Ogród bez furtki
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród bez furtki
Piękne tulipany.
Ja również się cieszę, że wróciłaś i mam nadzieję, że będziesz się pojawiała i wstawiała fotki.
Ja również się cieszę, że wróciłaś i mam nadzieję, że będziesz się pojawiała i wstawiała fotki.
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Tulipanki cudne cieszę się że już jesteś z nami 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu ale się cieszę że już jesteś 

- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko, Justynko i Agusiu witam was serdecznie i bardzo się cieszę, że jeszcze zaglądacie.
U mnie jest trochę zmian, ale nie tyle co zaplanowałam. Nie wpadam jednak w panikę, bo jak Bóg pozwoli to powoli codziennie coś podziałam. Do tej pory zasadziliśmy 8 świerków serbskich, bo niektóre drzewa nie przetrwały zimy, a dla innych skończył się czas pobytu w moim ogrodzie i zostały wyciete.
Wyeksmitowałam też " rozczochrane" wrzosy i przekwitłe wrzoścce i będę robiła nowe nasadzenia. Dzisiaj wytyczałam linię nowej rabaty, ale dopiero jutro ocenię czy mi odpowiada, bo przy księżycu wszystko jest piękne
Bukszpanowe kulki i iglaki były u "fryzjera" i cieszą się z poprawionych fryzur. Ponieważ mam nowe i ostre nożyce do cięcia topiarów to za miesiąc czeka w kolejce towarzystwo.

Dzisiaj byłam w szkółce u pana Zbyszka Kożuszka /mojego sąsiada/ i wybierałam sosenki Varelki, a może jeszcze przywiezie ciekawe nowości za tydzień z Niemiec. Będzie co wybierać.
Proszę powiedzcie co za cholera zjada korzenie moich żurawek?. W tamtym roku straciłam kilka i teraz już powyciągałam następne, suche bez korzenia.
A poza tym jest pięęęękny czas, aż szkoda iść spać.
U mnie jest trochę zmian, ale nie tyle co zaplanowałam. Nie wpadam jednak w panikę, bo jak Bóg pozwoli to powoli codziennie coś podziałam. Do tej pory zasadziliśmy 8 świerków serbskich, bo niektóre drzewa nie przetrwały zimy, a dla innych skończył się czas pobytu w moim ogrodzie i zostały wyciete.
Wyeksmitowałam też " rozczochrane" wrzosy i przekwitłe wrzoścce i będę robiła nowe nasadzenia. Dzisiaj wytyczałam linię nowej rabaty, ale dopiero jutro ocenię czy mi odpowiada, bo przy księżycu wszystko jest piękne

Bukszpanowe kulki i iglaki były u "fryzjera" i cieszą się z poprawionych fryzur. Ponieważ mam nowe i ostre nożyce do cięcia topiarów to za miesiąc czeka w kolejce towarzystwo.

Dzisiaj byłam w szkółce u pana Zbyszka Kożuszka /mojego sąsiada/ i wybierałam sosenki Varelki, a może jeszcze przywiezie ciekawe nowości za tydzień z Niemiec. Będzie co wybierać.
Proszę powiedzcie co za cholera zjada korzenie moich żurawek?. W tamtym roku straciłam kilka i teraz już powyciągałam następne, suche bez korzenia.
A poza tym jest pięęęękny czas, aż szkoda iść spać.
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Ależ czyściutko i równiutko u Ciebie. U mnie to jakby tajfun przez podwórko przeszedł ;)
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu kochana pierwsza fotka powaliła mnie na kolana
Proszę podpowiedz mi jakie masz nożyce do cięcia topiarów? szukam od dawna odpowiednich i nic nie umiem znaleźć

Proszę podpowiedz mi jakie masz nożyce do cięcia topiarów? szukam od dawna odpowiednich i nic nie umiem znaleźć

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Przepięknie zdjęcie oddające urok domku - wizytówka. Śliczny trawnik, nasz musiał mieć do siewkę i czekam teraz na takie rezultaty jak u Ciebie. Pozdrawiam
i czekam na więcej zdjęć, pięknego wejścia o ogrodu 

Pozdrawiam - Justyna
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zdjęcia tulipanków cudowne
panorama ogrodu przepiękna
a co do podjadania korzeni u żurawek to wyczytałam coś o jakimś robaczku który podjada korzonki jest na to oprysk chemiczny, ale ja nie mam żurawek więc nie interesowałam się tym
.

