Ogród to moje czwarte dziecko...
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród to moje czwarte dziecko...
Witaj Olenko, dobrze ze już jestes
. Wiosenne wspominki bardzo potrzebne, a poletko floksow niezmiennie mnie zachwyca. Piękny widok. Cebule wiosna dosadzisz i tak masz spora kolekcje

- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Madzia
Mam sporo ,ale ile wyjdzie w tym roku to nie wiem,bo usuwałam je czym dobrze obeschły ,a wtedy nie są take dorodne podobno.Zobaczymy co będzie
,póki co wiosnę u mnie juz widać i nie wiem czy się cieszyć czy się martwić. 

Mam sporo ,ale ile wyjdzie w tym roku to nie wiem,bo usuwałam je czym dobrze obeschły ,a wtedy nie są take dorodne podobno.Zobaczymy co będzie

Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Oluniu!
Fajnie, że znalazłaś czas na odwiedziny, brakowało mi Ciebie i Twojego ogrodu
Czekam na dalsze widoki wspomnieniowe, jakoś mało pokazywałaś latem, a przecież powstała różanka
Łany floksów cudne..
Cebulowych i tak masz dużo, będzie co podziwiać! Mi się sfuksiło z pogodą na późne sadzenie, zobaczymy co z tego wyjdzie wiosną..
Pozdrawiam serdecznie
Fajnie, że znalazłaś czas na odwiedziny, brakowało mi Ciebie i Twojego ogrodu

Czekam na dalsze widoki wspomnieniowe, jakoś mało pokazywałaś latem, a przecież powstała różanka

Łany floksów cudne..

Pozdrawiam serdecznie

- OLUNIA
- 500p
Witaj Kasik
Uwierz mi ,że mi też brakuje Ciebie i w ogóle forum dlatego też choć Was podglądam po tajemnie
Obiecuję ,że będę częstszym gościem niż ostatnimi czasy
Myślę ,że nie masz się czego juz obawiać ,cebule już się zadomowiły ,więc ich nic nie ruszy
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok

Uwierz mi ,że mi też brakuje Ciebie i w ogóle forum dlatego też choć Was podglądam po tajemnie

Obiecuję ,że będę częstszym gościem niż ostatnimi czasy

Myślę ,że nie masz się czego juz obawiać ,cebule już się zadomowiły ,więc ich nic nie ruszy

Wszystkiego dobrego na Nowy Rok

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witam Olu
Fajnie,że już jesteś
Piękne tulipanki i widzę sporo w grupie ich sadzisz ,,ładnie to wygląda
ciekawe jak moje przeżyją,sporo na jesień ich dokupiłam,czy nornice ich zwęszą
Floksiki pięknie wyeksponowane,,muszę ja swoje przesadzić w bardziej widoczne miejsce

Fajnie,że już jesteś

Piękne tulipanki i widzę sporo w grupie ich sadzisz ,,ładnie to wygląda

ciekawe jak moje przeżyją,sporo na jesień ich dokupiłam,czy nornice ich zwęszą

Floksiki pięknie wyeksponowane,,muszę ja swoje przesadzić w bardziej widoczne miejsce

- OLUNIA
- 500p
No i jak zwykle na obietnicach się skończyło
Wybaczcie proszę
Nic już nie obiecuję ,będę się starała zaglądać tu tak często jak mi czas pozwoli
Dziś zaczęłam pierwsze prace porządkowe na moich włościach.Po sześciu godzinach pracy czuję każdy mięsień ,a plecy szkoda gadać.Tegoroczna czterdziestka daje znać o sobie
Sprzątnęłam na oko jedną czwartą ogrodu ,śmieci co nie miara ,ale muszę przyznać ,że w takiej kondycji ogrodu po "zimie" jeszcze nie miałam.
Nic nie zmarzło ,bo też nie miało prawa,wszystko zieloniutkie ,nawet niektóre trawy wyglądają jakby w ogóle zimy nie było.Trawa marzenie.Takiej zimy to jak życzę sobie co roku
Dziś też dwa pierwsze krokusy zakwitły ,jutro zrobię parę fotek ,bo dziś już nie zdążyłam ,słonko na mnie nie poczekało
Idę pobiegać po Waszych wątkach ,bo myślę ,że dziś większość spędziła dzień w ogrodzie

