Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Dopóki kwitną krokusiki, jeszcze was trochę nimi pomęczę, dobrze :D Ale to są już inne kępki, niż te pokazywane wcześniej. Na dębie siedzi sobie sroczka, też poczuła wiosenkę.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu, mnie krokusy jeszcze się nie znudziły, widziałam je dopiero raz w realu. :roll:
Twoje są piękne.
U nas mówią, że sroka gości zapowiada. :)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mi tam krokusy tez sie nie znudziły :D moge oglądać i oglądać ! zwłaszcza że moje już przekwitły...
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Wandziu :wit ,twoje krokusy w pełni kwitnienia,moje już przekwitają.Pracy w ogrodzie wbród,,nie wiadomo co najpierw robić.Wnusio z dworu nie chce wracać do domu, WIOSNA!
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jak komuś wyszły trzy krokusy na krzyż to jak może sie znudzić oglądanie ich u koleżanek.Piękne kępki.
Wando i ja mam w zamyśle te kamienie -już kiedyś trochę przywiozłam ale to kropelka. :wit
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

U mnie wszystkie dwa, w styczniu było więcej pączków i pewnie dlatego nie kwitną ;:98
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Rewelacyjna zdobycz z podróży te płaskie kamienia. Idealne na ścieżki lub mały murek. Podziwiam wiosenne kwiaty w Twoim Wandziu ogrodzie. A mnie ręce opadły dzisiaj i odeszła radość z działki po tym jak zobaczyłam działkowców zebranych w grupach i dyskutujących o odbieranych im działkach. Wiedziałam od kilku lat, że zlikwidują cześć ROD, ale jakoś to do mnie nie docierało. Dzisiaj uświadomiłam sobie tą budowę, kurz, hałas i brak ogrodzenia zewnętrznego. Ach idę spać. Działka ROD to nie własny ogród.
Pozdrawiam Krystyna
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Przepięknie wyglądają łany krokusów i irysów i to jest ich czas dlatego nigdy ich nie jest za dużo. Jeszcze kilka dni a pozostaną tylko na zdjęciach, więc cieszmy się nimi póki czas. ;:138
Ten pomysł z przywożeniem kamieni jest świetny, ale ja nie muszę daleko jechać, tylko na pole. :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, ja nie mogę niestety polegać na Twojej metodzie, ponieważ nie wyrabiam się z czasem.
Ledwo odpowiem na kilka pw, osobom w moim wątku i zajrzę do kilku ogródków. Czas ucieka niemiłosiernie.
Ja mogę poświęcić czas na form dopiero po 20 i to nie zawsze.
No i teraz zaczął się ogród więc tak naprawdę jeszcze mniej czasu bedzie.
Ale to mnie najmniej martwi. Ja w ogrodzie odpowczywam.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Śliczne piaskowce. Ja gdzieś miałam kilka odpadów po budowie kominka. Odłożyłam do późniejszego wykorzystania w ogrodzie i gdzieś mi je wcięło :( Krokusików się twoich naoglądałam i stwierdziłam, że muszę jesienią trochę ich więcej posadzić. Oj, piękne są :D
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu mnie możesz męczyć takimi widokami ile wlezie :wink: cudowne są te akcenty krokusikowe
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Pokazuj kochana krokusiki , nie znudzą się ;:138 Następne dopiero za rok :( Wandziu na wcześniejszych fotkach widać ogromne donice ,zdradź nam co w nich jest sadzone :?: My też z moim M wozimy kamienie skąd tylko się da nawet po drodze na działkę zbieramy [ jak mamy miejsce ] ponieważ u nas okolica bardzo piaszczysta :wink: Zazdraszczam Ci tych pięknych piaskowców :;230 :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Tajko, wspomniałaś, że sroczka zapowiada gości. To w takim razie miałabym gości codzienne, bo u mnie srok jest sporo i co rusz wszczynają awantury z innymi ptakami. Czasem w lecie, gdy mamy otwarte okno, skrzeczą tak niemiłosiernie, że nie można spać i trzeba je przeganiać. Ale to ładne ptaki, mimo swoich wad. ;:108

