Ogródek AGNESS- wspomnienia
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia
Obiecywałam sobie, że posieję w tym roku pierwiosnki omszone, ale choć widziałam nasiona w sklepie, to jakoś tak się zeszło, że już nie zdążyłam. Powysiewałam inne kwiaty, powsadzaąm cebule begonii no i już nie mam ani miejsca na parapetach, ani miejsca w ogrodzie. Taki to los ogrodnika, który ma za mało ziemi.
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś, jakie piękne te pierwiosnki
Uwielbiam te ogrodowe maleństwa. W ten pochmurny dzień, to prawdziwy miód na serce. Dziękuję.

Pozdrawiam Hala
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga cuda pokazujesz .Te żółte zwisające kiedyś hodowała moja mama nazywały się "kurze łapki"
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie wyglądają pierwiosnki, oglądajac je pomyślałam, że moje również pogrupuję i posadzę pod azaliami. Siewek mam wiele koło matecznych. Wiosną pierwiosnki tak pięknie rozjaśniają rabatki i mają atut kwitną dość długo.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Przywołuj, przywołuj........dość już tej zimy.
Aż serce rośnie na takie widoki.
Aż serce rośnie na takie widoki.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Przybiegłam zobaczyć te 20 cebul begonii , a ty nic sie nie chwalisz jeszcze? Napisz chociaz jakie kupiłas i po ile u was są?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aguś ...no , powiedz sama jak nie kochać pierwiosnków ? Wszak to właśnie one najbardziej rzucają się w oczy , jako jedne z pierwszych oznak wiosny . Rozweselają swymi kolorami szare rabaty po zimie , gdy jeszcze mało kwitnie w ogrodzie roślin .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Tak-tak
chcemy wiosny ...już! Tak samo było w ubiegłym sezonie a później jakieś marudzenia że nie nadążamy z plewieniem
No ale u Ciebie Aguś wszystko perfekto
A co do fotek to skąd koleżanka je bierze...cały sezon napawałyśmy się ślicznymi widoczkami i teraz też...zuch dziewczyna
Pierwiosnki ładne ale mnie się marzy taki pęk tulipków...ekri

No ale u Ciebie Aguś wszystko perfekto

Pierwiosnki ładne ale mnie się marzy taki pęk tulipków...ekri

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś ależ bardzo proszę ustawiaj, będzie mi bardzo miło, ze któraś z moich fotek przypadła Ci do gustu
Jakie pierwiosnki będziesz siała?
Reniu nie ma sprawy, moje pierwiosnki lubią podróżować
Jak tylko skończą kwitnienie to przypomnij się z adresikiem
Ula pewnie, ze samochodem
Wandziu ja omszone siałam w zeszłym roku, baaardzo długo wschodziły
do tego stopnia, ze nie zdążyłam wysadzić ich do ogrodu jesienią i całą zimę stoją na parapecie...takie bidy....mam nadzieję, że dotrwają do wiosny i się w gruncie wzmocnią....Ja dziś obkupiłam się w begonie....miały być tylko 4...a jest 20 ....nie potrafiłam się oprzeć....a to w sumie takie popularne jednokolorowe....nie wiem co by było gdyby był większy wybór.....a gdzie je postawię nie mam pojęcia , parapety zapchane storczykami
Halinko pierwiosnki to kwiatuszki, które były zawsze obecne w moim ogrodzi...a wcześniej jeszcze w mamy....kocham je i nie wyobrażam sobie wiosny bez tych niewielkich uroczych kwiatuszków
Joluś to pierwiosnek lekarski, jeśli mu pozwolić to wysiewa sie jak szalony....ale jest taki śliczny, ze niech się wysiewa
Dorotko, takie pogrupowane w większe kępy sieweczki będą wyglądały przepięknie....u Tajeczki są całe dywany pierwiosnków, zawsze się nimi zachwycam.....ja niestety nie mogę pozwolić sobie na takie duże kępy, przez ogrodową ciasnotę....aż żal, bo widok jak zakwitną niezapomniany
Grażynko przed chwilą wróciłam z miasta......odwilż, śnieg topnieje, strumyczki wody płyną przy krawężnikach....mam nadzieję, ze to już droga do wiosny....że większe mrozy już nie wrócą
Małgoś w ogrodniczym w którym byłam mieli tylko takie jednokolorowe popularne odmiany. Kupiłam kilka zwisających, kilka wielkokwiatowych i kilka z drobniejszymi kwiatuszkami, ale podobno bardzo obficie kwitnących, Wszystko w czerwieni, żółci i ciemnych odcieniach różu....Kupowałam po 2-3 bulwy takie same.....a marzy mi sie jeszcze taka cieniowana, ale nie było....
Kupiłam jeszcze nasiona fajnych ozdobnych dyniek ,, korona cierniowa,, bardzo lubię jesienne dekoracje z nimi w roli głównej