Nic już nie obiecuję ,będę się starała zaglądać tu tak często jak mi czas pozwoli

Dziś zaczęłam pierwsze prace porządkowe na moich włościach.Po sześciu godzinach pracy czuję każdy mięsień ,a plecy szkoda gadać.Tegoroczna czterdziestka daje znać o sobie

Sprzątnęłam na oko jedną czwartą ogrodu ,śmieci co nie miara ,ale muszę przyznać ,że w takiej kondycji ogrodu po "zimie" jeszcze nie miałam.
Nic nie zmarzło ,bo też nie miało prawa,wszystko zieloniutkie ,nawet niektóre trawy wyglądają jakby w ogóle zimy nie było.Trawa marzenie.Takiej zimy to jak życzę sobie co roku

Dziś też dwa pierwsze krokusy zakwitły ,jutro zrobię parę fotek ,bo dziś już nie zdążyłam ,słonko na mnie nie poczekało

Idę pobiegać po Waszych wątkach ,bo myślę ,że dziś większość spędziła dzień w ogrodzie

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
No właśnie,nie obiecuj-to częściej na forum będziesz,ja też dziś po raz pierwszy w ogródku podziałałam,ciekawe jak jutro rano będzie ze wstaniem z łóżka bo coś czuję że zakwasy bedą
Oluniu, dzisiaj była wymarzona pogoda na porządki w ogrodzie. Sama coś tam porobiłam, ale za wiele to ja roboty nie mam na takim metrażu
Kawka w ogródku zaliczona! Martwi mnie trochę temperatura teraz, czyli w nocy... 0,5 stopnia. Jutro ma być w nocy minus 2
Powojniki, hortensje i niektóre byliny u mnie już ruszyły... A jak u Ciebie?

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Witaj, Olu
Trafiłam do Ciebie, więc pozostawiam wpis
Piękny masz ogród - trawnika szczerze zazdroszczę - ze względu na moje otoczenie polami i łąkami nigdy takiego mieć nie będę
Twój - iście angielski
Różanka zapowiada się wspaniale 

Piękny masz ogród - trawnika szczerze zazdroszczę - ze względu na moje otoczenie polami i łąkami nigdy takiego mieć nie będę

- merymg
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 14:22
Ciszę się, że znów wznowiłaś działalność na FO bo masz piękny ogród i już czekam na piękne fotki! 

Małgoś
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witaj Oluniu!
Dobrze, ze zima tak szybko minęła, przynajmniej obudziłaś się ze snu zimowego
Pozdrawiam urlopowo w ocżekiwaniu na fotki Twojej wiosny
Dobrze, ze zima tak szybko minęła, przynajmniej obudziłaś się ze snu zimowego

