U nas ferie się kończą, więc były to ostatnie dni żeby spędzić czas z dziećmi. Teraz dzieci wymęczone ale i zadowolone, a my mamy trochę względnego spokoju.

Izuniu, wracając do tej mojej róży to jak najbardziej masz rację: climbing znaczy pnąca, ale właśnie pod taka nazwą: Climbing Rosa kupiłam moją różę w Rosarium.
Dobrze, że Kasia Robaczek też takową kupiła, bo już myślałabym, że coś w notatkach pomieszałam. W zeszłym roku mi przemarzła, więc w tym roku będę latem porównywać do Kasi. Zobaczymy czy to może też RU?
Izuniu dla Ciebie hiacyntowe widoczki za cierpliwe niecierpliwe oczekiwanie

Kasiu, idę zaraz do Ciebie poszukać Twojej Climbing Rosa vel RU. Ciekawe

Kasiu, dla Ciebie wstążeczki z hiacyntów:
Morelowo-łososiowa:

i różowa:

Gosiu Margo zakochałam się w tej róży właśnie u Majeczki Edulkotka i zdecydowałam się na nią. Jak zmiany to czemu nie zdecydowane?
Zobaczymy, mam nadzieję, że będzie OK. Będę tego Iceberga pilnować.
I na miły wieczór dla Ciebie:

Grażynko wiem, że u Ciebie Iceberg padł. I troszkę mnie to martwi bo u nas podobne zimy?..Ale tak mi się ta róża spodobała, że podejmę ryzyko.
Wiesz, najdziwniejsze jest to, że ona ma strefę 4b wg helpa, więc nie powinna przemarzać?.
Dla Ciebie w podziękowaniu za cudowne linki:

Majeczko dziękuję za fotkę. Fajnie, że mam ją w swoim wątku ? będzie mnie nadal kusić, chociaż i tak i tak już się zdecydowałam je kupić.
Majeczko uważam podobnie jak Ty, że nadmierna troska może zaszkodzić. I to dotyczy nie tylko roślin?.
Majeczko, z braku wiosennych widoczków za oknem, pozwól że zadedykuję Ci kolejny wiosenny widoczek

I jeszcze z innej perspektywy:

Marysiu ? Mufko, u Ciebie też wymarzł? Załamujecie mnie?.. Może to kwestia sadzonki? Marysiu, a pamiętasz gdzie swoją kupiłaś?
Dla Ciebie następna wiosenna odsłona

Jagodo masz całkowitą rację. Ta zeszłoroczna zima dała się we znaki wszystkim roślinom?i trzeba mieć nadzieję, że szybko się nie powtórzy.
A tymczasem dla Ciebie, z braku niebieskości:

I dla wszystkich innych przemiłych Gości propozycja ogrodowej architektury:

I jeszcze troszkę wiosny:

A teraz zmykam do Was,