AgaNet tak to właśnie wygląda. U ciebie wszystko kwitnie wcześniej, ale także wcześniej przekwita. I tu należy dopatrywać się sprawiedliwości :)

Kasik69, no rzeczywiście pracy jest mnóstwo, ale przecież właśnie na to czekaliśmy. JA w tym roku już nie opiekuję się wnuczkami. Obie poszły już do przedszkola, a więc mam więcej luzu. Tylko co z tego, jak mnie dopadły te kręgosłupowe dolegliwości :(

An-ka, tak jak mówię, po kilka kamieni za każdym razem i w końcu powstanie ścieżka. Wiadomo, ziarnko do ziarnka... A krokusików koniecznie musisz sobie jesienią dokupić :)

Tadku, może faktycznie wcześnie wyszły u ciebie te krokusiaki i pomarzły. Albo może podgniły, bo dużo było wody jesienią i zimą. U mnie są co roku przykryte dębowymi liśćmi, zupełnie jak kołderką.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Krysiu, to bardzo mnie zmartwiłaś swoimi wieściami. Czy chcesz przez to powiedzieć, że tobie również grozi odebranie działki? BYłaby to niewyobrażalna strata. A właściwie dlaczego tak się dzieję? Czy ma tam być przeprowadzona jakaś większa budowa?

Majka, to wspaniale, że możesz sobie zebrać na polu tyle, ile ci tylko kamieni potrzeba. Na Mazowszu tereny łyse, pozbawione kamyków, ja muszę je wieźć aż z gór lub Pomorza. ;:108

Margo, niestety brak czasu to faktycznie argument nie do zbicia. Ja pracuję w domu i dlatego mam ten przywilej, że mogę od czasu do czasu zajrzeć na forum i coś tam napisać. No i pracę w ogródku też można wtedy inaczej zaplanować. A gdy juz coś w nim robię, to godziny płyną niesamowicie szybko i mam wyrzuty sumienia, że pzaniedbuję pracę zawodową. Zawsze jednak mogę to nadrobić wieczorem, gdy akurat nie idę na próbę chóru. :)

Iza, czytałam u ciebie, że posadziłaś swoje krokuski w najmniej korzystnym dla nich miejscu, to znaczy w cieniu i tam, gdzie wilgotno. A one lubią na odwrót: słońce i raczej sucho. Jesienią chyba będziesz musiała to zmienić, prawda? JA zastanawiam się nad tym, czy nie warto byłoby posadzić trochę cebulek w jakiejś płaskiej donicy :wink:

Marto witaj, dawno u mnie nie byłaś, pewnie masz dużo zajęć. Krokusiki cieszą nas tak bardzo, bo to pierwsze wiosenne kwiatuszki. Koniecznie sobie jesienią kup kilka torebek i posadź gdzieś na obrzeżu rabatki :D

Romko, pytasz o donice, które dostrzegłaś u mnie gdzieś w głębi ogrodu. Otóż siedzą w nich hosty. Uprawiam hosty w donicach juz od kilku lat. Niektóre zrobiły się tak wielkie, że chyba trzeba będzie je przesadzić, aby donica nie pękła. Co roku trochę z niepokojem wyczekuję po zimie, czy pokażą się ich kły, ale do tej pory zmarzłą tylko jedna odmiana, taka jasnozielona. POpatrz, mam tu ich zdjęcie robione jesienią. Zaczynają już nabierać złotej barwy.

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Hosty w donicach ładnie wyglądają, też się nad takim rozwiązaniem zastanawiam, zwłaszcza że kupiłam sobie hostę White Feather i boję się ją wysadzić do gruntu bo nie mam takiego miejsca całkowicie zacienionego a ona taka wrażliwa. Może w donicy na zacienionym tarasie uda mi się ją utrzymać. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”