Ogród zwkwiat cz.2
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród zwkwiat cz.2
Lodziu, u nas w końcu też słoneczko, było strasznie mokro bałem się że wszystko pognije, mam nadzieję, że jednak trochę się uratuje. Dzisiaj na chwilke zajrzę, bo może okazać się że też wszystko powysychało 

- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje mieczyki abisyńskie chyba nie zakwitną. A szkoda, bo to bardzo piękne kwiaty.
Czy lilia przy jeżówce to Lilia OT 'Conca d'Or' ?
Czy lilia przy jeżówce to Lilia OT 'Conca d'Or' ?
Pozdrawiam Hala
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Zosiu!
Wspaniała ta fotka z 18.07.2012r.wygląda jak by nadciągała burza.Prawdziwa artystka z Ciebie, ładne zdjęcia robisz.
Pozdrowienia Edward
Wspaniała ta fotka z 18.07.2012r.wygląda jak by nadciągała burza.Prawdziwa artystka z Ciebie, ładne zdjęcia robisz.
Pozdrowienia Edward

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Lodziu dzięki za zdjęcia, wyszły całkiem ładnie, a co kupujesz?
Remi, Misia,
Jestem trochę zajęta, mamy gości ze Śląska, ale w poniedziałek będę się czuła jak "luzak", nawet dzieci jadą na urlop,
Halu tak, to jest ta lilia, a abisynki wszystkie kwitną
Edwardzie, nie było wtedy burzy, tylko takie chmurzyska się przewalały po niebie,
Remi, Misia,

Halu tak, to jest ta lilia, a abisynki wszystkie kwitną

Edwardzie, nie było wtedy burzy, tylko takie chmurzyska się przewalały po niebie,
-
- 200p
- Od: 25 cze 2011, o 16:23
Witam 
Masz piękny kwiatowy ogród, tak gęsto porośnięty tyloma kwaitami. Lilie masz cudne, a o łanie jeżówek nie wspomne

Masz piękny kwiatowy ogród, tak gęsto porośnięty tyloma kwaitami. Lilie masz cudne, a o łanie jeżówek nie wspomne

Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Ogród Łukasza
- zwkwiat
Witam Cię Łukaszu,miło mi, że wstąpiłeś do mojego ogródka, zapraszam jak najczęściej,
Moje słoneczniczki, mimo że zostały na wiosnę mocno przetrzebione radzą sobie dobrze, dalia wysiana z nasion w tym roku,

Różowa lilia rozwinęła 3 pąki, pozostało jej do rozwinięcia 17 szt. gdyby było chłodniej pewnie kwitłaby cały sierpień,

Moje słoneczniczki, mimo że zostały na wiosnę mocno przetrzebione radzą sobie dobrze, dalia wysiana z nasion w tym roku,

Różowa lilia rozwinęła 3 pąki, pozostało jej do rozwinięcia 17 szt. gdyby było chłodniej pewnie kwitłaby cały sierpień,

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zosiu ta żółciutka lilia prześliczna, czy znasz może jej nazwę ???
Kępa słoneczniczka ogromna i wspaniale wygląda, bardzo lubię te kwiatuszki, to takie świetliste słoneczka w ogrodzie a i długość kwitnienia nie jest do pogardzenia

Kępa słoneczniczka ogromna i wspaniale wygląda, bardzo lubię te kwiatuszki, to takie świetliste słoneczka w ogrodzie a i długość kwitnienia nie jest do pogardzenia

- zwkwiat
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zosiu, śledzilam na wiosnę jak pisałaś o zakupie miniaturowych różyczek ( chyba w biedronce). Dzisiaj widzę, jak Ci pięknie kwitną. Wczoraj kupiłam na wyprzedaży 3 piękne miniaturki i jak tylko skończy się burza to od razu je posadzę do gruntu. Może też się odwdzięczą takim pięknym kwitnieniem.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie lilie wykształcają tylko jeden, góra 3 pąki, co zrobić Zosiu aby na roślinie utworzyło się kilka pięter kwitnących pąków tak jak u Ciebie
?

- zwkwiat
Iwonko zgadza się, tak było, rosną ładnie, kwitną, myślę że zakwitną jeszcze raz jesienią, to będzie po raz czwarty w tym roku.
Ale urosły i są już nie takie mini.
Ale urosły i są już nie takie mini.
- zwkwiat
Olu, ja dosłownie nić nie robię, kupiłam cebule wsadziłam i na tym koniec, nawet nie stosowałam żadnego nawozu. Kwitną u mnie II sezon.
Być może stanowisko im odpowiada.Do ziemi gliniasto-piaszczystej dodaję substratu torfowego odkwaszonego.
Być może stanowisko im odpowiada.Do ziemi gliniasto-piaszczystej dodaję substratu torfowego odkwaszonego.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu moje miniaturki rózyczki od tygodnia marnieją listki bledną ..co robić mam je w doniczkach...a i przestały kwitnąć ...
- zwkwiat
Misia a czy je zasilasz nawozem? bo że przestały kwitnąć to naturalne, nawiążą nowe pąki i zakwitną raz jeszcze, a może poraził je grzyb albo jakiś szkodnik, spróbuj zrobić opryski i troszkę nawozu do kwitnących, ale połowa dawki,
Misia, przez te upały wszystko nam szybko przekwitnie i będzie koniec lata. Jak to szybko mija.
Mój młody milin, rośnie w tym miejscu 3 lata, ten 10 letni z przed domu muszę zlikwidować, bo każda wichura kładzie go na ziemi, mam nadzieję, że młodzież godnie go zastąpi.

Misia, przez te upały wszystko nam szybko przekwitnie i będzie koniec lata. Jak to szybko mija.
Mój młody milin, rośnie w tym miejscu 3 lata, ten 10 letni z przed domu muszę zlikwidować, bo każda wichura kładzie go na ziemi, mam nadzieję, że młodzież godnie go zastąpi.