Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
Oj już czuję zapach świątecznej choinki....
Już tylko kilkanaście dni ;)
Już tylko kilkanaście dni ;)
- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewo cieszę się że pietruszka żyje. Ja jeszcze nie mam czasu myśleć o Świętach.
Miałam mnóstwo roboty w ogrodzie.
Jutro u nas rekolekcje więc w nowym tygodniu zacznę porządkować dom.
Miałam mnóstwo roboty w ogrodzie.
Jutro u nas rekolekcje więc w nowym tygodniu zacznę porządkować dom.
Ewa
Heloł!!!! czy Kraków już zasypany?
Heloł!!!! czy Kraków już zasypany?
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ewo napisz jakie u Ciebie temperatury mialam sie dziś wybrać do Krakowa , ale rano bylo -17 trzeba pilniwac domu. POZDRAWIAM OLGA
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aśka-dzięki za alarm jukkowy, Hanuś potwierdziła,żeby wiązać i zdążyłam to zrobić w sobotę.
Korzo-m-no widzisz, tak niedaleko,a inaczej!
Tess-nie nie jest zasypany, kręcą się pojedyncze płatki,minus 5 było rano.Atak zimy z mrozem zapowiadają sukcesywnie do finału w piątek.
Zyto-u nas były w zeszłym tygodniu u OO Kapucynów i pod hasłem "Księża na księżyc".Jeszcze nie byłam z kolegą w dużej hurtowni po 5 kilo śledzi,no i trzeba jeszcze je przerobić,nie było litrowych utartych chrzanów do dalszej obróbki na placu i nie wiem czy nie przyjdzie mi kupić korzeni....,pierniczki kupiłam gotowe(seria limitowana) i trzeba upiec,muszę kupić szpachlówkę do drewna,bo w środę c.d. wymiany górnego zamka ,a ten tydzień paskudnie załadowany,(klauzury na II i na III roku, potem ocena, Studium Podyplomowe).
Mama wczoraj poproszona o wydanie kotu surowej ryby z lodówki zamiast morszczuka ku zachwytowi Kostka dała dwa steki z łososia....
Priamie-po prostu poprosiłam szwagra by zamiast gwiazdy betlejemskiej i czekoladek dał mi na imieniny choinkę w doniczce,rozłożystą do 80 cm,wysoką do 1.50 i żeby sobie nie dał wcisnąć drapaka,może kupić i w wigilię, wtedy jest taniej.
Dwa lata temu ambitnie taszczyłam taką choinkę z ogrodnictwa do domu pieszo, trwało to prawie godzinę,choć bez obciążenia najwyżej 15 minut.
Jadziu-po kolędzie w adwencie chodzą?????????U nas tradycyjnie po Nowym Roku,a przed 6 stycznia.
Olu-o 7 rano kiedy wychodziłam do pracy było minus 5,w nocy minus osiem,dziewięć. Popaduje i wiatr jest.Z każdym dniem zimniej do minus 25 przewidywanego w piątek.Weź czapkę i rękawiczki.
Korzo-m-no widzisz, tak niedaleko,a inaczej!
Tess-nie nie jest zasypany, kręcą się pojedyncze płatki,minus 5 było rano.Atak zimy z mrozem zapowiadają sukcesywnie do finału w piątek.
Zyto-u nas były w zeszłym tygodniu u OO Kapucynów i pod hasłem "Księża na księżyc".Jeszcze nie byłam z kolegą w dużej hurtowni po 5 kilo śledzi,no i trzeba jeszcze je przerobić,nie było litrowych utartych chrzanów do dalszej obróbki na placu i nie wiem czy nie przyjdzie mi kupić korzeni....,pierniczki kupiłam gotowe(seria limitowana) i trzeba upiec,muszę kupić szpachlówkę do drewna,bo w środę c.d. wymiany górnego zamka ,a ten tydzień paskudnie załadowany,(klauzury na II i na III roku, potem ocena, Studium Podyplomowe).
Mama wczoraj poproszona o wydanie kotu surowej ryby z lodówki zamiast morszczuka ku zachwytowi Kostka dała dwa steki z łososia....
Priamie-po prostu poprosiłam szwagra by zamiast gwiazdy betlejemskiej i czekoladek dał mi na imieniny choinkę w doniczce,rozłożystą do 80 cm,wysoką do 1.50 i żeby sobie nie dał wcisnąć drapaka,może kupić i w wigilię, wtedy jest taniej.

Jadziu-po kolędzie w adwencie chodzą?????????U nas tradycyjnie po Nowym Roku,a przed 6 stycznia.
Olu-o 7 rano kiedy wychodziłam do pracy było minus 5,w nocy minus osiem,dziewięć. Popaduje i wiatr jest.Z każdym dniem zimniej do minus 25 przewidywanego w piątek.Weź czapkę i rękawiczki.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Ewa Janina Sadowska pisze:o 7 rano kiedy wychodziłam do pracy było minus 5,w nocy minus osiem,dziewięć. Popaduje i wiatr jest.Z każdym dniem zimniej do minus 25 przewidywanego w piątek.
Witaj Ewuniu...u mnie to samo. W końcu to grudzień, ale do mnie nie przyszły jeszcze zamówione liliowce od Ismeny. Zmarzną jak nic

