Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Tadku.... chciałeś przyjechać na wykopki krokusików a teraz wykopanie astrów jest Ci straszne???? :;230 :;230
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę Elizko, że dorwałaś nasionka astrów fioletowo-białych.
Przypomniałam sobie, że muszę zrobić remanent w swoich nasionkach zebranych,
rozmawiałyśmy o nich, bo miałam jeszcze bordowo-białe.
Ponad 200 odmian mieczyków :roll: , a po ile cebul w odmianie?
Czy masz zamiar ze wszystkich ściągać koszulki?
Nigdy nie zaprawiałam mieczyków, ale ja mam tylko białe, stara odmianę
i przy tym zostanę :wink: . Jak już napiszesz o tym wyciągu z mniszka,
to może namoczę, bo co roku mam kilka do wyrzucenia.
Przy takiej kolekcji, jak ty masz, zapobieganie chorobom jest konieczne.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ibizaa pisze:Tadku.... chciałeś przyjechać na wykopki krokusików a teraz wykopanie astrów jest Ci straszne???? :;230 :;230
Nie , nie straszne ;:7 ;:7 Przez zimę zasiedziałem się i ciężko mi nawet myśleć , a co mówić o wykopkach ;:113
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

elsi :wit takk udało mi się je znaleźć :tan, ale tylko w jednym sklepie takie były, kupiłam jeszcze mieszankę gdzie na zdjęciu były pokazane takie dwukolorowe, więc może trafią się jeszcze inne :D
Z mieczykami to mój 3 sezon będzie, także nie mam ich wiele - z każdej odmiany tak do 4 cebulek, jak miałam więcej to sprzedałam...
Mam zamiar ze wszystkich ściągać koszulki z tego względu, że przy moczeniu przez te koszulki roztwór nie ma jak się dobrze dostać do gołej cebulki :D
A tego mniszka daje się łyżkę stołową na pół litra wody :D
Ja w pierwszym roku też niczym nie moczyłam, ale od zeszłego roku stwierdziłam że ryzykować nie będę ;:224

Tadku nooo do końca maja to jeszcze kupa czasu, więc zdecydowanie do tego czasu zdążysz porządnie swoje kosteczki wprowadzić w ruch i dobrze dotlenić główkę by lepiej się myślało :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Eliza, czy Ty też już dreptasz w miejscu w oczekiwaniu na cebulowe? ;:65 Ja już nie moge się doczekać tulipanków ;:138 A u Ciebie tyle odmian :shock: Będzie co podziwiać ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

robaczek_Poznan Witam Cie serdecznie ;:196

Czy dreptam? ja już nogami przebieram i wyczekuję tej wiosny u siebie, ciekawa jestem kiedy zakwitnie pierwszy krokusik... ;:224
Ja się już wszystkiego doczekać nie mogę, ale pocieszam się tym że jak zaczną kwitnienie krokusów to już baaardzo szybko poleci, do narcyzów, potem tulipanów, lilii, dalii, mieczyków itd...
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

No Elizka, piękne zakupy, to teraz hurtownię sadzonek otwierasz? :;230 Ale jak to będzie pięknie wyglądać jak ten łan kwiatów zakwitnie...
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Widzę Elizo że u ciebie zapowiada się sianie na masową skalę. ;:138 . Ja nie mam na to warunków ani do tego ręki. Także z niecierpliwością wiosny wypatruję a dziś zamiast wiosennego pięknego słoneczka...biała zima. ;:223 . Po odwiedzeniu działeczki coś jestem negatywnie nastawiona, będzie wiele strat. Ale to nic, mam już plana w razie czego :;230 wykopię, wywalę...dosadzę i będzie ok.
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Elizka Ty to faktycznie mogłabyś jakiś mały handel prowadzić. Skoro i tak wszystko hurtowo siejesz i sadzisz, to kilka cebulek czy na sionek w ta czy w tamtą :heja
Musisz zrobić w ogrodzie taki mini kiosk i sprzedawać nadwyżki gdy Cię odwiedzimy :tan
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Słuchaj pozazdrościła Ci mieczyków i wczoraj kupiłam 50szt - paczuszka mix kolorów za jedyne 4,9 euro, wylądują u teściowej ale się ucieszy :tan
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p
Od: 1 sie 2010, o 14:31

