Czereśniak latem 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czereśniak latem 2010

Post »

Basiu ściana bardzo pomysłowa , super ;:138 ;:138 a ciemierniczki cudne :D :D ciekawe jak tam mój, nie byłam na działce już od listopada, a miał takie ładne pąki :D :D
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Super ta ściana, muszę zapamiętać, bo szukam właśnie inspiracji przed wiosennym malowaniem u nas :wink:
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Super ci wyszła ta ściana i to ty sama uczyniłaś :?: Pełen szacun, jak to młodzi mawiają
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

BASIU
Przyszłam popodziwiać raz jeszcze Twoje ciemierniki. Ten różowy cudowny.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU napisz słow parę jak tam postępują prace wykończeniowe . ;:196 dla Ciebie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu kwitły mi trzy ciemierniki, dwa dość duże i jedna mała roślinka. Oprócz tego mam jeszcze dwa, które w ogóle nie pokazały kwiatów. Latem się dość rozrosły, więc mam nadzieję, że teraz pokażą swoje kolory :)
Poprzednie zdjęcia pokazują jedną różę, która ma bardzo ładne kwiaty i wygląda na to, że jest pnąca. A ja ją obcięłam po zimie do ziemi :oops:

Marynko miło Cię witam :D ja mam działkę blisko domu, więc bywam tam często i żadnych kwiatów nie przeoczę, zwłaszcza tych wiosennych, na które czeka się z utęsknieniem :)

Tosiu nareszcie skończyłam remont i mogę zabrać się za przygotowania do świąt.
Mieczyki na Ciebie czekają.

Bożenko Twój ciemiernik czeka pod śniegiem na wiosnę i na pewno już niedługo go zobaczysz. U mnie leży z pół metra śniegu, więc roślinom chyba nic nie grozi.

Ania lubię to moje koło na ścianie, ale dokładne pomalowanie go wymaga cierpliwości i trwa bardzo długo. W tym czasie można by pomalować kilka całych ścian :;230

Stasiu koło było zrobione wiele lat temu, teraz je tylko odnawiam. W środek ściany był wbity gwóźdz z umocowanym sznurkiem, na końcu którego przywiązany był ołówek. Ołówkiem zrobiłam okrąg, a reszta to już nie problem.

Marzanka gdzie mnie do Twoich zdolności :) To tylko taka zabawa, choć za każdym razem, kiedy maluję to koło, to obiecuję sobie, że to już ostatni raz.

Jadzia meble stoją już na swoich miejscach, więc idzie ku lepszemu :)
Wkleiłam zdjęcia tej róży na forum różane i Gosia potwierdziła Twoją ;:196 opinię, że to prawdopodobnie Etiuda. Brałaś z niej patyki? Podobną nn ma Ela.

Moje pierwsze tegoroczne kwiatki. Zdjęcia z 27.02.
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łał ,aleś podbudowała Basiu moje ego tym stwierdzeniem :roll: . Jestem ciekawa moich ciemierników czy bedę sie zachwycała ich kwiatami . Na jesien miały fajne pąki to mam nadzieję ,że pokaża mi swoje kwiaty . Chyba nie brałam z niej patyczków tylko z Polki da Iwonki . Zobaczymy ile z tych patyczków w ogóle się ukorzeni . Burgund i Fresja tez są w tym składzie ;:224 ;:196
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Ależ masz piękne słońce na ścianie!!
Ja nie mogę mojego małża namówić na takie cuda na ścianie... muszę to zrobić kiedyś pod jego nieobecność :twisted:
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu ale pomysł fajny święta blisko i pomalowane
masz a zdolności też co racja to racja ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ BASIEŃKO
Pierwsze kwiaty cieszą najbardziej. Ja niestety jeszcze nie dorobiłam się cyklamenów coum.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Gwóźdź i sznurek - chyba bym na to nie wpadła, ze mnie to jednak blondynka jest :;230 Co ja tu czytam - Jadzia powątpiewa, że patyczki się nie przyjmą - muszą, nie mają innego wyjścia, bo ja już mam miejsce na ta Polkę :lol: A jak będziecie u mnie to Jadzia musi pobrać patyczki z moich róż dla was ;:108
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu ścianka wyszła superowo ;:138
Będziesz miała teraz wygodniej do sprzątania bez wykładziny przy kotkach....szuru buru i będzie czysto.
Ciemierniki masz zachwycające szczególnie te ciemno bordowe...muszę się za takimi rozejrzeć.
A co do różyczki to ta moja jest bardzo wysoka i sięga prawie 2,5 metra ale mam jeszcze taką podobną ale mniejszą też nn, która sięga 1,5 metra. Trzeba będzie je w przyszłym sezonie poobserwować i może jakoś uda się nam je ponazywać.
Pozdróweczki i chow się cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Oj , jak ja bym chciała , żeby te zdjęcia były z ,.... już ! ;:224
Fajny ten gość z pierwszego , to rannik , czy znów pogmatwałam? :roll:
Zdobyć go trza , koniecznie! :lol:
A ja się zastanawiam , jak Ty ten okrąg u góry dojechałaś , metrów dużo masz? :wink:
Mnie by wyszedł półksiężyc! ;:224
No chyba , że z podskoku , chmury by doszły! :;230

