Elu, czyli rozumiem, ze odkurzacz polecasz? Dzisiaj będę w jakimś markecie, obejrzę sobie co mają. czy są jakieś lepsze i gorsze, bo się nie znam? Teraz przez okno zauważyłam, że nawet na trawniku trochę liści zostało, ale te niestety trzeba wygrabić. Możliwe, że przywiał je wiatr, który utrzymuje się od kilku dni, dzisiaj chyba jest słabszy...
Kasiu, chcę wysypać jedną rabatę przy tarasie, mam wrażenie, że ten materiał nie do wszystkiego pasuje, u mnie musiałyby być chyba ponadto w szarym kolorze. Wybiorę się do składu budowlanego obejrzeć co mają, mam nadzieję, że większy wybór, niż w ogrodniczych...
Tosiu, witaj, też życzę miłej niedzieli (a jak widzę za oknem, dzień będzie słoneczny)
Marysiu, sama, ale to mały kawałek. Mój Fizyczny, czyli M. niestety zapracowany, a poza tym chyba za bardzo zamiłowania do ogrodnictwa nie ma. Zmachałam się strasznie, rwanie darni to ciężka praca. Starałam się znaleźć jakiś sposób, ale i tak było trudno, bo pod trawnikiem mam siatkę p. kretom. Tym szpadelkiem do obrzeży na szczęście łatwo nacina się darń na odpowiednią głębokość, ja to pocięłam w kratkę, łatwiej było oddzielać, tylko każdy kawałek jeszcze otrzepywałam z ziemi, ziemię przebierałam itd. itp. No fakt, nie mam za bardzo kwalifikacji Kopciuszka, ale jakoś poszło!
...dobrego dnia Wszystkim!