Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bozena61
100p
100p
Od: 29 kwie 2010, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Przepiękny ;:oj ogród ROBACZKU a różyczki cudo
POZDRAWIAM,BOŻENA
W mojm ogródeczku
BOŻElinki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie popołudniowo :wit
Dzisiaj zafundowałam sesję fotograficzną mojej supermodelce, więc będę Was do znudzenia "częstować" jej zdjęciami :;230
No to zaczynamy...gwiazda na wybiegu!

ObrazekObrazek

Kasiu, moja First Lady była cięta przy ziemii po zimie i już ładnie wystrzeliła. Może odżyw trochę swoją i daj jej czas na pełną pobudkę, będzie dobrze :uszy Peach Clementine nie znam, ale miniaturki lubię ;:108 Moja wygląda tak:

Obrazek

Ewa, Therese Bugnet widziałam ;:170 i wąchałam ;:oj

Obrazek Obrazek

Asiu ;:196 Ta duża nostalgia rośnie u mnie już 3 rok, świetna sadzonka. Pozostałe 5, sadzone jesienią są znacznie niższe, nie przejmuj się, Twoja też urośnie i na pewno Cię zachwyci ;:168 Moje wiosenne sadzonki mają się lepiej niż większość jesiennych. Kidy sadziłaś swoje? moje w marcu, miały czas na aklimatyzację i szybko się przyjęły.

Obrazek

Dziękuję Krysiu! bardzo mi miło słyszeć tyle ciepłych słów o mojej młodziutkiej różance.. ;:131 I pomyśleć, że jeszcze rok temu były tylko 4 różyczki... ;:224

Obrazek

Reniu, najzdrowsze pokazałam na fotkach, oczywiście są tez mizernoty...najsłabiej rośnie Ambrige Rose, Flora Romantica, Cafe, Creme Caramel, Elmshorn, Lykkefund, Eden Rose... długo by wymieniać. Cieszę się z tych najzdrowszych i najsilniejszych, a pozostałe dokarmiam, pocieszam i kibicuję z całego serca ;:215

Obrazek

Beatko, szkoda straconych róż...History u mnie też chorowała, ale dałam jej szansę i na razie rośnie..dzisiaj wyglądała tak:

Obrazek

Francesca, faktycznie nie zwróciłam uwagi na kolor pręcików ;:124 No trudno, kolejny egzemplarz się nie zgadza...ale CdB też kupiłam, gdzie indziej i zamiast niej przyszedł Dr Ruppel :;230 Więc mam co chciałam! Teraz zamówię Ministra, a pewnie przyślą Prezydenta :;230

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Częstuj, częstuj :D
Lubię nie tylko twój ogród, ale i twoje fotki, bo dobrze focisz :)
Wszystkie róże cudne, ale 'History' mnie zauroczyła :)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Minister, Prezydent - z pomylek cala swite sobie uzbierasz :heja Ale Heidi jest oryginal :wink:
Mnie pomylki na poczatku strasznie podnosily cisnienie, szczegolnie jak zamiast bialego, zolte sie wyklulo :twisted: Teraz juz jakos spokojniej do tego podchodze :lol:
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

:wit Jak dla mnie.....kolejny bajkowy ogród,taki magiczny....te latarenki,donice,rzęźbiątka....ślicznie....będę tu częstym gościem ;:168
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Kasiu na Lykke to poczekaj jeszcze, mój co prawda zeszłoroczny ale jak wystrzelił, zaś Elmshorm.......hmmmm no się wystraszył, jeszcze tydzień temu był łysy a teraz......rajciu! ;:oj
za kilka dni bedą pączki!
no i moja Erotica, którą już chciałam spisać na straty, ba nawet przecież ją wykopałam po czym jednak wkopałam znowu ale posadziłam ją w innym kierunku, troszkę ją odwrociłam i już ruszyła......piekne zielone listeczki ;:oj Caramel też ma już piekne listki no a Cafe.....hmmmmm czekam :roll:

ojej Heidi......cuuudna....no i ten kolor....piekny! ;:138
a u mnie Rhapsody ma pączki, za dni parę bedzie kwitła! ;:oj :tan
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Macie jeszcze siłę na Heidi? No to lecimy...