Post »

Eliza to ty ogrodnik przez duże "O" jesteś :tan
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

justyna_gl tiaaaa otwieram... ale chyba dla złodziejaszków kwiatków :twisted: ja mam nadzieję że w ogóle będą miały okazję zakwitnąć, bo teściowa tak kiepsko mi podlewa obecne 8 palet a gdzie tam dodatkowo jeszcze 20 :;230 jak jej powiedziałam ile jeszcze mam zamiar posadzić to... to nie powiem co powiedziała ;:224 :;230

Zeniu Powiem Ci że bardzo spodobały mi sie astry w zeszłym roku, które siałam - fakt miałam ich nadmiar już w zeszłym roku, rozdawałam sadzonki choć 10 palet wtedy wysiałam, ale niewiele miejsca miałam na nie przeznaczone a w tym roku posadze je w innych jeszcze miejscach, więc potrzebuję ich więcej :heja

Ale jaką to rękę trzeba mieć do siania... w zeszłym roku po 2 nasionka wrzucałam do jednego oczka, przykryłam ziemią i potem już sobie same radziły :tan nic trudnego :lol:
U mnie na szczeście śnieg już nie sypie, jakieś takie od czasu do czasu małe białe przefrunie, ale to trzeba się dobrze przyjrzeć aby zauważyć :D
Straty i ja mam... właściwie to na razie w krokusach :( zobaczymy ile z tego mi zakwitnie..., ale nie ma to jak pozytywne nastawienie ;:108

goferek wiesz... jakieś cebulowe na pewno będę sprzedawać, ale to na bierząco z ogródka aby mi się za bardzo nie namnożyło bo wywalać by mi było szkoda, ale raczej nic poza tym... aa no w sumie narcyzy, o nich zapomniałam ale te to na kwiat cięty spróbuję się pobawić, zobaczymy czy coś się uda w każdym razie na wielki zarobek nie liczę tylko na frajdę z zabawy tym :tan
Gdzie tam pozwolę na to by goście jeszcze płacili - oszalałaś chyba kobitko ;:196

edi13 heheh naprawde???? a jednak idzie się zarazić :tan i baaaardzo dobrze, tylko czemu to teściowa będzie się cieszyć a nie Ty???

marion215 hej, miło mi Cie gościć :wit
Jaki tam ze mnie ogrodnik... ja to dopiero raczkująca, jak by nie było to dopiero mój drugi prawdziwy sezon, bo w trzecim(a właściwie pierwszym, miałam TYLKO i wyłącznie mieczyki), także wszystkiego się uczę jeszcze i błędy popełniam ;:14
Awatar użytkownika
marion215
200p
200p
Od: 1 sie 2010, o 14:31

Post »

Elizo czyli jesteśmy na tym samym etapie ;:138
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Elizo ja tak czytam, czytam i podziwiam :shock: . Tyle cebulowych, a tu jeszcze następne nasionka do wysiania. Toż to rajski ogród u Ciebie będzie, jak wszystko zakwitnie. Mam nadzieję, że chociaż na zdjęciach będzie mi dane to obejrzeć. Już się cieszę :tan .
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

marion215 ale ile Ty pracy włożyłaś w swój ogród... ja to nie miałam tyle do roboty, wystarczyło tylko rabatki wykopać a u Ciebie... pełne przemeblowanie :tan

slila1 ojj nasionka to mały pikuś przy cebulowych :D , więc pracy przy nich praktycznie nie ma a potem się bardzo szybko je jesienią wyrywa :heja Sama nie mogę się doczekać już tego sezonu, wiele przybyło więc już przebieram nogami ;:65
Aaa to zawsze można odwiedzić... i będzie dane zobaczyć na własne ślipka :tan ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”