Widoki na działkę ;) i nie tylko
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko
Coś mi się wydaje, że to clematis Belle of Woking 

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale piękny
Widzę że Ty tez gustujesz w tych mniej znanych 

- pamelka
Szukalam go od ubiegłego roku i w końcu znalazłam
sama nie mogłam uwierzyć 

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
To tak jak ja z pierwiosnkami. I w końcu mam 3 rożne typy
Dobra chyba trzeba się przespać. Dobranoc Jolu

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Te jaskry w bajecznych kolorach a ta stokrotka afrykańka też ciekawa
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Też skusiłam się na trzy odmiany pierwiosnka omszonego. Jak one pachną
Nawet się nie spodziewałam.
Kalinę pewnie na razie sobie daruję, tym bardziej, że muszę wcześniej przygotować miejsce pod nowe rośliny.

Kalinę pewnie na razie sobie daruję, tym bardziej, że muszę wcześniej przygotować miejsce pod nowe rośliny.
Jaskry cuuudo! 

Piękna wiosna u Ciebie w ogrodzie. Mnie też fuksja padła, ale za jej urodę, niepowtarzalne piękne kwiaty warto ją co roku kupowac nową, one źle sie przetrzymują a nie sa przecież drogie.
WESOŁYCH ŚWIĄT
WESOŁYCH ŚWIĄT
Pozdrawiam Krystyna
Jolu gdzie Ty dostałaś to "łyżeczkowe" osteospermum?W zeszłym roku ile się naszukałam i w końcu poprzestałam na tych powszechnych.
Jaskry w ślicznych kolorkach.
Jaskry w ślicznych kolorkach.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Z osteospermum będzie Pani zadowolona
... ja też planuję je powtórzyć w tym roku... w przeciwieństwie do zwykłego białego... które wyrosło mi na prawie dwa metry w górę
Hortensja... ten tego
tegoroczna? Nie cięta? Co ona za jedna?

Hortensja... ten tego

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj Jolu
Jaskry przecudnej urody, zawsze się na nich napatrzeć nie mogę, jaka szkoda, że nie zimują w ogrodzie.
Świerk Rydal ma wspaniałe przyrosty, nie ustępuje urodą Pushowi.
Czy osteospermum zimuje, gdyż jest bardzo interesujące?
Ja swoją 11 letnią magnolię Lennei będę musiała wykopać, już drugi rok nie kwitnie, a pień ma pęknięty od mrozu.
Zastanawiam się nad gwieździstą.
Twoje są śliczne, tylko jeszcze nie wiem, białą, czy różową.

Jaskry przecudnej urody, zawsze się na nich napatrzeć nie mogę, jaka szkoda, że nie zimują w ogrodzie.

Świerk Rydal ma wspaniałe przyrosty, nie ustępuje urodą Pushowi.
Czy osteospermum zimuje, gdyż jest bardzo interesujące?
Ja swoją 11 letnią magnolię Lennei będę musiała wykopać, już drugi rok nie kwitnie, a pień ma pęknięty od mrozu.
Zastanawiam się nad gwieździstą.
Twoje są śliczne, tylko jeszcze nie wiem, białą, czy różową.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu ależ u Ciebie kolorowo
Przy tym ciepełku dosłownie z godziny na godzinę zmienia się wo ogrodzie, roślinki rozkwitają na potęgę
Jaskry przepiękne
Magnolie również czarują urodą, żałuję bardzo , ze nie mam na nie miejsca 

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Pięknie wygląda to twoje zacienione miejsce.....
kiedy ja się wreszcie doczekam takich kolorów ?
podziwiam Twój zapał do clematisów ... może też się na jakiegoś skuszę , muszę pomyśleć nad roślinami które maja szanse s starciu z gryzoniami..

podziwiam Twój zapał do clematisów ... może też się na jakiegoś skuszę , muszę pomyśleć nad roślinami które maja szanse s starciu z gryzoniami..