panorama ogrodu przepiękna
a co do podjadania korzeni u żurawek to wyczytałam coś o jakimś robaczku który podjada korzonki jest na to oprysk chemiczny, ale ja nie mam żurawek więc nie interesowałam się tym

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
U Joli Pamelki żurawki były podgryzane przez opuchlaki, pooglądaj ziemię.
Ja wczoraj do księżyca
podcinałam żywopłot w miejscu, gdzie nie ma ścieżki serwisowej - tam nie wpuszczam męża, bo mi tratuje rośliny na rabacie.
Aż się boję oglądać tego żywopłotu za dnia
.
Twoje roślinki jakoś spokojnie czekają na te nowe nożyce - chyba znają Twoją pewną rękę
.
Ja wczoraj do księżyca

Aż się boję oglądać tego żywopłotu za dnia

Twoje roślinki jakoś spokojnie czekają na te nowe nożyce - chyba znają Twoją pewną rękę

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu u Ciebie jak zwykle uporządkowane , trawnik wykoszony/ pochwała dla Adama/ -dzisiaj inspekcja!!! 

- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Aniu moja droga cóż pisać jak patrząc na Twój uporządkowany ogród normalnie zatyka
Jak coś zaczynasz to wykonujesz już do końca i z dbałością o szczegóły....mnie brakuje konsekwencji bo często odkładam ''rozdłubaną'' rabatę na kilka tygodni
Aniu czy masz wieści o p.Z...wrócił?

Aniu czy masz wieści o p.Z...wrócił?
- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Aniu jak zwykle wszystko u Ciebie wszystko takie zadbane. A jak mają się moje ukochane hortensje ?
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Witajcie dziewczyny, o czym wy piszecie? O braku chwastów? Dobre mi sobie, to ja nic nowego nie mogę zrobić w ogrodzie, bo jak tylko zacznę to kończy się to na wyrywaniu chwastów. A teraz popadał deszcz i znowu wszystkie chwaściory dostaną ADHD
Zaczełam wczoraj nową rabatkę, ale nie mam siły ściągać darni i zastanawiam się czy nie przykryć tego matą.

Dzisiaj byłam na Marszu Życia. Zanim wyjechałam z domu targały mną wątpliwości czy tam iść, bo deszcz lał strumieniami. I znowu okazało się jaki Pan Bóg jest dobry i się o nas troszczy. Gdy tylko marsz ruszył spod KUL-u wyjrzało słońce, potem zagrzmiało i do końca marszu była bezdeszczowa wiosenna pogoda.
Po powrocie zrobiłam kilka zdjęć czystego, majowego ogrodu.

Zaczełam wczoraj nową rabatkę, ale nie mam siły ściągać darni i zastanawiam się czy nie przykryć tego matą.

Dzisiaj byłam na Marszu Życia. Zanim wyjechałam z domu targały mną wątpliwości czy tam iść, bo deszcz lał strumieniami. I znowu okazało się jaki Pan Bóg jest dobry i się o nas troszczy. Gdy tylko marsz ruszył spod KUL-u wyjrzało słońce, potem zagrzmiało i do końca marszu była bezdeszczowa wiosenna pogoda.
Po powrocie zrobiłam kilka zdjęć czystego, majowego ogrodu.

- Klara154
- 100p
- Od: 14 sie 2012, o 08:39
- Kontakt:
Aniu, jak soczyście u Ciebie!
Rozczuliłaś mnie tym pomysłem z matą, trzeba sobie życie ułatwiać. A co!
Napisz proszę, co będzie na nowej rabatce rosło. Jestem ciekawa wszelkich nowości u Ciebie.
Rozczuliłaś mnie tym pomysłem z matą, trzeba sobie życie ułatwiać. A co!
Napisz proszę, co będzie na nowej rabatce rosło. Jestem ciekawa wszelkich nowości u Ciebie.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Aniu
Nowa rabata bardzo ciekawie wyglada, ciekawa jestem efektu końcowego, napisz jeszcze prosze co to za trawki tam posadziłaś bo ślicznie się tam prezentują.
Nowa rabata bardzo ciekawie wyglada, ciekawa jestem efektu końcowego, napisz jeszcze prosze co to za trawki tam posadziłaś bo ślicznie się tam prezentują.