Ogródek-kalejdoskop-lojki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki

Post »

Joluś a Ty chyba na handel z tymi roslinkami ;:224 Tyle siewek to miałam w zeszłym roku to w tym juz mi sie nie chce. Pójdę na targ i kupię te kilka roslinek :)
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Hej Jolcia ale poszalalas z sieweczkami
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Ewunie ale was miło witać obydwie zawsze będę was wspominać razem z wypadu po Sulejowie mam przemiłą pamiątkę.Siewek miałam więcej ale mi padły bo zimnica w domu była i pleśniały teraz mam cichą nadzieję że słoneczko przez szybę troszkę ogrzeje.Pomidorki troszeczkę ruszyły.Cały czas teraz myślę skąd wziąć materiału na choćby prowizoryczne ogrodzenie moich zielonych bogactw na "Starej górce" żeby sarenki mi nie połamały wszystkiego bo w tamtym roku to była tylko próba a teraz to już mam chcicę. ;:306 Potrzebuję dużo ,tanio różnych roślinek i krzewów.Dzisiaj patrzyłam przy okazji na ceny folii do oczek i najtańsza kosztuje 50 zł. za metr. ;:124 musiałam to sobie wybić z głowy. ;:145 Wiecie co coś ze mną nie tak nigdy jeszcze tak nie reagowałam nie chce mi się nic robić na te Święta jeszcze nie posprzątałam i nic nie podpiekłam a w inne lata to już twardo dzisiaj piekłam a dom był posprzątany a mnie w głowie wiosna i kwiatki. ;:131 ;:223

EFFcia a gdzie twój następny wątek bo tamten zamknięty?

Ewunia W.ja tak miałam robić że kupię coś nowego parę sztuk i dość bo i tak często padają te moje plony ale mi jakoś nie dało jak zobaczyłam tyle kolorowych nasionek ;:87 ;:112 ;:cm
Najserdeczniejsze życzenia Świąteczne dla was i wszystkich forumków i smacznego Święconego i Mokrego domowego Śmingusa. ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Jak tu miło i sympatycznie :D Można na kolorowe kwiatki popatrzec i rogalikiem się poczęstować...Aż zgłodniałam...ale o tej porze to już chyba się nie skuszę :lol: Zajże jutro :tan
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

