Olusia dzięki za cały wór komplementów
Białego maka kupowałam na All, powinien pojawić się jeszcze rózowy (rok temu był). One dość szybko się rozrastają, ale mają jedną wadę -niesamowicie się rozkładają. Zapomniałam ich podwiązać i wyglądają nieciekawie. Mają wiotkie pędy, więc wiążąc je teraz, zrobiłabym czupiradło
Grażynko 
raz jeszcze
Tajko ja też nie wiedziałam, że są pełne goździki brodate. Dostałam w zeszłym roku kępkę siewek od forumnowego Adriana i między nimi trafił się taki jeden rarytas

Zastałam trochę piwonii kupując trzy lata temu ogródek, troche dokupiłam, trochę wykopałam z likwidowanych ogródków, trochę uratowałam z działkowego śmietnika....i zrobiła się prawie plantacja
Jadzia Utopia i mnie miło zaskoczyła, jest identyczna, jak na metryczce

dzisiaj zakwitły następne piwonie, musisz zobaczyc je na żywca.
Nie zrobiłam dziś wiele, wpierw upał, potem ciemno i deszcz. Zdążyłam jeszcze pojechać do Plejady, odebrać kurtkę z czyszczenia i zrobić małe zakupy.
Stasia powojniki zaczynają pokaz kwiatów, codziennie otwierają się nowe, a ja jestem happy
Biały dzwoneczek to też clematis - bylinowy "Alba". Ma tylko jeden kwiatuszek, ale to pierwszy integrifolia, który w ogóle zakwitł.
Piwonii ciąg dalszy
A na tę piękność czekam niecierpliwie