Spełnione marzenia Marzenki:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Spełnione marzenia Marzenki:)

Post »

No to jeszcze troszkę aktualnych moich :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
marzenaF
1000p
1000p

Post »

No to się na wstawiałam :roll: aż mi się nie chcą otwierać zdjęcia ;:224 Dzisiaj popołudniową porą też troszkę popracuję muszę w końcu posadzić roslinki zakupione u Emila :oops: oj coś mam ślimacze tempo,aż wstyd mi za samą siebie ;:223
I stwierdzam ,że mój kiepski aparat robi całkiem udane zdjęcia wieczorem,dużo lepiej niż dzienne. Jestem bardzo zadowolona z krzewuszki,kupiłam w netto jako różową taka zwyklastą w zeszłym roku.Całkiem mi zanikła i niedawno odbiła,i ma białe kwiatuszki ;:138 takie jak chciałam mieć :uszy Ogrom pracy jeszcze przede mną dziewczynki i chłopaki :wink: Po roku zmieniłabym w zasadzie wszystko no może oprócz tego pasa pod płotem od drogi,tam jest całkiem,całkiem do ludzi ;:108 ale inne rabatki juz mnie tak nie satysfakcjonują ;:223 Jakieś to wszystko nieprzemyślane,jedno na drugim posadzone bez tołku :cry: Nic to będziemy naprawiać ,i przesadzać,przesadzać,przesadzać aż do skutku :;230 :;230
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Marzenko gdzie Ty upychasz te roślinki ...chyba ciągle ubywa trawnika ...a widzę że i rabatka centralna przechodzi metamorfozę .A co takiego zakupiłaś u Emila ??? prawdopodobnie liliowce chociaż znając Ciebie nie tylko ;:224 ;:224
marzenaF
1000p
1000p

Post »

O kurcze ,ale mnie znowu zastrzeliłaś ;:223 No bo faktycznie zakupiłam liliowce no i jeszcze parę innych roślinek. Między innymi zakupiłam rdest,różne dąbrówki bo coś mnie na nie bierze nie tylko u Emila je pokupowałam :oops: Takie jakieś piękniutkie mi się zaczęły wydawać :wink: Języczkę też kupiłam i fiołka pełnego,brunerę i jeszcze parę roślinek tylko muszę popatrzeć jakich bo jak body dydy za grosz nie mam pamieci :;230
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Już doczytałam oprócz tego wszystkiego nabyłam jeszcze ;
- horminium pirenejskie
- kryptomerie japońską purpureę
- fuksję magelankę
- bylicę limelight
Wszystko bardzo piękne ;:226 piękniste nawet.Tylko teraz mam kłopot ,bo na razie nie powiększam rabatek Ewuś, a liliowce posadziłam w tej okrągłej rabatce,i ni jak mi się nie komponują z tymi wrzosami hm..... Chociaż tak sobie myślę,że przecież wrzosy zakwitaja dopiero pod koniec lata.... a coś powinno tam kwitnąć prawda? Już i tak sadząc te trawki i wrzosy natknęłam się na sporo cebulowych :roll: pozapominałam o nich ;:224 Sama nie wiem co mi z tego wyjdzie finalnie :wink: A zauważyłaś,że mam pierwsza azalię :heja Chyba można by ich jeszcze parę nabyć oczywiście tych malutkich,też mi się zaczynają podobać :;230
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Marzenko...ja cudnie wrzosy Ci kwitną ;:138 .....i w ogóle wszystkie kwiaty takie zdrowe,dorodne....nie to co u mnie ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Grazynko tylko 10 jest ubiegłorocznych wrzosów ,a reszta to świeżaki to i ładnie kwitną :wink: Chociaż te ubiegłoroczne są całkiem,całkiem niczego sobie :)
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zazdroszczę ci wrzosów-raz mi padły i boje sie drugi raz sparzyć-jest jeszcze tyle roslinek w zeszycie chciejek,więc wrzosy poczekaja aż większej wiedzy nabiore z forum :D
podziwiam trud włozony w urządzanie działeczki,piekne roslinki ,które odwdzięczaja sie swoim urokiem-a szalejesz z zakupami (ja ostatnio też :D -2 dni temu zamówiłam trawki a dzisiaj przyznałam sie m-pozdrowionka
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Jak by co to zielona jeżówka ...czeka na Ciebie ...
x-d-a

Post »

Marzenko, wrzosy Ci pięknie kwitną, a trawki kupiłaś śliczne :P
Mnie coś ostatnio też wzięło na trawki; muszę sobie o nich poczytać na forum i zakupić kilka. No a potem to już zostaje tylko zrobienie nowej rabaty z trawkami ozdobnymi w roli głównej ;:224
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Witaj Rybko to bardzo szkoda,że ci popadały wrzosy :( mnie wydają się zupełnie bezobsługowymi roślinkami.Rosną w mojej mokrej zbitej ziemi i nic sobie nie robią z niesprzyjających warunków.Ja się mojemu m nie przyznaję ja mu po prostu pokazuje cudne roslinki,z oczami roześmianymi ze szczęścia.No i co chłopina ma zrobić :oops: czasami sobie pogada ,pomruczy coś pod nosem a roślinki już są i basta :;230 :;230
Dala ciebie również witam w moich skromnych progach,dodam że zaglądam do twojego ogrodu i bardzo mi się w nim podoba :) Na trawki mnie naszło już wiosna ,na targach szczecińskich zakupiłam parę ,a teraz zamierzam się rozkręcać 8-) i juz z niecierpliwościa oczekuję na następne wrześniowe targi ,które zbliżają się nieuchronnie :wink: Muszę ci powiedzieć,że ceny trawek były bardzo korzystne ,w porównaniu do cen z naszego rodzimego Rajskiego ogrodu. Podpatruję sobie rabatki trawiaste to tu,to tam i już mi się pomału roi zarys mojej rabatki :) Tylko zanim ja cokolwiek zrealizuję to trwa,trwa,i trwaaaaaaaa ;:224 Chodzę wokoło nowego projektu jak nawiedzona jakaś jakbym tworzyła dzieło sztuki co najmniej ;:170
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

marzenaF pisze:Też mam taka piękną nn zakupioną w netto jako róża parkowa koloru żółtego :;230 nie mniej jednak cieszę się,że to nie ona.Ciekawe ,czy ktoś ją nazwie niebogę :?:
:wit Marzeno z całkowitą pomocą przyjaciół :D rozszyfrowano to jest Papageno Obrazek

Rybko spróbuj podsypać wrzosom ziemi z wrzosowiska leśnego najlepiej z resztkami korzeni (leśnych wrzosów) mikroorganizmy które tam są pozwalają wrzosom czerpać pokarm z gleby
u mnie pomogło a wcześniej padały jak u Ciebie
marzenaF
1000p
1000p

Post »

No piękna papużka aż się oczka do niej śmieją :D Cieszę się ,że choć jedna z moich panienek nie jest bezimienna.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”