Martyny ogród w kolorach..

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Martyny ogród w kolorach..

Post »

A moje penstemony niestety zimy nie przetrwały...miałam cztery i wszystkie padły :(
A u Ciebie widzę coraz więcej rarytasków ;:138
Właśnie a dlaczego nie chcesz ołownika :shock:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Martusiu tak mało Cię ostatnio na forum, że jak tylko zobaczę, że są nowe posty, to zaraz biegnę sprawdzić, co u Ciebie słychać :D Zachwyciły mnie penstemony, tak obficie kwitną...czy one zimują w gruncie :roll: Zakupy świetne...czy ta odmiana jaśminowca pachnie? Idę sprawdzić, co słychać w doniczkowych ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynki kochane.. ołownik był zakupiony od razu z zamiarem oddania go we właściwe ręce mojej mamy, jest jeszcze niewielki, tak ciut wyżej kolana.. natomiast mój własny.. ;:170 o , mój własny stoi jeszcze w zaprzyjaźnionej szklarni i `dojrzewa` ;:170 myślę, że niedługo zachwycę Was cudnym jego widokiem .. i.. wielkością ;:170 Ale.. to może za tydzień ;:65 ;:65 grazynarosa22 dziękuję ;:196 FRAGOLCIU powolutku gromadzę roślinki.. o , właśnie, dzisiaj przytargałam do domciu za,mówiona Karaganę syberyjską :heja
Penstemony niskie.. siedziały chyba w dobrym miejscu.. w zimie mnóstwo śniegu je przykryło i to chyba pomogło.. faktycznie świetnie się odbudowały po zimie ;:63 ;:63
Iwonko zawsze cieplutko Cię witam w moim wąteczku ;:196 faktycznie rzadko ostatnio bywam na forum, ale to z powodu pracy.. już niedługo dołączę do Was na częściej ;:101 Iwonko, penstemonki u mnie przezimowały świetnie, martwiłam się o nie, ale dały świetnie radę :uszy Jaśminowiec.. pachnie pięknie, miałam jeszcze do wyboru zapach truskawki, ale kwiat mniej atrakcyjny ;:108
Watek doniczkowy.. chyba trzeba by coś tam wrzucić ;:177 ;:177
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Martyno, pozwoliłam sobie wpaść do ciebie od Dany. Zajrzałam i wpisuję się, bo juz na samym początku zaintrygowały mnie penstemon. Przymierzałam się do nich w Lidlu i w końcu odłożyłam. Przeczytałam, ze z Am. Pd. I pomyślałam, ze szkoda ich na jednoroczne, a przechowac już nie mam gdzie. Czy w jakiś sposób go zabezpieczałaś?
Obiecuję sobie, ze przy odrobinie wolnego czasu, wybiorę się na dłuższą przechadzkę po włościach i zerknę na parapety. :wit
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Justynko witaj :wit miło Cię gościć :D
Penstemonki.. tak na prawdę to zupełnie o nich jesienią zapomniałam, nie okrywałam niczym; tak sobie myślę, że w przetrwaniu pomogła chyba gruba warstwa śniegu, zawsze usypana z odśnieżanej obok ścieżki. Po pierwszym sezonie pięknie się rozrosły, ładne krzaczorki. Ciekawa jestem teraz tego o większych rozmiarach.
Zapraszam na spacerek i buszowanie po parapetach :wit

Westerplatte
.. aż do jesieni..
Obrazek

Mrs Cholmondeley
w rozkwicie
Obrazek

Ville de lion trochę wyciągnięty ;:224
Obrazek

The Vagabound..

Obrazek

..chyba muszę popracować nad fotkami :roll:
wszystko moje jest tu:
zapraszam
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Martusiu czego chcesz od tych fotek? Powiedz mi od ilu lat masz te pnącza powojników? Ja chyba nie potrafię z nimi dogadać się, bo takie jakieś chuderlawe :roll:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

aha....bo ja w tamtym roku widziałam u kogoś na tarasie dośc pokaźny okaz,w donicy.....i mnie zachwycił....i się dziwiłam,że chcesz go oddac....a tu takie sprawy z nim,no to czekam teraz na zdj twojego ;:65 :heja
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Martusiu ja bym była zainteresowana może ołownikiem. Tylko potrz4eba mi trochę informacji na jego temat.On jest przez zimę przechowywany podobnie jak datury?
Zobacz u mnie zdjęcie nowego iryska to chyba taki kolor jak Twój z domieszką lila-róż. Błękitek nadal aktualny.
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Iwpnko Westerplatte mam trzeci sezon, pozostałe sadzone ubiegłego lata. no i JPII świeży nabytek; a jeszcze poszukuję Kacpra lub Hani. Ogólnie w dobrej są kondycji, przyrosty mają świetne, chyba wystawa zachodnia im służy..

Grażynko już na dniach mam nadzieję, już jest pięknie w pąkach :P

Joluś ołownika, jak tylko przytargam do domciu, zadołuję razem z donicą w ziemi; ponoć mniej wymagający co do wody i odżywek od datur właśnie i takiej chociażby szafirowej burzy. Na zimę oczywiście sprzątnąć trzeba ;:108

Eh.. grzmi tylko , popruszyło jak kropidłem i tyle, deszczu, trzeba deszczu ;:129
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ cudne powojniki. Na czym one rosną?
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Asiu ;:196 chyba nie kumam.. jak na czym? :roll: w zasadzie nie przenawoziłam, podłoże średnio zasobne, ale przy sadzeniu dałam obornika, może to jego zasługa? ;:113
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Chodziło mi jak są puszczone? Chyba rosną na sznurkach?
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Tak Asiu, tymczasowo do poddasza garażu pociągnięte są sznurki, docelowo dostaną albo bambusy, albo jakąś konstrukcję, tylko na razie z kasą nie wyrabiam.
Dzisiaj przytargałam znów `coś ciekawego` ,ale nie mam fotek jeszcze.. i chyba czasu ;:224 Jutro z pewnością się pochwalę ;:170
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jutro było wczoraj a fotek cosiów nie ma...czekam ;:65 :wink:
Ładne powojniczki...moje się chyba zbuiły bo już pod dach wchodzą takie są wielkie a kwiatów jak nie było tak nie ma :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Martynko :wit Witaj . Nie wiem co chwalić pierwsze , ale chyba penstemony najbardziej mnie zachwyciły i jak
obficie Ci zakwitły ;:138 . Miałem jednego roku , ale nie przetrwały zimy ..... ciekawe jak będą u Ciebie się dalej spisywać .... :)
Ty również ostatnio rzadziej bywasz w swoim wątku , w ostatnim poście obiecywałaś fotki ... sporo czasu minęło a tu nadal cisza ,
prosimy wstawiaj ... ;:180 na pewno jest co podziwiać w Twoim ogrodzie . Przypuszczam , że liliowcowe nowości już kwitną ? :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”