poniedziałek wraz z innymi roślinami z listy.
- Maska
- Kontakt:
Lidziu a Twoja lista jest bardzo krótka, zajrzyj na http://zielone-gospodarstwo.pl/ może coś z ich propozycji nie masz.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Ja w zeszłym roku też posadziłem cyklamena na wiosnę, nie zapomniałem .Tylko,że on zapomniał wyleżć 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Grzecznie, korzystajac wreszcie z wolnego czasu, zaczełąm od poczatku i dzięki Twobie rozpoznałam mojego pięciornika poziomkowatego
Stał tak samotnie bez oznaczenia w ogrodniczym, a oni nie wiedziali o nim nic poza tym, ze to jakaś bylina
Masz piękne roślinki

Masz piękne roślinki