:wit Jolciu
Będę dopiero tu zaglądać po świętach dlatego w ten wielki piątek przesyłam Ci życzenia.
Niech te Święta upłyną Wam w ciepłej ,rodzinnej atmosferze ,niech będą zdrowe , radosne , niezapomniane i wolne od trosk dnia codziennego . Wybywam na święta. ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jola co ty robisz,że masz takie piekne siewki.U mnie co wzeszło to byłam cała w skowronkach,a teraz wszystkie siewki po kolei padają.Nie potrafie jednak w domu nic wyhodowac z nasion.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu cieszę się że ci się podoba zaglądaj częściej i spokojnych wesołych świąt. ;:196
Julianno dziękują bardzo za życzenia tobie również wszystkiego co najlepsze i pięknej wiosennej pogody kiedyś ten śnieg zginąć musi. ;:138 ;:196
Gosiu ja też straciłam 17 doniczek z siewkami podobnie jak tobie zjadła je prawdopodobnie pleśń bo miałam za zimno.Te są świeżo posadzone w świeżej ziemi dlatego tak inaczej wygląda ale teraz żeby chciały urosnąć bo czasu coraz mniej.Ja dzisiaj mam kiepski dzień i Święta takie będą bo odwiozłam córkę najmłodszą do szpitala nie tak dawno była taka akcja z podejrzeniem zapalenia opon a teraz miała takie bule że zemdlała i walnęła na podłogę w korytarzu wiesz jak się przestraszyłam?Panika mnie trzymała długo a teraz mi robota wcale nie idzie ale mam to gdzieś.Jutro do niej jadę pisała że dostała kroplówkę i jest lepiej.Oj i takie to życie bez trosk nie da rady musi co chwilę coś być.Spokojnych Świąt Gosieńko a reszta nie ważna byle zdrowie było reszta to tylko otoczka. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Joluś....tak sobie tu czytam....oglądam śliczne siewki....i doczytałam że masz zimno....a jaki tego powód...awaria jaka czy 'cóś'?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko sorki że nie dość jasno piszę ale już nie wypada mi tak jęczeć po prostu nie ma kasy na węgiel bo jak wyżyć w 6 osób z opłatami za wspólne 1500 zł.Ale już pożyczyliśmy i kupione jest 500 kg węgla tak że jedno wiem do wiosny dotrwamy,ale upałów nie będzie. :;230 Córka mi zapłaciła wodę i dołożyła się któryś już raz do wyżywienia wiesz jak ja się czasami czuję jak nędzarka w oczach dzieci.Astma mi dokucza a lekarstwa czekają na wykupienie itd jak u wielu ani się gadać nie chce a dzisiaj odwiozłam córkę do szpitala bo takie miała bule ze zemdlała.Zastanawiam się co jeszcze wyskoczy ale tak jak ja innym i mnie trzeba by teraz powiedzieć "Jolka głowa do góry będzie dobrze"no bo co innego tak trzeba myśleć.Będzie dobrze jutro pojadę i zobaczę córcię weselszą. ;:333 ;:196
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Jolu :wit Rozumiem Cię ... Ciężkie czasy nastały. Pensje marne, życie drogie, a człowiek chce żyć na jakimś normalnym poziomie. Ale nie ma co , taka jest rzeczywistość i trzeba sie w niej odnaleźć ;:223
Cieszmy się, że niedługo zrobi się cieplutko i będziemy mogli nakręcać się ogrodowym szaleństwem ;:65
Wszystko inne pójdzie w niepamięć, a co ! :uszy

Jolu, pogodnych, zdrowych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych !
Obrazek
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Jolu, wesołych świąt Wielkiej Nocy ;:196
Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Joluś nie daj się kochana ;:4
Takie to nasze zycie...czasem i smuteczkami ubarwione :cry:
Mam nadzieje ,ze córka szybko wyjdzie ze szpitala, po tych objawach jak piszesz , to przypomina mi sie syn przyjaciółki , ma 26 lat ...od dziecka zmaga sie z bardzo ostrymi migrenami...takie ma bóle jak piszesz , i omdlenia i utraty przytomnosci czasami...teraz jakby ustapiło..ale podejrzenia były rózne Na pocieszenie powiem Ci ,ze ja siewek swoich w ogólenie mam..z tego powodu ,ze u mnie chłodno...nawet jakbym na ful paliła , to póki nie wymienię kilku okien to ciepło mi bedzie uciekać.Przed wczoraj znajomy przywiózł mi wywrotke drewna ;:303 bo juz wszystko było na wykończeniu...sasiedzi tu ręce załamuja, bo musza wegiel dokupowac....no dała nam popalic ta zima ,cholera jedna :twisted:
Kochana sciskam cieplutko ;:4 Oczywiscie ,ze bedzie dobrze i głowa do góry ;:4
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

To teraz rozumiem...sądziłam że jakaś awaria....wiesz,u mnie jakoś się przędzie ale ja się boje późniejszych lat....bo emeryturę dostane malutką....teraz liczyłam tak na oko-to mam ok 800 zł ;:202
eM nie będzie miał wcale ;:124
Muszę liczyć na dzieci-o ile one będą na tyle zarabiały żeby mi pomóc ;:218
Przykre to jest.....tyle lat człowiek pracuje ....na siebie i na tych... ;:14 a potem co ? zdychaj pod płotem ;:223 ;:223
Mimo to-Wesołych Świąt Jolka ;:215 ;:196
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jolu kochana trzymaj się ;:196 wielu z nas los napisał taki podobny scenariusz ;:167
Pogodnych i zdrowych dni w ten świąteczny czas
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Kurczaczków zielonych,
Baranków czerwonych,
Bazi różowych,