Rabatki Konstantego część 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 3
Ja nigdy tego nie robiłam a nie narzekam na kwitnienie moich grudników.
Ale mogę na jednym poeksperymentować w przyszłym roku.
Ale mogę na jednym poeksperymentować w przyszłym roku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Ewa
poczytałam,nadrobiłam zaległości...fajna fotka z twoją podobizną w lustrze
poczytałam,nadrobiłam zaległości...fajna fotka z twoją podobizną w lustrze

- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo-Janeczko! Bardzo Ci dziękuję za poradę odnośnie aparatu. Wyobraź sobie że zadziałał 

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witam koleżanki z północy ,niestety deszczem i silnym wiatrem.
Ambo-skoro nie było powodów by aparat się buntował,to wyczyszczenie i dokręcenie nie powinno było zaszkodzić.Cieszę się,że Nikon(?) już sprawny!
Tess-cieszę się,że dotarłaś.Lubię "witam poniedziałkowo, wtorkowo, środowo, czwartkowo,piątkowo,sobotnie,niedzielnie i świątecznie".
Andziu-mięta się ukorzenia!Wyruszam po piękną doniczkę ceramiczną,bo sadzenie niebawem.Donoszę,że tak pietruszka jak i szczypiorek szybko doszły do siebie po podróży i coraz to zieleńsze.

Głosujcie na fotki do kalendarza Forumowego,zostały ostatnie dni!
Ambo-skoro nie było powodów by aparat się buntował,to wyczyszczenie i dokręcenie nie powinno było zaszkodzić.Cieszę się,że Nikon(?) już sprawny!
Tess-cieszę się,że dotarłaś.Lubię "witam poniedziałkowo, wtorkowo, środowo, czwartkowo,piątkowo,sobotnie,niedzielnie i świątecznie".
Andziu-mięta się ukorzenia!Wyruszam po piękną doniczkę ceramiczną,bo sadzenie niebawem.Donoszę,że tak pietruszka jak i szczypiorek szybko doszły do siebie po podróży i coraz to zieleńsze.

Głosujcie na fotki do kalendarza Forumowego,zostały ostatnie dni!
Witaj Ewo
wiesz szczerze to zazdraszczam Tobie tych ziółek na parapetach
wiem co to za rarytas bo do niedawna miałam kuchenny parapet zastawiony donicami szczypiorku pietruchy i innych pachnideł , teraz niestety nie mam dla nich miejsca i szczerze mówiąc wcale mi się to nie podoba
no cóż coś za coś
Wiało chyba u was dzisiaj nieżle ?
Pozdrawiam

Wiało chyba u was dzisiaj nieżle ?
Pozdrawiam
- EwkaEs
Tija-wiało w nocy podobno do 120 na godzinę,muszę przejść się na strych co tam się dzieje.Widziałam dziś kwitnącą forsycję,nie,żeby obficie,ale kilka kwiatów pojedynczych.
Z ziołami w kuchni pewien problem po niedawnej wymianie kredensu-zostaje na nie tylko parapet,ale,że ten po wymianie okien znacząco szerszy to się mieszczą-pietruszka,szczypiorek i mięta(w ukorzenianiu się).Nie miałabym nic przeciwko,żeby tych okien i to takich jak mam-o wystawie południowo-zachodniej mieć kilka....
Z ziołami w kuchni pewien problem po niedawnej wymianie kredensu-zostaje na nie tylko parapet,ale,że ten po wymianie okien znacząco szerszy to się mieszczą-pietruszka,szczypiorek i mięta(w ukorzenianiu się).Nie miałabym nic przeciwko,żeby tych okien i to takich jak mam-o wystawie południowo-zachodniej mieć kilka....
- kogra
- Przyjaciel Forum
A pewnie, zimą takie parapety to istny skarb.
Cały ogród można na nich zmieścić.
Cały ogród można na nich zmieścić.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs
- kogra
- Przyjaciel Forum
Dyńki super, kalanchoe też.
A kto bawi się samochodzikiem ?
Chyba nie Kostek.
A kto bawi się samochodzikiem ?
Chyba nie Kostek.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Ewciu cieszę się, że zielsko wraca do siebie po podróży
a mięta ślicznie wygląda w dzbanku
Śliczne to kalanchoe, właśnie ten gatunek mam z różowym kwieciem, kwitło bardzo długo, ale teraz po przycięciu coś nie chce zakwitnąć ponownie. Może te nowe sadzonki szybciej zakwitną.
Pozdrawiam cieplutko !