Jakie pierwiosnki będziesz siała?
Reniu nie ma sprawy, moje pierwiosnki lubią podróżować

Ula pewnie, ze samochodem

Wandziu ja omszone siałam w zeszłym roku, baaardzo długo wschodziły

Halinko pierwiosnki to kwiatuszki, które były zawsze obecne w moim ogrodzi...a wcześniej jeszcze w mamy....kocham je i nie wyobrażam sobie wiosny bez tych niewielkich uroczych kwiatuszków

Joluś to pierwiosnek lekarski, jeśli mu pozwolić to wysiewa sie jak szalony....ale jest taki śliczny, ze niech się wysiewa

Dorotko, takie pogrupowane w większe kępy sieweczki będą wyglądały przepięknie....u Tajeczki są całe dywany pierwiosnków, zawsze się nimi zachwycam.....ja niestety nie mogę pozwolić sobie na takie duże kępy, przez ogrodową ciasnotę....aż żal, bo widok jak zakwitną niezapomniany

Grażynko przed chwilą wróciłam z miasta......odwilż, śnieg topnieje, strumyczki wody płyną przy krawężnikach....mam nadzieję, ze to już droga do wiosny....że większe mrozy już nie wrócą

Małgoś w ogrodniczym w którym byłam mieli tylko takie jednokolorowe popularne odmiany. Kupiłam kilka zwisających, kilka wielkokwiatowych i kilka z drobniejszymi kwiatuszkami, ale podobno bardzo obficie kwitnących, Wszystko w czerwieni, żółci i ciemnych odcieniach różu....Kupowałam po 2-3 bulwy takie same.....a marzy mi sie jeszcze taka cieniowana, ale nie było....
Kupiłam jeszcze nasiona fajnych ozdobnych dyniek ,, korona cierniowa,, bardzo lubię jesienne dekoracje z nimi w roli głównej

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aga ten jest cudny , jak sie nazywa ?AGNESS pisze:
Ja u nas dostałam tylko nasionka bezłodygowego i wyniosłego . Ale może jeszcze coś dowiozą .
Zakupy świetne

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jagódko....ja tak sobie myślę, ze chyba nie da się nie kochać pierwiosnków....one zawsze były obecne w moim ogrodzie
To popularne kwiatki a tyle dają radości i są takie wesołe i śliczne
Aguś już niedługo będziemy sie cieszyć tulipankami
....a moje fotki to takie ,, odgrzewane kotlety,,
wiele z nich było już pokazywanych w sezonie, a teraz pojawiają sie pogrupowane tematycznie we wspomnieniach....mam nadzieję, ze już niedługo będziemy mogli pokazywać bieżące wiosenne widoczki
I mam nadzieję, ze tę wiosenkę obejrzysz u mnie osobiście
Aguś to jest pierwiosnek omszony. Jak dla mnie najtrudniejszy przy wysiewach
Czas na sasanki....najbardziej ukochane przeze mnie wczesnowiosenne kwiaty

Aguś już niedługo będziemy sie cieszyć tulipankami

Aguś to jest pierwiosnek omszony. Jak dla mnie najtrudniejszy przy wysiewach

Czas na sasanki....najbardziej ukochane przeze mnie wczesnowiosenne kwiaty

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aga piękny kalejdoskop zdjęć, też kocham sasanki
A widziałaś u Su zaczyna kwitnąć oczar

A widziałaś u Su zaczyna kwitnąć oczar

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czerwona sasanka pierwsza klasa
Masz może pełne?
Pierwiosnek omszony CUDNY!

Masz może pełne?
Pierwiosnek omszony CUDNY!

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A widziałaś jakie sasanki ma Emil - em ?
Istne cuda.
Zajrzyj, to zobaczysz te prześliczne maleństwa.
Istne cuda.
Zajrzyj, to zobaczysz te prześliczne maleństwa.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Agnieszko bardzo lubię pierwiosnki, zwłaszcza jak utworzą kępy- cudny widok.
Ale sasanki...
Jedne z piękniejszych kwiatów. Elegancja i zwiewność w jednym. Ja w tamtym roku kupiłam 'Rote Glocke'- jak przytrzyma zimę i zakwitnie to będę sasankowo szaleć i zamawiać inne
Cudne fotki