Ogród Azy cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Azy cz2.

Post »

Olgo piękna wyprawa ,podziwiam Cię że tam wędrujesz po górach .

Obrazek

to goryczka ?
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Tak to goryczka kropkowana koleżanka (z którą szlam i która mnie dopingowała, bo sama to bym pewnie znowu nie przeszła trasy) twierdzi że nie ma jej w szkółkach bo jest potwornie trująca ale jak odzyskam zdolność poruszania sie po tej wycieczce to wubiore sie do łomnicy , bo tam przy muzeum TANAPU podobno sprzedaja górskie roślinki.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przecudne widoki, szczególnie ze stawami umiejscowionymi wysoko w górach.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu,byłam dziś w tym kiosku przy Balickiej,gdzie nabyłaś hosty,czarnej nie było,a chciałam chociaż zobaczyć jaka to jest,za to być może będą mieli Błękitną Mysz biało obrzeżoną.
Piękne pokazujesz kamienie i bardzo ubolewam,że nie mogę ich przenieść na swój skalniak.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo to jest hosta , która kupiłam w wyniku niepoczytalności mam nadziję chwilowej tylko, calkiem zwyczajna
Obrazek

A to cały szpaler
Obrazek

]
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po południu była u mnie straszna burza z gradobiciem, bardzo się zdziwiłam kiedy zobaczyłam po burzy że prawie nie ma strat. Cały dzień było mgliście zdjęcia są przed burza zrobione.Siedzę przy komputerze , bo po wczorajszej wycieczce bardzo mnie bolą nogi, a jutro będzie jeszcze gorzej.
To było wyjątkowe rozpogodzenie na polu.
Obrazek

Szczegóły.
Obrazek

Obrazek

Po wczorajszym bardzo upalnym dniu zakwitł pierwszy kwiatek New Down
Obrazek

Obrazek

Weranda z różnych stron, cała w kwiatkach :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Olgo, kuruj nogi i dalej w góry a potem zdawaj nam takie wspaniałe relacje, jesteś naszym forumowym ambasadorem w Tatrach, albo może lepiej korespondentem, z wielkim utęsknieniem oczekujemy na każdą nową Twoją wyprawę, ja na pewno i wielu z nas też.
Co do ogrodu, to jest on ogrodem z charakterem, widać to coraz dobitniej na pokazywanych przez Ciebie zdjęciach. Czy ten jaśmin jeszcze kwitnie ?, czy to wcześniejsze zdjęcie ? Doskonale myślę pasują, jego białe kwiaty, do Twojego góralskiego domu. Czy w słońcu czy w mżawce, ogród prezentuje się dobrze i odkrywam że chyba jest większy niż go sobie wyobrażałem. Piękne róże, ta różowa przypadła mi do gustu, wiem że wiele osób nie lubi tego koloru, ale według mnie pasuje do róż, skądś się ich nazwa przecież wzięła. Jaką przyjęłaś odległość między hostami w tym szpalerze ?, ja często sadzę je za gęsto obok siebie lub innych roślin, uniemożliwiając im właściwy rozwój :)

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomku to są wczorajsze zdjęcia, wczoraj wstawione, tylko parę godzin później ,bo z obawy o komputer w czasie burzy wyłączylam. Hosty sadziłam ze Zbyszkiem od którego prawie wszystkie pochodzą, ja chciałam mieć gęsty wał.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Te hosty pięknie wyglądają , zawsze jak się zbyt rozrosną można co drugą przesadzić w inne miejsce .

Genia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

"Ewo to jest hosta , która kupiłam w wyniku niepoczytalności mam nadziję chwilowej tylko,calkiem zwyczajna" :;230
Ja tam kupiłam całkiem świadomie dwie małe hosty-PRAYING HANDS,hostę roku 2011 w USA i WHIRLWIND obie do półcienia lub całkowitego cienia ,cena także była zdecydowanie niższa,może i dlatego,że szukałam w końcówce dostawy?
Mam nadzieję w tym tygodniu dokończyć praktyki,zostało mi dwu którzy z ważnych powodów nie oddali prac w czwartek z całą 36 osobową grupą i potem wyrwać się na dzień w Tatry.Cieszę się,że u Ciebie jeszcze jaśmin kwitnie.Wał hostowy przedstawia się doprawdy imponująco,a jestem także ciekawa truskawek.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo To kiedy się pojawisz????
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś było bardzo ostre słońce, upał , ale nie było duszno.
To zdjęcie róży w porannym słońcu.
Obrazek

W lesie ponad Kuźnicami kwitnie miłosna.
Obrazek
OLGA od malamutów
Wątki Azy
haszka
200p
200p
Od: 5 cze 2011, o 00:06

Post »

Piekne górskie widoki przynajmniej tutaj mogę podziwiać/ mam do nich daleko/ ogród też uroczy.
Pozdrawiam Halina.........

Druga miłość Haszki - ogród
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mimo nie najlepszej prognozy pogody zamierzałam dziś przejść Czerwone Wierchy. Wyszłam jednak dość późno, bo rano było parno. Na Kondratowej była wspaniała pogoda kwitły rdesty.
Obrazek

Rozkwitał też dziurawiec.
Obrazek

Tu na jednym zdjęciu jest starzec górski (bliżej) i starzec gajowy. Wiele tego kwitnie w łące na Hali Kondratowej i nieco wyżej.
Obrazek

Kwitł też goździk okazały.
Obrazek

Widok spod przełęczy pod Kopą Kondracką w dół.
Obrazek

Kiedy siedziałam na przełęczy popsuła się pogoda zaczęło ( zgodnie z prognozą ) padać. Mimo to poszłam na szczyt Kopy Kondrackiej, To widok na Giewont z podejścia. Widać zrudziałe trawy tzn jesień
Obrazek

Kiedy byłam na Kopie to nie dość.że strasznie wiało, zaczęło jeszcze grzmieć, więc zamiast iść dalej na następny z Czerwonych Wierchów zaczęłam schodzić w stronę Giewontu.
Tu kwitły jeszcze jakieś kwiatki. Gnidosz okółkowy:
Obrazek

Moja ukochana skalnica gronkowa, którą mam na skalniaku jak i wielu innych forumków.
Obrazek

Nie za wiele zrobiłam zdjęć , bo poganiał mnie taki widok:

Obrazek
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Olgo Ty jesteś niezmordowaną "maszynką" do zdobywania Tatr. Musiałem tu zajrzeć, żeby zobaczyć gdzież dzisiaj nasza korespondentka się wybrała. Olgo co uważasz, jak na tą porę roku to pogoda w Tatrach jest w normie? czy może za dużo tych burz? Przydałyby się spokojniejsze dni, na jakieś dłuższe wędrówki. Każdą Twoją wyprawę analizuję na mapie i przymierzam ją do swoich możliwości, zastanawiam się czy bym podołał. Na razie to każda jest poważniejsza od dotychczas pokonanych przeze mnie, ale cóż coś będę musiał wybrać na tegoroczne wakacje aby nie spacerować tylko po Krupówkach :;230
Jeszcze w górach mnóstwo kwiecia, jak widać na Twoich znowu doskonałych zdjęciach ;:180
Olgo, coraz wspanialszych wypraw, przy doskonałej pogodzie Ci życzę, co jak najbardziej korzystnie wpłynie również na nasze, Twojego wątku podglądaczy, samopoczucie :D

Pozdrawiam Tomek :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”