Agness, dziękuję ;:180 Takie słowa dodają mi skrzydeł! ;:118 To bardzo budujące, że to, co robię w ogrodzie docenia tylu zdolnych ogrodników i wspaniałych ludzi ;:4

Obrazek

Lulka, Rosarium U. ma do dyspozycji cały parawan - powojniczki mają ją tylko uzupełniać, w razie czego przesadzę je w przyszłym roku jeśli będzie za gęsto. Róży chyba odpowiada ta miejscówka przy ciepłym murku, więc zostaje tam tak długo jak tylko zechce ;:138

Obrazek

Aniu, bardzo dziękuję za miłe słowa, ale jaką mam rękę to się dopiero okaże.. ;:224 To de facto będzie mój drugi sezon z różami, jestem świeżynką w temacie i chociaż pokochałam róże..jeszcze nie wiem czy ze wzajemnością ;:171

Obrazek

Ewa/Gajowa witam w moim ogrodzie :wit Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:138

Obrazek

Majka, każdy z nas ma chyba tą jedyną, od której wszystko się zaczęło ;:166 Muszę się przyjrzeć tej Twojej pierwszej miłości... :wink:

Obrazek

Bozuniu, gdybyś mnie 2 lata temu zapytała o róże, to powiedziałabym "Nie, dziękuję - choroby, mszyce - za dużo zachodu" ;:204 Gdy kupiłam pierwszą, Nostalgię , która skusiła mnie zapachem, traktowałam ją jako zakup jednorazowy, najwyżej padnie. Nie miałam pojęcia o różach i wciąż mam niewielkie, ale po pamiętnej wizycie w Rozarium w ubiegłym roku (w szpilkach :;230 ) pokochałam róże, a wiedza przychodzi z czasem i przede wszystkim w miarę lektury niezastąpionego FORUM ;:180 Jakie różyczki masz u siebie? U mnie w donicach jest Pastella, Soeur Emmanuelle i Ma Normandie

Obrazek

Oluniu, róże pienne to nienajlepsza opcja na pocątek przygody z różami...One niestety bardzo często przemarzają. Wiele osób zimuje je w garażu albo w całości zakopuje w ziemii, miejsce szczepienia jest wrażliwe na mrozy i okrycie nie wystarcza. Okrywowe szybko się rozrastają, taka ich rola, a może spróbuj jeszcze z jakąś? O wąskim pokroju, wybierz jakąś zdrową odmianę i może spróbuj ponownie...? ;:168 Możesz na początek posadzić w dużej donicy i postawić np. gdzieś przy tarasie..Twój ogród jest przepiękny, ale róża byłaby jego wielką ozdobą..ot, taka wisienka na torcie ;:173

Obrazek

Dorotko, CdB na pewno pędzony, to zakup marketowy

Obrazek

Zeberko :wit Muszę ją koniecznie zobaczyć, zaraz pędzę do Twojego wątku :D

Obrazek

Bożenko, dziękuję ;:173

Przykro mi, ale Heidi zabrakło dla Ciebie ;:145
Może Charles Austin Ci to wynagrodzi...? ;:131

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu u Ciebie jak zwykle tęcza barw, kolor Heidi powalający, History też ekstra, ciekawa jestem co to za powojnik, który mnie tak urzekł (dobrze, że nie wpisałam go na listę "chciejstw" :;230) , sprawdzałam jak wyglądają Dzieci Warszawy i fakt toż, to nie on. Jeszcze wczoraj zastanawiałam się czy Rooguchi ma szansę u mnie w tym roku zakwitnąć, a dzisiaj po powrocie z pracy widzę pączek :heja, mój Asao też szaleje, nie wiedziałam, że on do cienistych zakątków, no i rośnie sobie w słonku ;:223, zobaczymy jak da radę zostanie jak nie to będę musiała go przesadzić.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu, oczywiście że Charles Austin mnie zadowoli ;:167 Poczułam się wręcz wyjątkowo :wink:
Ja mam różę pnącą That's Jazz, różę wielkokwiatową Walztime a w donicy nie wiem jaką mam, bo to prezent... Może komuś uda się ją zidentyfikować... Wszystkie do obejrzenia u mnie w wątku, ale na różnych stronach. Miałabym ich pewnie więcej, ale u mnie jest za mało słońca na róże...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiu, jak zwykle piękne! Mnie najbardziej porusza ta History ;:oj To moje barwy....uwielbiam je....
First Lady przesadzona do cienia, i jakoś może wytrwa...kibicuję jej mocno, bo jest taka piękna....
Chyba do jeszcze jednej donicy wsadzę różę, no nie mogę coś im się oprzeć, ale co zrobię z donicami w zimie ;:202
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LaViol, dziękuję! Dla Ciebie, ponownie - History

