Ogródek AGNESS- wspomnienia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia

Post »

Obiecywałam sobie, że posieję w tym roku pierwiosnki omszone, ale choć widziałam nasiona w sklepie, to jakoś tak się zeszło, że już nie zdążyłam. Powysiewałam inne kwiaty, powsadzaąm cebule begonii no i już nie mam ani miejsca na parapetach, ani miejsca w ogrodzie. Taki to los ogrodnika, który ma za mało ziemi.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, jakie piękne te pierwiosnki ;:108 Uwielbiam te ogrodowe maleństwa. W ten pochmurny dzień, to prawdziwy miód na serce. Dziękuję.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga cuda pokazujesz .Te żółte zwisające kiedyś hodowała moja mama nazywały się "kurze łapki"
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie wyglądają pierwiosnki, oglądajac je pomyślałam, że moje również pogrupuję i posadzę pod azaliami. Siewek mam wiele koło matecznych. Wiosną pierwiosnki tak pięknie rozjaśniają rabatki i mają atut kwitną dość długo.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Przywołuj, przywołuj........dość już tej zimy.
Aż serce rośnie na takie widoki. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Przybiegłam zobaczyć te 20 cebul begonii , a ty nic sie nie chwalisz jeszcze? Napisz chociaz jakie kupiłas i po ile u was są?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aguś ...no , powiedz sama jak nie kochać pierwiosnków ? Wszak to właśnie one najbardziej rzucają się w oczy , jako jedne z pierwszych oznak wiosny . Rozweselają swymi kolorami szare rabaty po zimie , gdy jeszcze mało kwitnie w ogrodzie roślin .
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Tak-tak ;:108 chcemy wiosny ...już! Tak samo było w ubiegłym sezonie a później jakieś marudzenia że nie nadążamy z plewieniem :lol:
No ale u Ciebie Aguś wszystko perfekto :uszy A co do fotek to skąd koleżanka je bierze...cały sezon napawałyśmy się ślicznymi widoczkami i teraz też...zuch dziewczyna ;:196
Pierwiosnki ładne ale mnie się marzy taki pęk tulipków...ekri ;:224
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś ależ bardzo proszę ustawiaj, będzie mi bardzo miło, ze któraś z moich fotek przypadła Ci do gustu ;:196
Jakie pierwiosnki będziesz siała?

Reniu nie ma sprawy, moje pierwiosnki lubią podróżować 8-) :lol: Jak tylko skończą kwitnienie to przypomnij się z adresikiem :D

Ula pewnie, ze samochodem :roll: :lol:

Wandziu ja omszone siałam w zeszłym roku, baaardzo długo wschodziły :roll: do tego stopnia, ze nie zdążyłam wysadzić ich do ogrodu jesienią i całą zimę stoją na parapecie...takie bidy....mam nadzieję, że dotrwają do wiosny i się w gruncie wzmocnią....Ja dziś obkupiłam się w begonie....miały być tylko 4...a jest 20 ....nie potrafiłam się oprzeć....a to w sumie takie popularne jednokolorowe....nie wiem co by było gdyby był większy wybór.....a gdzie je postawię nie mam pojęcia , parapety zapchane storczykami ;:223

Halinko pierwiosnki to kwiatuszki, które były zawsze obecne w moim ogrodzi...a wcześniej jeszcze w mamy....kocham je i nie wyobrażam sobie wiosny bez tych niewielkich uroczych kwiatuszków :D

Joluś
to pierwiosnek lekarski, jeśli mu pozwolić to wysiewa sie jak szalony....ale jest taki śliczny, ze niech się wysiewa :D

Dorotko, takie pogrupowane w większe kępy sieweczki będą wyglądały przepięknie....u Tajeczki są całe dywany pierwiosnków, zawsze się nimi zachwycam.....ja niestety nie mogę pozwolić sobie na takie duże kępy, przez ogrodową ciasnotę....aż żal, bo widok jak zakwitną niezapomniany :D

Grażynko przed chwilą wróciłam z miasta......odwilż, śnieg topnieje, strumyczki wody płyną przy krawężnikach....mam nadzieję, ze to już droga do wiosny....że większe mrozy już nie wrócą :D

Małgoś w ogrodniczym w którym byłam mieli tylko takie jednokolorowe popularne odmiany. Kupiłam kilka zwisających, kilka wielkokwiatowych i kilka z drobniejszymi kwiatuszkami, ale podobno bardzo obficie kwitnących, Wszystko w czerwieni, żółci i ciemnych odcieniach różu....Kupowałam po 2-3 bulwy takie same.....a marzy mi sie jeszcze taka cieniowana, ale nie było....
Kupiłam jeszcze nasiona fajnych ozdobnych dyniek ,, korona cierniowa,, bardzo lubię jesienne dekoracje z nimi w roli głównej :D
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

AGNESS pisze:

Obrazek
Aga ten jest cudny , jak sie nazywa ?

Ja u nas dostałam tylko nasionka bezłodygowego i wyniosłego . Ale może jeszcze coś dowiozą .

Zakupy świetne ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko....ja tak sobie myślę, ze chyba nie da się nie kochać pierwiosnków....one zawsze były obecne w moim ogrodzie :D To popularne kwiatki a tyle dają radości i są takie wesołe i śliczne :D

Aguś już niedługo będziemy sie cieszyć tulipankami :D ....a moje fotki to takie ,, odgrzewane kotlety,, :oops: wiele z nich było już pokazywanych w sezonie, a teraz pojawiają sie pogrupowane tematycznie we wspomnieniach....mam nadzieję, ze już niedługo będziemy mogli pokazywać bieżące wiosenne widoczki :D I mam nadzieję, ze tę wiosenkę obejrzysz u mnie osobiście ;:196

Aguś to jest pierwiosnek omszony. Jak dla mnie najtrudniejszy przy wysiewach :roll:

Czas na sasanki....najbardziej ukochane przeze mnie wczesnowiosenne kwiaty :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga piękny kalejdoskop zdjęć, też kocham sasanki ;:167
A widziałaś u Su zaczyna kwitnąć oczar ;:108
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Czerwona sasanka pierwsza klasa ;:63
Masz może pełne?

Pierwiosnek omszony CUDNY! ;:152
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A widziałaś jakie sasanki ma Emil - em ?
Istne cuda.
Zajrzyj, to zobaczysz te prześliczne maleństwa. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko bardzo lubię pierwiosnki, zwłaszcza jak utworzą kępy- cudny widok. :D Ale sasanki... ;:167 Jedne z piękniejszych kwiatów. Elegancja i zwiewność w jednym. Ja w tamtym roku kupiłam 'Rote Glocke'- jak przytrzyma zimę i zakwitnie to będę sasankowo szaleć i zamawiać inne :heja Cudne fotki ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”