Ogródek Magdy:-) cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Magdy:-) cz.2

Post »

Taaak... podbudowujecie człowieka ;:224
Magda... domyślam się, jakie to zmiany dla Ciebie... powiem Ci, że mnie myśl o zmianie moich 3/5 etatu na cały napawają przerażeniem... a wypadałoby kiedyś... żeby potem czekać na ten wykop... i koparkę :wink:
Ale zaraz, zaraz... M powiedział, że nie chce się budować sam... woli coś gotowego... oj... to trzeba będzie wziąć dwa etaty... na ten kredyt ;:223 :;230
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu no musisz znaleźć czas na ogród...ja na chwilę obecną nie pracuję bo muszę najpierw doprowadzić swój do takiego stanu by był mało wymagalny ;:224 potem dopiero praca ale kiedy to nastąpi?-sama nie wiem...choć pieniążków by się zdało więcej ale wiem że nerwówka by była niezła że to nie zrobione i tamto leży zaległe...
Musisz mieć czas by cieszyć się tym co kochasz ;:196
magdala

Post »

Nawet nie wiecie ,jak bardzo podnoszą na duchu Wasze słowa!! :D
Ja nie pracowałam wiele lat (takie tam różne zlecenia i czas pracy układany przeze mnie-luksus :wink: )

Teraz -pierwszy raz w życiu mam 3 dni wolnego na całe dwa tygodnie ferii zimowych moich dzieci!
W czasie szkoły dzieci chodzą na obiady do stołówki.Ja wiem ,że to jest normalne ,że tysiące ludzi właśnie
tak pracuje i żyje.
Nie narzekam ,bo pracę trafiłam bardzo fajną i satysfakcjonującą ,ale już tęsknię za"wolnością" :D
Cóż -wszystkiego mieć nie można :wink:

A powiedzcie mi -co zmieniło się w Imageshacku -nie mogę dodać zdjęcia ,chciałam je zmniejszyć (tam jest taka opcja),
ale wszystko mi znika...

A jednak -udało mi się!
Takie tam -wspominki serduszkowe....
Obrazek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu pw :wink:
magdala

Post »

Ostatni raz na działce byłam w listopadzie i poczułam się jak wyrodna matka-bo okazało się ,
że jesienią kwitły na całego róże -ja zobaczyłam jedynie ich wymarzłe resztki :|

A dziki tak nam zryły całą działkę ,że aż boję się pomysleć ile roboty będzie z doprowadzeniem ziemi do porządku...
Jesienią posadziłam dwie wielkie cebule Szachownicy perskiej, kupione na allegro -mam nadzieję,
że pozostaną do wiosny na swoim miejscu...
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Magdo biegnę z pocieszeniem.
Nie jestes odosobniona w takiej sytuacji. Ja również wracam do domu o 18 i jak już wejde to nie wiem w co mam rece włożyć. Okres jesienno-zimowy jest dośc cięszki ponieważ wracamy a tu już noc. Dla pocieszenia dodam że latem jest dugo widno i można jeszcze wiele w ogrodzie zrobić. Dla mnie to relaks po 8 godzinach pracy.
Szczęściara z Ciebie,że masz pracę, która daje Ci satysfakcję. Ja niestety trochę się w swojej męczę a w sezonie letnim siedze jak na szpilkach bo zamiast przy biurku najchetniej siedziałabym w ogrodzie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czekamy na ciąg dalszy ;:65 Jak już wróciłaś, to tak łatwo nie odpuścimy :lol:
Dziki... to w poprzednim sezonie też były dziki? Pamiętam, że sprawca wykopków pozostawał... domniemany :lol:
magdala

Post »

Tak ,Gosiu :D - wiadomo to już na 100 %. Dziki były widziane (niemile..)
Skubańce muszą przełazić pod siatką ,bo nadal żadnej dziury nie znalazłam, a siatka jest bez podmurówki,
więc to możliwe.
Sąsiednie działki mają mniej zryte-czyżby u nas były ...trufle????? :lol:
Działka jest przeorana okropnie-miejscami na 15 ,20 centymetrów w głąb! Tak było na początku
listopada ,nie wiem co działo się potem-brr...
Jak zejdzie śnieg pojadę zobaczyć ten obraz nędzy i rozpaczy.

