Moja działka w ROD
Re: Moja działka w ROD
Marzenka on kwitnie na różowo a liście ma biało -jasnozielone.
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I tak będę wiercić dziurę w brzuchu-ale to dopiero w przyszłym roku 

Witaj Aniu, zwiedziłam z przyjemnością dwa ogrody
Tak tu miło, bo bezpretensjonalnie
Dalie, astry, floksy, asclepium i inne przecudnej urody 
Wagi... przepiękne

Wagi... przepiękne

Siberio, byłam również u ciebie -rustykalne klimaty super a ten floks chyba peper mint to cudo.
W takim razie wszystko rozumiem
Ja pepper minta nie zamawiałam, tylko Floks (Phlox) All In One. Czyli jest to jednak pomyłka sprzedawcy
Kamień z serca, bo podejrzewałam już siebie o jakąś pomroczność
A widziałaś taką dalię?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434

A widziałaś taką dalię?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=434
Siberio, nie tylko , że widziałam ale i miałam ją w tamtym roku ale ubiegłej zimy zmarzła -to odmiana Akita .W tym roku kupowałam na allegro ale mnie oszukali i przysłali inną odmianę .Na wiosnę znów kupię ale w sklepie ogrodniczym bo były u nas ale ja myślałam, że skoro kupiłam to mam i nie kupiłam .Floksa takiego też zamawiałam zresztą u tego samego sprzedawcy co dalie i piwonie i przysłali zwykłego różowego.Chorowałam też na niebieskiego Blue Boy więc też u nich zamówiłam i mam też ..................różowego.
A mój blue boy w ogóle nie zakwitł, jako jedyny z kupionych, więc nie wiem co z niego wyrośnie
Pepper mint był bardzo dorodny jak na pierwszy swój rok, więc będę go mogła bez trudu podzielić, jakby coś 

Więc jak widać kupiłyśmy podobne tylko , że ty masz a ja nie .Gdybyś mogła się ze mną podzielić to ja mogłabym ci zaproponować floksa , któregoś z poniższych , białego lub jakiegoś różowego , albo inną roślinę , którą sobie wybierzesz.

Chętnie się wymienię na cokolwiek
Te dwa floksy chyba mam. Zima długa, więc coś tam wypatrzę 
Podgniwał korzeń mojej pomarańczowej trojeści (asclepias) i nawet nie zakwitła. Wiec byłabym chętna na nią
Pewnie zimy nie przeżyje. Za to biała była piękna i dorodna 

Podgniwał korzeń mojej pomarańczowej trojeści (asclepias) i nawet nie zakwitła. Wiec byłabym chętna na nią

Nie ma sprawy mam go a białym to nawet nie widziałam, że jest..Różowego miałam dostać nasiona ale sąsiadka działkowa chyba ich nie zebrała , bo widziałam ,że są ale przez płot po nasiona nie wejdę.Mam jeszcze inne floksy ale zdjęć im nie zrobiłam, gdybyś szukała to napisz jakich.Chciałam tylko napisać , że asklepias startuje późno wiosną więc wyślę jak wyjdzie , bo mam go w różnych miejscach i nie bardzo jestem pewna gdzie.Poszukaj jeszcze czegoś to za jednym zamachem wyślę.
Igorze umawiamy się na wiosnę , zima owszem się zaczyna straszą wielkimi mrozami ale jak będzie to się okaże .Rośliny oczywiście zabezpieczone .
Ja nasion też nie zebrałam z białego (białej). Wyrzuciłam łodygi z wielkimi strąkami na kompost. Pisano o nim, że rozrasta się jak wściekły, to nie myślałam o nasionach. Jak zima odpuści to może pobuszuję w kompostowniku 
Ja nie wiedziałam, że jest różowa trojeść
Kurczę
posługujemy się innymi nazwami, ja polską, Ty łacińską i mi się mylą formy gramatyczne 
http://www.google.pl/images?hl=pl&newwi ... 80&bih=828
Pomarańczowa to trojeść bulwiasta, a różowa i biała to trojeść krwista
Się podszkoliłam 

Ja nie wiedziałam, że jest różowa trojeść

Kurczę

http://www.google.pl/images?hl=pl&newwi ... 80&bih=828
Pomarańczowa to trojeść bulwiasta, a różowa i biała to trojeść krwista

Masz rację z tymi nazwami jak tylko możesz to poszukaj tych nasion.Pomarańczowej trojeści nasiona też mam , zebrałam ponieważ często o nie proszą dziewczyny.
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja jak zwykle zjawiam się jak Ania ma coś do rozdania
Aniu piękna jest trojeść może dla mnie kilka nasionek

Romeczko nie ma sprawy.