Pozdrawiam urlopowo w ocżekiwaniu na fotki Twojej wiosny

- OLUNIA
- 500p
Dorotko masz rację ,może nie będę nic mówić tylko odwiedzać wątek częściej
Pogoda bardzo sprzyja ,aż chce się tu częściej bywać ,bo jest czym się podzielić.Zima to okres gdzie po za wspomnieniami nie ma czym zbytnio się pochwalić
Jak tam zakwasy ?były? ,bo ja czułam plecy z dwa dni
Wszystkie pogody i zwiastuny mówią ,że zimy już nie będzie ,więc od jutra zaczynam ostre cięcie w moim ogrodzie ,bo za chwile będzie a późno.
Bożunia witaj
u mnie podobnie ,wszystko wystartowało o miesiąc wcześniej,z dnia na dzień widzę coraz więcej wiosny u siebie,przeglądam pogody tu i tam i max w nocy -3 ,ale to i tak może zaszkodzić ,nic nam nie zostaje jak czekać i obserwować,ale myślę ,ze będzie ok.
Monia witaj w moich skromnych progach
.Cieszę się ,że podoba Ci się u mnie
Trawka to działka mojego męża i dba o nią bardzoooo
Moja różanka ma dopiero sezon ,mam nadzieję ,że w tym roku bardziej mnie zachwyci niż w zeszłym.Trochę mnie wkurzały niektóre róże ,które porosły większe niż z założenia,ale słucham się fachowców forumkowych od róż i nie przesadzałam ich jeszcze ,zobaczymy co wywiną w tym sezonie
Małgosiu witaj u mnie
,będę się naprawdę starać bywać w wątku i zostawiać chociaż niewielki ślad moich poczynań ogrodowych.Fotki niebawem będą
Kasiu jak ja Ci zazdroszczę tych Waszych wypadów do Portugalii...oj pojadę i ja tam kiedyś pojadę
Kasiu co ja mam wkleić u siebie ? po obejżeniu Twojej fotorelacji stwierdzam ,że u mnie wciąż zima
Muszę poczekać jeszcze parę dni ,żeby choć w połowie móc uchwycić to co zobaczyłam u Ciebie

Jak tam zakwasy ?były? ,bo ja czułam plecy z dwa dni

Wszystkie pogody i zwiastuny mówią ,że zimy już nie będzie ,więc od jutra zaczynam ostre cięcie w moim ogrodzie ,bo za chwile będzie a późno.
Bożunia witaj

Monia witaj w moich skromnych progach

Małgosiu witaj u mnie

Kasiu jak ja Ci zazdroszczę tych Waszych wypadów do Portugalii...oj pojadę i ja tam kiedyś pojadę

Kasiu co ja mam wkleić u siebie ? po obejżeniu Twojej fotorelacji stwierdzam ,że u mnie wciąż zima

Muszę poczekać jeszcze parę dni ,żeby choć w połowie móc uchwycić to co zobaczyłam u Ciebie

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Oluniu doba z roku na rok się skraca czy Ty też to odczuwasz? Czy to upływ czasu działa na Nas tak, że wszystko robimy wolniej
Cieszę się, że dałaś znak i czekam na wiosnę w twoim ogrodzie

Cieszę się, że dałaś znak i czekam na wiosnę w twoim ogrodzie

- OLUNIA
- 500p
Witaj Aguś
wiesz ja myślę ,że my i może wolniejsze ,ale nie wiem jak u Ciebie z dzieciaczkami ,ale u mnie to małe to mały kłopot wystarczy dać jeść ,a duże to nie tylko ,ze robimy wszystko co wcześniej to jeszcze szkoła dochodzi ,a co za tym idzie lekcje w domu i tu mam wrażenie ,że ja nie miałam tyle zadawane co moje dwie maludy nawet starsza nie miała tyle zadawane ,a niby jest lepiej.Do tego zajęcia poza lekcyjne i doba za krótka
.
Dobrze ,że mamy tyle słońca ostatnio przynajmniej chce się więcej
Ja dziś miałam spotkanie z ogrodnikiem i myślę wciąż nad przodem skalniak czy klomb

Dobrze ,że mamy tyle słońca ostatnio przynajmniej chce się więcej

Ja dziś miałam spotkanie z ogrodnikiem i myślę wciąż nad przodem skalniak czy klomb

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Tak, tak doba zdecydowanie za krótka, powiedz Oleńko, co Ty tam znowu zmieniasz? Wybierasz się na Gardenię, bo ja raczej odpuszczę, nie chce mi się jakoś biegać po tych wszystkich stoiskach, gdy na dworze tak ciepło i wiosennie, poza tym i tak nie mam miejsca na nowe nasadzenia, aż boję się myśleć, gdzie upcham, to wszystko, co przyjdzie, więc po co mam się irytować, no chyba, żeby lało, to zmienia postać rzeczy.