Moniko :wit Dziękuję za kolejne słowa na " tak" dla ogrodu ;:138

A ostatnio umilam sobie czas przeglądając ofertę różnych szkółek ,sklepów ogrodniczych itepe :tan
Ależ to dobrze robi! Zresztą dzisiaj latałam po mieście i starałam się naładować baterie
(jak to docenia się teraz dzień wolny :? ) -zaczęłam od Jyska ,gdzie nabyłam kilka wyprzedazowych drobiazgów,
potem spojrzałam na morze w Sopocie,ale szybko zwiałam ,bo zimno mi było.
Na koniec chciałam doładować się w ogrodnictwie ,ale tu się zawiodłam- w nasionach braki i tylko storczyki i
inne domowe- za mało !!!

Odkryłam też ,ze słynne Rosarium Choduna jest w Wielkopolsce i to całkiem ,całkiem niedaleko
mojej rodzinki :tan Trza będzie wyprawę urządzić...Tylko kiedy?
Fajnie byłoby zobaczyć róże podczas kwitnienia ,ale wtedy przecież ich się nie kupuje i nie sadzi.

Jeśli chodzi o byliny -muszę w tym roku zdobyć Trojeść krwistą- widziałam ją w ogrodzie u Izyziem,
niesamowita wielka roślina! Będę szukać też Perowskii, no i różnych innych :tan
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eeee tam... pojemnikowe można sadzić (i kupować :wink: ) cały sezon...
Tylko cenowo wychodzi to... mniej korzystnie :roll:
Ale przynajmniej widzisz... czujesz zapach...
To pomaga - albo wręcz przeciwnie - w wyborze...
Takie azalie na przykład - jak tu kupować poza sezonem kwitnienia? :wink:
Zimowe morze... jeszcze takiego nie widziałam... choć i w czerwcu bywa niewiele łaskawsze :evil:
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Ja też w zeszłym roku w środku sezonu kupowałam róże i się przyjęły. Nawet ładnie kwitły
Pozdrawiam Monika
magdala

Post »

A ,no widzisz -lepiej ,żeby cenowo wychodziło dobrze...
Może popatrzeć latem ,a kupić jesienią ? ;:65 Wytrzymam ? ;:65
Wytrzymam ,bo może i nowe miejsce się uszykuje do jesieni - już tak bym chciała..

To prawda Gosiu z tym morzem -podobno morsy mówią ,że nieraz łatwiej zanurzyć się zimą,bo temperatura nie ma różnicy :wink:
A zimowa plaża jest taka przymglona ,pusta i bez strachu chodzą ludzie z pieskami (no ,bo latem to mandacik
można załapać...) A w barach przy alejce wszyscy piją grzańca (zwłaszcza dużo pań :? )

Monika - ale kupowałaś róże w doniczkach ?
magdala

Post »

Mam jakieś kiepskie zdjęcia z telefonu- robione właśnie owego dnia listopadowego..
Ta gruszka wisiała jak wyrzut sumienia ,ale poziomka kwitła na całego!! No ,może tak na pół gwizdka..

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spadła gruszka do fartuszka... :wink:
Spotkać mówiącego morsa - bezcenne :lol:
Ale jak dla mnie to on mówił... od rzeczy ;:14 bo za nic nie weszłabym teraz do Bałtyku...
Grzaniec... o... to już co innego...
magdala

Post »

Małgorzato -ja nawet latem muszę mieć upał ,żeby tak porządnie skąpać się w morzu..
Ale morsom zazdroszczę - ci to muszą mieć kondycję!!
Czasem wyskakuje taki w gaciach z wody i biega jeszcze chwilę bosymi nogami po lodzie - normalnie aż
ciarki przechodzą. Pełny szacunek z mojej strony ;:180

O, taki Andre le Notre kwitł sobie w listopadzie (wstyd za zdjęcia :oops: )
Obrazek Obrazek

A na te pąki rododendrona to się cieszę -będzie fioletowo ,aż miło !!
Obrazek
Soczewka
1000p
1000p

Post »

W doniczkach i nawet ceny nie były szokujące ok 12zł
Ja nie wytrzymałabym do jesieni i musiałam chociaż kilka szt kupić.
Chciejstwo straszny stan :;230
Rany ja to nie pamiętam kiedy ostatnio się w Bałtyku kąpałam. Zawsze jak pojadę to wieje mało głowy nie urwie albo pada co mnie już przestał dziwić. Ja mam takie szczęście, że nawet jak pojechałam dwa lata temu do Chorwacji (koniec czerwca) to non stop padało. Znajomi nawet zaczęli żartobliwie pytać kiedy urlop biorę to wezmą w innym terminie by mieć pogodę.
Pozdrawiam Monika
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”