Obrazek Obrazek

Jule, ja też jestem trochę rozczarowana, bo stanowisko starałam się dobrać pod odmianę i kolory do kompozycji..wszystko diabli wzięli .. ;:222 Ale co tam, roślinka jest i oby zdrowo rosła ;:333 Z tym żółtym zamiast białego to Cię doskonale rozumiem...miałam posadzonych chyba ze 20 pięciorników, miały być białe. Połowa wzeszła żółtych, reszta kremowych... ;:224 A żółty pasuje u mnie jak pięść do nosa więc wykopywałam i rozdawałam.. ;:224
Dla Ciebie...poziomki :heja

Obrazek

Julka, witaj :wit Miło mi Cię gościć, dziękuję za miłe słowa!
Czarujący Charles ...

Obrazek

Martuś, może w końcu nadrobią, będę im kibicować :tan

Obrazek Obrazek

Iwonko, witaj :wit Rooguchi rośnie bardzo szybko, u mnie już burza kwiatów ;:138
ilona2715 pisze:(...) ciekawa jestem co to za powojnik, który mnie tak urzekł (...)
Który powojnik masz na myśli? Może Clematis Shin-shigyoku? To chyba ten niebieski, który miał być Dziećmi Warszawy.
A tutaj - Passiflora dal odmiany ;:224

Obrazek Obrazek

Bozuniu, zaraz biegnę obejrzeć Twoje różane rodzynki ;:65

Kasiu, u mnie First Lady też rośnie od połnocy, w połcieniu. Moje z donic wysadzę jesienią do gruntu, albo przechowam w garażu. Czytałam, że jak słabo rosną, to dziewczyny wsadzają róże do donicy i ona odżywa..zobaczysz jak będzie szła reanimacja FL, ale w razie czego możesz jej zoorganizować doniczkowe hospicjum :uszy

Fotki wyszły, sorrrrrryyyyy... ;:219 Choć pewnie już macie dość Heidi :;230
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ja też będę kibicować ;:196
najwyżej jak do Ciebie wpadnę to moze im pogroże łopatą to może się wystraszą i ruszą...... ;:224 tiaaaa........a Twoi sąsiedzi to chyba pogotowie wezwą i to takie z kaftanem.....bo jakaś wariatka lata po ogrodzie z łopatą i grozi różom, że je wykopie jak nie ruszą....rajciu :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna ta Twoja Heidi, Robaczku ;:oj . Kibicuję jej z płonącymi uszami, bo moja po roku bez kwiatów zamierza teraz zakwitnąć. Ciekawa jestem, czy będzie tak samo cudna, jak na Twoich fotkach. A tak by the way, czym podkarmiasz swoje róże :?:

Pozdrawiam modelowo - Jagoda
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Co Ty gadasz - jakie dość ...ja Kasiu takie fotki , a zwłaszcza połaczenie róży z lawendą , to mogę ogladać non - stop . dziękuję za i proszę o jeszcze .
Moje roże zaczynają się opuszczać ...może będą z nich jeszcze " ludzie " . Graham Thomas ma już ponad 50 cm i pąki na trzech pędach , a obcięty był prawie do gleby i wypuścił od korzenia . Gloria Dei słabiutko ...nie wiem , czy w ogóle z niej coś będzie ;:131 .
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

robaczek_Poznan pisze:LaViol, dziękuję! Dla Ciebie, ponownie - History
Dzięki ;:180
Taka maciupka jeszcze, a tak pięknie kwitnie :)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”