Śliczne to kalanchoe, właśnie ten gatunek mam z różowym kwieciem, kwitło bardzo długo, ale teraz po przycięciu coś nie chce zakwitnąć ponownie. Może te nowe sadzonki szybciej zakwitną.
Pozdrawiam cieplutko !
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Fajna ta biało - zielona dynia na okapie, ja mam jeszcze takie śmieszne małe kremowe, zrobię zdjęcie
jak mi przejdzie jesienna chandra...
jak mi przejdzie jesienna chandra...

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewuś moja córcia zabrała dzisiaj do Warszawy pełny pojemnik suszonej mięty.
- EwkaEs
Witam-20 stopni w połowie listopada!
Kogro-auto jest radiem z budzikiem.Chciałam pokazać jakie to kalanchoe jest czerwoniutkie.Dziś widziałam białe,ładne,ale zostało ustrojone w kwiaciarni i cena przez to półtora raza poszła w górę.
Andziu-wszystkie różowe mają nowe liście,a największe chyba pączki?
Zyto-w stolycy brak mięty?????Czy nie ma jak domowa?Ja także trochę ususzyłam,a nawet już się suszem dzieliłam.A szałwię zbieram nadal świeżą.Masełko szałwiowe jest pyszne.
Elżbieto G.-no to życzę,żeby chandra przeszła,od wtorku ma lać i ochłodzenie.Dziś jak na połowę listopada było za ciepło,chociaż spacer należał do udanych.Kostek także na smyczy nieco się przewietrzył,bardzo interesowały go kretowiska. A kret na trawniku pod Mamy oknem oszalał,kręćka dostał,16 kopców w jedną noc wywalił i to po spirali.
Kogro-auto jest radiem z budzikiem.Chciałam pokazać jakie to kalanchoe jest czerwoniutkie.Dziś widziałam białe,ładne,ale zostało ustrojone w kwiaciarni i cena przez to półtora raza poszła w górę.
Andziu-wszystkie różowe mają nowe liście,a największe chyba pączki?
Zyto-w stolycy brak mięty?????Czy nie ma jak domowa?Ja także trochę ususzyłam,a nawet już się suszem dzieliłam.A szałwię zbieram nadal świeżą.Masełko szałwiowe jest pyszne.
Elżbieto G.-no to życzę,żeby chandra przeszła,od wtorku ma lać i ochłodzenie.Dziś jak na połowę listopada było za ciepło,chociaż spacer należał do udanych.Kostek także na smyczy nieco się przewietrzył,bardzo interesowały go kretowiska. A kret na trawniku pod Mamy oknem oszalał,kręćka dostał,16 kopców w jedną noc wywalił i to po spirali.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Mam żółciótkie kalanchoe, ale jakoś trudno mi je powtórnie doprowadzić do kwitnącego stanu.
Kwitnie, owszem, ale takie jest roztrzepane
Kwitnie, owszem, ale takie jest roztrzepane

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewuś pewnie Paula chciała mieć miętę z pewnego źródła....EwkaEs pisze: Zyto-w stolycy brak mięty?????Czy nie ma jak domowa?Ja także trochę ususzyłam,a nawet już się suszem dzieliłam.

Ewuś ja mam dużo jeszcze nie zebranej szałwii a o masełku nie słyszałam... - podpowiedz jak się go robi.EwkaEs pisze:A szałwię zbieram nadal świeżą.Masełko szałwiowe jest pyszne.
Zostawiam