Ewa nawet nie wiedzialam ze Hydrastis jest trudny w uprwie 3 lata temu kupilam go od kolekcjonera roslin jedno listkowa sadzonke i juz sie u mnie rozrosl i od 2 lat kwitnie.
misia Adonis brevistyla jak dobrze pamietam na drugi rok po posadzeniu mi zakwitl.Nie dopieszczam go .Posadzony jest w zwykla ogrodowa ziemie bez zadnych dodatkow .Nie pamietam jak wygladal w paku
O Hydrastis wiem tyle, ile znalazłam w necie, więc raczej niewiele
Piwonie mnie wciąż wzruszają i wiosną się rozejrzę za nowymi. Clair de Lune dostałam w zeszłym roku pomyloną i tej wiosny przyszła do mnie nowa sadzonka-jeszcze nie kwitła. Po zimie się okaże, czy to ona
Najbardziej wpadła mi w oko Dandy Dan
Iwona a ja myslalam ze to tylko ja taka nie rozowa Teresa to jest chyba moje jedyne rozowe epimedium ale mi sie podoba Ewa piwonia Dandy Dan jest sliczna i bardziej bordowa niz wyszla na zdjeciu
Ja piwoniowy nie jestem ale tylko dlatego,że nie mam dla nich miejsca.Różowe też by mi nie przeszkadzały chociaż na pierwszym miejscu postawiłbym Fairy Princess.Moja Anemonella miała w tym roku kwaśną minę może dlatego,że jedynaczka.Hosta Moulin Rouge też urodę sobie zrobiła inną i
wyróżnia się z tłumu.Fajne,fajne,wszystko fajne.
Witaj Izabello
A ja gdybym miała sadzić piwonie to tylko jeszcze raz żółtą o pełnych kwiatach High Noon lub jakąś inną , i tę śliczna biało zieloną 'Green Halo', mimo że nie mam do nich szczęścia.
Jak je na zimę zabezpieczasz że Ci nie wymarzają ?
Janku sama nie wiem ktora piwonia mi sie najbardziej podoba ale jak wszystkie kwitna w ogrodzie to najbardziej zwracam uwage na bordowe i czerwone Gienia wszystkie piwonie drzewiaste podsypuje ziemia albo trocinami.Tak jak sie kopczykuje roze.Piwonie itoh i bylinowe nie okrywam.Pozna jesienia jak wycinam liscie u wszystkich piwonii i widze gdzies oczka na wierzchu to troche je przyspuje ziemia.Tak ogolnie High Noon jest silna odmiana .W ogrodzie mam juz 2 albo 3 krzaki na 1 m wysokosci i takiej samej szerokosci a wiec nie wiem dlaczego ci padla.Moze zle ja posadzilas po prostu za plytko.