Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

Aniu, podziękowania dla siostry za ratowanie kurczaków, widzę, że wiecie jaka odpowiedzialność przed całym forum na Was spoczywa! :;230 Dbajcie o nasze kurczaki! :)
Aniu, wyczytałam w wątku metasekwojowym, że masz trzyletnią metasekwoję hodowaną na Twoim piasku, pokaż, jeśli mogę prosić? Bo u mnie też warunki nie najlepsze, ale tak samo nie mogłam się jej oprzeć :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Jutro zrobię jej zdjęcie. Rośnie na najdalszej rubieży działki i jeszcze jej nie widzę z okna, ale jak urośnie to może będzie mnie witać rano swoją sylwetką. Teraz trochę ją zasłaniają inne drzewa i krzewy przed bezpośrednim widokiem. Całkiem dobrze sobie radziła do tej pory. Problem tylko z późnymi przymrozkami.
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj burza byłą okropna, myślałam w pracy, że grad okna powybija :( U mnie na wsi na szczęście tak nie lało. Na wieś proszę o deszcz, do miasta gradobicie. :;230
Dzielżan znam tylko z gazet i w kępach wygląda uroczo. :)

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

renim pisze: Na wieś proszę o deszcz, do miasta gradobicie. :;230
No co Ty ;:14 a wiesz ile kosztuje klepanie auta, albo wymiana rynien, czy dachu :? Jeśli grad to taki malutki ewentualnie i wtedy nie ma znaczenia gdzie ;:108
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Aneczko, z tymi kurami i dziećmi to najszczersza prawda, niektóre nie wiedzą jak wygląda...
A moje po dwudniowej nieobecności pierwsze poszły się przywitać nie z babcią, tylko z ptactwem domowym (trzymając w rękach liście buraków) :;230
Dzielżan piękny, teraz na niego będę polować, bo rudbekię już mam ;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, w sobotę to dopiero sypnęło gradem! Na szczęście bez szkód, ale mało brakowało żeby podziurawiło mi folię na tunelu. Do dzielżanów zachęcam, bardzo sympatyczne kwiaty.

Pamelko, zgadzam się. Grad malutki jako ciekawostka może być. Żadnych rekordowych gradzin nie chcę oglądać na żywo.

Aniu, widać drób ma coś w sobie, jakiś magnetyzm, że tak ciągnie do niego dzieci :;230 Ja uważam że to bardzo sympatyczny objaw. Tylko czy babcia się nie obrazi :wink:

Teraz skoro była mowa o gradzie, to i dowód na sobotnie gradobicie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A oto co kwitnie:
Nareszcie zobaczyłam otwartą tygrysówkę. Ładna, ale czemu tak krótko
Obrazek

Kolejne mieczyki
Obrazek
Obrazek

Acidantera
Obrazek

Kłosowiec anyżkowy
Obrazek

Różanecznik. Nie kwitł na wiosnę, widać wakacje mu bardziej pasują.
Obrazek

Kiepskie zdjęcie, ale jest- metasekwoja jak widać rośnie na piasku, ma ponad 2 metry, jest dość gęsta.
Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Zielona_Ania pisze:Nareszcie zobaczyłam otwartą tygrysówkę. Ładna, ale czemu tak krótko
Obrazek
;:63 ;:63 ;:63 piękne sa kwiatki tigridii i całkiem spore, prawda? Moja Acidantera jeszcze nie kwitnie, czy będzie.
A grad całkiem spory, mam nadzieję, że nie narobił poważniejszych szkód ;:224
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Anuś, jak ten grad padał, ze nie uszkodził nic?
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Aneczko, dobrze, że nic poważnego się nie stało, gradu ja na szczęście nie pamiętam dużego, za to krótkie i konkretne wichury.
Masz piękne mieczyki ;:138 Matasekwoję "kiedyś" będę miała, bardzo mi się podoba to dostojne drzewo, czy acidantera zimuje w gruncie? Miałam kiedyś na nią oko, ale nie wiem, czemu jej nie nabyłam. Przypomniałaś mi, jaka jest piękna ;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorze, mieczyki z dnia na dzień coraz ładniejsze :) Ta chmura gradowa była niezła, zwłaszcza w końcowej fazie, bo lało przy bardzo ostrym słońcu - w zasadzie widać było granicę deszczu :)

Pamelko, ja byłam zaskoczona wielkością kwiatów Tigridii, spodziewałam się nie wiedzieć czemu jakichś maluszków. Acidantera też ładnie wyrosła, dopiero się zaczęła rozwijać.

Lucynko, sama nie wiem jak to się stało - nie widać strat. Może nieco dziurawe niektóre liście na tarasie (eukomisy, begonie), niewielkie wgniecenia w folii, ale to wszystko, można machnąć ręką. Trochę wody pod dom spłynęło z drogi. W innych okolicach już tak wesoło nie było, bo zmiotło dachówki, a komuś znowu komin się zwalił.
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Aniu, cieszę się, ze grad omijał twoje roślinki. :wink:
A tak serio to coś niepokojącego dzieje się ostatnio z naszym klimatem :roll:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wzrasta gwałtowność zdarzeń- po jednym deszczu woda potrafi stać pod domem. Już kilka akcji takich było, nie pamiętam podobnego roku. Wcześniej owszem zdarzały się oberwania chmury i burze, ale mniej się jednak wody zbierało u nas.
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Tygrysówki ładne są , lecz króciutko kwitną , miałem takie czerwone i żółte nakrapiane. Niestety jednoroczne były ... albo nie przezimowały...

Deszcz z gradem i oberwanie chmury , było w piątek ok . 14 godziny - jak byłem w drodze na swoje "kamienne ranczo" - po drodze w Krzywaczce musiałem się zatrzymać - nie dało się jechać, myślałem że mi grad szyby powybija w aucie. Widziałem tam też przestraszoną młodą sarnę siedzącą na drodze - kierowca białego "cieńkusia" się nią zajmował - może ją potrącił - biedulka pewnie straciła w ulewie orientację i na drodze stała? Właściwie to zastanowił mnie brak jakiejkolwiek informacji - gdzie należy dzwonić w takiej sytuacji... ;:14
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, współczuję gradu, mnie na szczęście póki co ominął. Przepiękne storczyki ;:138
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
x-d-a

Post »

Aniu, współczuję gradu; dobrze, że nie zrobił Ci większych szkód.
Rzeczywiście, w tym roku liczba liczba zdarzeń i klęsk pogodowych dawno już przekroczyła średnią.
Oglądam teraz krajobraz po powodzi w okolicach Bogatyni i włos mi się jeży :( Ile powodzi, ulew, wichur, trąb powietrznych czeka nas jeszcze w tym roku :?: :roll:
Chyba już dosyć. Mam szczerą nadzieję, że może chociaż jesień będzie spokojna i miła...
A te dwukolorowe mieczyki - śliczne!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”