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu cudowne kolory mają Twoje sasanki. Czy one w rzeczywistości też mają takie intensywne barwy?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- pamelka
Paula ja mam w zasadzie tylko tegoroczne prymulki
jakoś wcześniej nie planowałam ich kolekcjonować
A clemki bardzo lubię, niechby tylko zdrowo rosły
Andrzej moje też pomalutku się budzą, a już miałam wątpliwości, po tym jak w szkółce przemarzły.
Kasiu wyskoczyłam na chwilkę i tak mnie zauroczyły... nie mogłam sobie odmówić
Dorotko, ja w tym roku postawiłam na ząbkowane, te jakoś wpadły mi w oko. Kaliny mam dwie , ale jeszcze nie zachwyciły mnie burzą kwiatów
Dziękuję Anetko.
Aniu jeden tylko krzaczek przywieźli do sklepu, a że maiałam szczęście wpaść w trakcie dostawy, wzięłam bez namysłu
i dwa zwykłą fioletowe, jako towarzyszki przyboczne.
Gorzatko musisz mieć bardzo dobre warunki dla osteospermów, moje białe miały w ubiegłym roku coś ok. 60-80 cm. W tym roku tez dokupię, bo one są tak bezproblemowe, ładnie i długo kwitną.
A hortensja może Limelight, pewności nie mam, bo w ubiegłym roku nie kwitła. Zobaczymy, jak rozwiną się kwiaty.
Tajeczko, Rydal w przeciwieństwie do Pusha już zachwyca kolorami. Z dnia na dzień staje się bardziej czerwoniutki.
Osteospermum jest roślinką jednoroczną w naszych warunkach, ale bardzo tanio możana kupic wiosną sadzonki, więc polecam.
Wszystkie magnolie zachwycają w czasie kwitnienia, pod warunkiem, ze nie przemarzną. Moja Lennei jest jeszcze malutka, w ubiegłym roku tez nie kwitła, ale teraz, jak pogoda dopisze może doczekam się jednego kwiatka. Gwieździsta jest trochę innym drzewkiem, niższym i węzszym chyba, musisz poczytać
Biała ma więcej kwiatków i są mniejsze 7-10 cm
Leonard Messel ok. 15 cm.
Moniczka, właśnie w tym roku sasanki zachwycają ilością kwiatków i ich wybarwieniem, W rzeczywistości są jeszcze ładniejsze niz na zdjęciach.

A clemki bardzo lubię, niechby tylko zdrowo rosły

Andrzej moje też pomalutku się budzą, a już miałam wątpliwości, po tym jak w szkółce przemarzły.
Kasiu wyskoczyłam na chwilkę i tak mnie zauroczyły... nie mogłam sobie odmówić

Dorotko, ja w tym roku postawiłam na ząbkowane, te jakoś wpadły mi w oko. Kaliny mam dwie , ale jeszcze nie zachwyciły mnie burzą kwiatów

Dziękuję Anetko.
Aniu jeden tylko krzaczek przywieźli do sklepu, a że maiałam szczęście wpaść w trakcie dostawy, wzięłam bez namysłu

Gorzatko musisz mieć bardzo dobre warunki dla osteospermów, moje białe miały w ubiegłym roku coś ok. 60-80 cm. W tym roku tez dokupię, bo one są tak bezproblemowe, ładnie i długo kwitną.
A hortensja może Limelight, pewności nie mam, bo w ubiegłym roku nie kwitła. Zobaczymy, jak rozwiną się kwiaty.
Tajeczko, Rydal w przeciwieństwie do Pusha już zachwyca kolorami. Z dnia na dzień staje się bardziej czerwoniutki.
Osteospermum jest roślinką jednoroczną w naszych warunkach, ale bardzo tanio możana kupic wiosną sadzonki, więc polecam.
Wszystkie magnolie zachwycają w czasie kwitnienia, pod warunkiem, ze nie przemarzną. Moja Lennei jest jeszcze malutka, w ubiegłym roku tez nie kwitła, ale teraz, jak pogoda dopisze może doczekam się jednego kwiatka. Gwieździsta jest trochę innym drzewkiem, niższym i węzszym chyba, musisz poczytać

Moniczka, właśnie w tym roku sasanki zachwycają ilością kwiatków i ich wybarwieniem, W rzeczywistości są jeszcze ładniejsze niz na zdjęciach.