E@K66-Efkowe pole
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: E@K66-Efkowe pole
Ja też czekam i to na dwie paczki z trawami. A wśród nich miskanty, molinie, rozplenice, turzyce, kostrzewy, proso. Ach... już się nie mogę doczekać.
Ewuniu, ja do ciebie z pytaniem konkretnym. Czy uprawiałas trawy w donicach. Jeśli tak, to jakie masz z tym oświadczenie. Oczywiście chodzi mi głównie o zimowanie.
Ewuniu, ja do ciebie z pytaniem konkretnym. Czy uprawiałas trawy w donicach. Jeśli tak, to jakie masz z tym oświadczenie. Oczywiście chodzi mi głównie o zimowanie.
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Wandziu ,niestety nie uprawiałam traw w donicach bo mam działkę i mieszkam w bloku.Jeśli masz dom to nie ma problemu ,możesz uprawiać nawet trawę pampasową w donicy,na zimę zatargasz donicę do piwnicy lub garażu i spokój , musisz jednak pamiętać aby kłącze nie wyschły na wiór bo nici wtedy z trawki.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tak,miskanty też,ogólnie 15 gatunków.Nie mam tylko koncepcji gdzie je posadzic.Byliny poutykałam bez problemu,a trawy jednak bardzo sie rozrastają.
- E@K66
Małgosiu dobrze przemyśl gdzie je chcesz posadzić bo z przesadzeniem potem będzie problem.
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Ewcia a dlaczego ,nie lubią przesadzania?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zamówione trawy mają przyjść pod koniec kwietnia, rabata dla nich już jest
Przekopałam ziemię w takim miejscu, że mogę rabatę poszerzyć, jeśli trawy się rozrosną. Prawie same miskanty, żeby się nie rozpanoszyły za bardzo. Kiedyś miałam mozgę-dwa lata wyrzucałam 

- E@K66
Jestem nienormalna ,wiem o tym ale byłam wczoraj na dzialce.Ubrałam sie w zimową kurtkę plecak na plecy i wio.
Po drodze mało nie urwało mi glowy bo tak wiało i szłam chyba 30 minut gdzie normalnie ta droga zajmuje mi jakieś 20 minut.
Porobiłam fotki którymi sie z wami dzielę

tulipanki na tle miskanta

wierzba pokazująca listeczki

pęcherznica z pączkami na tle sosny czarnej

śnieżyczkiw kąciku koło śpiących jeszcze paproci

czosnki juz takie duże

lilie św. Antoniego

ciemierniki w toważystkwie żurawek,hebe

narcyzki przy cocacoli
Po drodze mało nie urwało mi glowy bo tak wiało i szłam chyba 30 minut gdzie normalnie ta droga zajmuje mi jakieś 20 minut.
Porobiłam fotki którymi sie z wami dzielę
tulipanki na tle miskanta
wierzba pokazująca listeczki
pęcherznica z pączkami na tle sosny czarnej
śnieżyczkiw kąciku koło śpiących jeszcze paproci
czosnki juz takie duże
lilie św. Antoniego
ciemierniki w toważystkwie żurawek,hebe
narcyzki przy cocacoli
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Ewuniu piękne zdjęcia , jak już wszystko ładnie się budzi
Należą Ci się
, że chciało Ci się w taką pogodę iść na działkę
a co to jest na cocacola?

Należą Ci się

a co to jest na cocacola?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- E@K66
Kamilko to jest Carex flagellifera Coca-cola ten rudzielec obok 
Jolciu nie wiem czy miskanty lubią przesadzanie czy nie, ale ty na pewno nie polubisz bo jak trzeba taką bryłę korzeni z ziemią wydrzeć to ci się odechce następnego razu

Jolciu nie wiem czy miskanty lubią przesadzanie czy nie, ale ty na pewno nie polubisz bo jak trzeba taką bryłę korzeni z ziemią wydrzeć to ci się odechce następnego razu

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mam na razie tylko Zebrinus, bardzo powoli się rozrasta, ale widzę zmianę. Nowym będę poszerzać rabatę
Twoja wiosna bujniejsza od mojej-nie ma mowy o żadnych liściach na drzewach i krzewach.

Twoja wiosna bujniejsza od mojej-nie ma mowy o żadnych liściach na drzewach i krzewach.
- E@K66
U ciebie Ewciu chyba zawsze troszkę wolniej to idzie.
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Witaj Ewuś
przeszłam Twój wątek od samego początku, stworzyłaś coś pięknego można powiedziecie że jest to przeurocze miejsce na ziemi
Trawy dodają niesamowitego uroku i jak widzę wszystkim się podoba nie dziwię się !
Ewuś ja zaczynam swoja przygodę z trawami na jesień cześć została posadzona, przeczytałam że zasilasz je na wiosnę
mogłabyś podpowiedzieć czym ?

Ewuś ja zaczynam swoja przygodę z trawami na jesień cześć została posadzona, przeczytałam że zasilasz je na wiosnę

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Jeju, no najważniejsze, że Ci głowy nie urwało ;-) ja wczoraj zdecydowałam się jedynie na wyjście...do centrum handlowego
Ale piękne zdjęcia przywiosłąś ze sobą, szczególnie ta wierzba mnie wzruszyła ;-)
Gratuluję wizytówki, rozumiem, że na razie tylko jesień i zima, ale sprawa jest przyszłościowa. prawda? Zresztą, u Ciebie ta jesień i zima niesłychanie piękna...

Gratuluję wizytówki, rozumiem, że na razie tylko jesień i zima, ale sprawa jest przyszłościowa. prawda? Zresztą, u Ciebie ta jesień i zima niesłychanie piękna...

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- E@K66
Witaj Jolu ,miło że przyszłaś do mnie i że ci sie spodobało.
Nie rozczulam sie nad trawami ,sypię im azofoskę bo ma ona duzo azotu co powoduje bujne rośnięcie roślin i tyle.
Młode sadzonki w pierwszym sezonie podlewaj jak będzie sucho i nic wiecej nie trzeba z nimi robić.
Życzę ci powodzenia.
-- N 01 kwi 2012 10:37 --
Dieki 100krotko mnie też milej na duszy sie zrobilo jak zobaczylam te roślinki,aż chce sie żyć.
Nie rozczulam sie nad trawami ,sypię im azofoskę bo ma ona duzo azotu co powoduje bujne rośnięcie roślin i tyle.
Młode sadzonki w pierwszym sezonie podlewaj jak będzie sucho i nic wiecej nie trzeba z nimi robić.
Życzę ci powodzenia.

-- N 01 kwi 2012 10:37 --
Dieki 100krotko mnie też milej na duszy sie zrobilo jak zobaczylam te roślinki,aż chce sie żyć.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewka , my na jednym południku, ale jakby kilka dni wcześniej masz . Takich pączków na krzewach to u mnie nie ma , ledwie widać ,że żyją. Cebulki podobnie.