:wit , ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko nie martw się na zapas . Zanim spadły śniegi patyczki miały się dobrze ,więc mam nadzieję ,że i na wiosnę również ,gdyż siedzą pod śniegową pierzynką . Mam nadzieję ,ze nie zrobią mi wstydu ;:224 Basiu no to jak na dobrze wychowane dzieci przystało kotki przynoszą Ci w podzięce swoje zdobycze . Masz sie z czego cieszyć chociaż nie zjadają Ci cebulek ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia i awansowałaś na różanego eksperta ;:63 nazwy nadajesz, a na dodatek "patyczkujesz" z dobrym skutkiem :) mam nadzieję ;:65
Ciemiernikami nie ma co się martwić, przynajmniej na razie. U mnie w ogródku pół metra śniegu, nowoposadzonych róż nie widać wcale.
Ja już dawno nie mam nornic, teraz koty grasują u sąsiadów. Ciekawe, jak wygląda takie polowanie pod śniegiem :roll:

Aniu za oknem biało i mroźno, to chociaż w domu trochę słońca :) a takie malowanie to żmudna robota, kilka pędzli w ręce i kilkakrotne malowanie krawędzi :twisted:

Stasiu pomalowałam jeden pokój, a na całą resztę mieszkania popatrzyłam krytycznym okiem...i chyba w styczniu ciąg dalszy nastąpi. W koncu jestem na emeryturze i mogę powoli doprowadzić chałupę do właściwego wyglądu.

Krysiu masz rację, po zimie-zawsze za długiej-cieszymy się z najmniejszego kwiatuszka w ogródku. A mnie się wydawało, że cyklamen dyskowaty jest bardzo popularny :roll:

Iwonko jak to dobrze, że mamy Jadzię, prawdziwą ogrodniczkę :D Mnie ukorzenianie kompletnie nie wychodzi, nawet z wysianych nasion kiełuje co drugie :;230

Ela fakt, czysta podłoga to teraz mały pikuś, ale przejście po panelach bosą nogą to żadna przyjemność.
Może ta moja róża też dorosłaby do takiej wysokości, jak Twoja, ale....obcięłam ją nisko, jak wielkokwiatową. Na forum w tym czasie byłam debiutantką i lekcji o cięciu nie odrobiłam ;:223 a wszyscy działkowcy bez zastanowienia tną róże do ziemi.

Dorotko specjalnie wkleiłam zdjęcia z datą, aby było jasne, że to już tylko :!: dwa miesiące.
Toto żółte to rannik, ma wściekle żółty kolor i wygląda fantastycznie wygrzebując się ze śniegu :D
Wysokość mojej chałupy waha się od 2,40 do 2,50 :;230 więc z drabinki nie ma problemów sięgnąć pod sufit. Jak koło nie wyjdzie, można poprawiać do skutku.

Czy on może nie cieszyć?
Obrazek

No, to roża, której Jadzia nie lubi...a ja bardzo lubię :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”