Ogród Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Agnieszki

Post »

winobluszcz to pięciolistkowy -Parthenocissus quinquefolia, idzie jak burza, jesienią na czerwono się przebarwia :)
Ładny ogród miło się ogląda i psiula pilnująca - oj coś jej za dobrze z oczu patrzy :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Witam we wtorkowy deszczowy poranek. Niestety u Nas ulewny deszcz od wczoraj wieczora. Pada, pada i nie widać końca. Po wczorajszej wizycie na basenie i siedzeniu w różnorakich "wodach bąbelkowych" czuję się zrelaksowana i odprężona. Lubię te poniedziałkowe wypady :lol: Teraz siedzę w pracy i popijam kawkę i wskoczyłam na forum zobaczyć co u Was.

grazynarosa22 po 7 zł ale naprawdę wielkie okazy :)

piterek napisałam Ci na PW. Wydaje m się że coś z tymi zielonymi jest pokręcone. Aha i czy możesz mi powiedzieć jakie stanowisko: słońce, cień czy półcień???

Piotr=) witaj :wit Ty chyba u mnie pierwszy raz. Cieszę się, że Ci się u mnie podoba. Datura żółta ma mnóstwo kwiatów ale szkoda że w taką pogodę i wyglądają jak zmokłe kury. Takie oklapnięte.

elsi dziękuję za identyfikację winobluszcza- masz może jakieś doświadczenie w ukorzenianiu?. Tak też myślałam, że to on ale chciałam się upewnić. Co do trawek na oczkiem to na pewno jest kostrzewa sina, ostnica (ale nie wiem jaka odmiana), Carex comans 'Bronze' (turzyca włosista), Carex 'Ice Dance' hmm chyba wszystkie wymieniłam ;:224

Gencjana ja kupiłam za 7 zł (przecena) i się właśnie zastanawiam czy nie podzielić sadzonek. Hmm tylko jak to robić? Podpowiesz mi coś???

agrazka dziękuję za miłe słówka i cieszę się że Ci się miło spaceruje po moich skromnych włościach. Cori pozował do zdjęć. On jak widzi aparat to albo chce go polizać albo ustawia się do zdjęcia. To jest właśnie jgo ustawiane zdjęcie. On pozuje jak fotografuję :):)
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko, poczekaj na Piotra, on się zna lepiej ode mnie :roll:
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję za chęć pomocy :D poczekam poczekam na pewno na Piterka :lol: Króla Żurawek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, masz bardzo ładne trawy :D Ja jeszcze nie uległam ich urokowi :lol: :lol:
Żurawki świetne! Osobiście nie dzieliłabym ich, ale lubię duże rośliny :lol:
O żurawki zapytaj Igę23, ma chyba największą i najpiękniejszą ich kolekcję :D
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni dziękuję za wizytę. Chyba też doszłam do wniosku po przeczytaniu paru ciekawych informacji że nie będę próbować ich dzielić. Igę na pewno zapytam o żurawki- ona to ich Królowa :)
Pozdrawiam i powodzenia w wyborze bucików dla Pawełka ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agunia Twój ogród pięknieje w oczach, ciągle nowe roślinki w nim zamieszkują. Przepięknie wyglądają trawki , aż nie mogę się napatrzeć, muszę koniecznie i ja kupić sobie kilka tych maleństw. I żurawkowe zakupy wspaniałe. Wrzosy też cudownie prezentują sie wśród iglaczków. Naprawdę bardzo mi się podoba ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś witaj u mnie :wit Cieszę się, że wpadłaś i Ci się podoba u mnie. Staram się aby mój ogród piękniał i nabierał kolorów. Trawki bardzo bardzo lubię i dlatego tyle ich u mnie :) Co do żurawek zastanawiam się gdzie mam je posadzić?? muszę czekać na rady znawców tematu :):) Przesyłam ;:196
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Aga - jeśli nie założysz na brzegu tego nowego trawniczka fosy, elektrycznego pastucha i ochroniarza to niestety nie wróżę mu długiego życia :wink: Wystarczy, że wiatr zerwie oznaczenie i za chwilę znajdzie się amator parkowania w tym miejscu. Do szewskiej pasji doprowadzają mnie samochody rozjeżdżające trawniki ;:14
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pawle też uważam, że nic z tym nie da się zrobić. Myślałam aby zrobić taki mini żywopłocik z berberysów tam aby trawa była w środku- tylko jak ja bym to wszystko kosiła?? U Nas jest ten problem rozjeżdżonego trawnika ztego względu że tablica reklamowa stojąca na naszej działeczce oświetla właśnie też kawałek przed bramą i amatorzy dzikiego parkowania własnie tam stawiają samochody. Wrr ;:14 ;:14 ;:14
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Aguś Twój ogród pięknieje w oczach. Pieknie :D
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47

Post »

Aguś,klimatyczne wrzosowisko tworzysz,bardzo mi się podoba.

Jeśli posadzisz cokolwiek przy trawniku to pewnie Ci podepczą i porozjeżdżają ,co?
Gdybyś posadziła duże rośliny byłoby superancko ale....wtedy ...nie wykopią ?
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko, o zielonych liściach to nie żurawki a tiarelle , na oko się zgadza , są czsem podobne, dopiero jak kwitną można na pewno określić odmianę.
Żurawki zostaw jak są , atiarelle możesz nożem przeciąć na pół, spokojnie się rozrosną.
Te odmiany mogą rosnąć w każdym nasłonecznieniu, więc możesz je sobie posadzić jak pasuje. :wit
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Aguś PW
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agnieszkar1978 dziękuję ;:196

Lucilla dziękuję ;:196 wrzosowisko w trakcie tworzenia :) Chociaż w zeszłym roku tylko były 2 kępki :) Chciałabym tam dosadzić jeszcze jakieś hebe-podobają mi się takie zielone zwarte poduszeczki:) Tylko nie wiem jakie mi nie wymarzną- jedną już straciłam :| A co do trawniczka przed domem: na trawniczku wszystko rozjeżdżą a co dużego byłoby tam dobrze posadzić też nie wiem?? :| Wykopać raczej nie wykopią tylko co tam wymyślić?

iga23 dziękuję ;:196 za podpowiedzi. A tiarelle lubią cień prawda??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”