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja w temacie kolędy....
Jak jeszcze moja dzielnica (ohydne blokowisko bezczeszczące wzgórza morenowe ponad Wrzeszczem) była jedną parafią to kolęda rozpoczynała się od początku grudnia i trwała chyba ze dwa miesiące i jeszcze księży "wypożyczali" z innych parafii albo kleryków z Oliwskiego Seminarium. Odkąd powstała moja obecna parafie - jest pod tym względem normalnie.
Jak jeszcze moja dzielnica (ohydne blokowisko bezczeszczące wzgórza morenowe ponad Wrzeszczem) była jedną parafią to kolęda rozpoczynała się od początku grudnia i trwała chyba ze dwa miesiące i jeszcze księży "wypożyczali" z innych parafii albo kleryków z Oliwskiego Seminarium. Odkąd powstała moja obecna parafie - jest pod tym względem normalnie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
EWUNIU niestety jak u Was będa zaczynać to u nas będzie sie miała ku końcowi . Jakos zawsze zaczynają w 1 niedziele Adwentu .
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewuniu ja mam w tym roku swój chrzan - niechciany przez M. ( popryskał, więc znikł na rok) - powrócił , więc go wykopałam i piaskiem zasypałam w piwnicy żeby nie wysechł.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zyto-chrzan to znakomite źródło witamin zimową porą i naturalny lek.Trudno jest o dość grube i proste laski chrzanu, i żeby był kruchy!Wczoraj nabyłam te w litrowych słoikach i już się przegryzają z cytryną,rodzynkami,żurawiną i miodem.
Kostek w każdych warunkach znakomicie się wysypia.Nauczył się włączać czajnik u mamy i otwierać dolny zamek w drzwiach wejściowych.
Do kul z ziarnami dla ptaków zwabiły się oprócz wróbli sikorki.Kupiłam następne,za radą ekspedientki(Ogrodniczy na Batorego) tym razem zestaw sześć sztuk.Jakby dwie były w tym układzie gratisowo.
Ambo-Podwórkowy pod leciutką warstewką śniegu.Woda w misce dla gołębi zamarzła całkowicie. Jest tylko minus 5,w nocy mniej.Zastałam zdjęte ocieplenie ledwo co przeze mnie założone na jukkę (to znaczy dwa dni temu pod wieczór),sznurek na kartonie wiązałam porządnie i tak to zastałam tylko,że na ścieżce...zerwanego chochoła z marcinków nałożonego już dawniej i wykopaną małą irgę.Przywróciłam stan poprzedni,ale nie wiem na jak długo.
Coraz więcej choinek mamy ozdobionych,obok tej przy kościele Franciszkanów będzie 24-26.12 żywa szopka,zwierzęta wypożyczane są z zoo-oślica, lama,koniki.Po drugiej stronie ulicy jest anioł i oświetlona fontanna-jedne z ładniejszych w naszym mieście.

Kostek w każdych warunkach znakomicie się wysypia.Nauczył się włączać czajnik u mamy i otwierać dolny zamek w drzwiach wejściowych.
Do kul z ziarnami dla ptaków zwabiły się oprócz wróbli sikorki.Kupiłam następne,za radą ekspedientki(Ogrodniczy na Batorego) tym razem zestaw sześć sztuk.Jakby dwie były w tym układzie gratisowo.
Ambo-Podwórkowy pod leciutką warstewką śniegu.Woda w misce dla gołębi zamarzła całkowicie. Jest tylko minus 5,w nocy mniej.Zastałam zdjęte ocieplenie ledwo co przeze mnie założone na jukkę (to znaczy dwa dni temu pod wieczór),sznurek na kartonie wiązałam porządnie i tak to zastałam tylko,że na ścieżce...zerwanego chochoła z marcinków nałożonego już dawniej i wykopaną małą irgę.Przywróciłam stan poprzedni,ale nie wiem na jak długo.
Coraz więcej choinek mamy ozdobionych,obok tej przy kościele Franciszkanów będzie 24-26.12 żywa szopka,zwierzęta wypożyczane są z zoo-oślica, lama,koniki.Po drugiej stronie ulicy jest anioł i oświetlona fontanna-jedne z ładniejszych w naszym mieście.

- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Witaj Ewo
Świąteczne dekoracje śliczne!
Kostek taki poważny w śnieżnej pościeli....oj Święta coraz bliżej
Mrozów nie zazdroszczę ale... zawsze jakieś robactwo wymarznie. Choć taki plus tej pogody!
Ciepło pozdrawiam.

Świąteczne dekoracje śliczne!
Kostek taki poważny w śnieżnej pościeli....oj Święta coraz bliżej

Mrozów nie zazdroszczę ale... zawsze jakieś robactwo wymarznie. Choć taki plus tej pogody!
Ciepło pozdrawiam.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- JAKUCH
Witaj Ewuniu czyli znowu ktos niby przypadkiem coś zrzuca albo psy się bawia . Piękna posciel sobie wybrał na swoje posłanie . Arystkrata wsród kotów . Miłego dnia
No przecież kostek jest arystokrata 

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Kostek wie co mu pasuje a przy tym ma gust 

- JAKUCH
EWUNIU u mnie od nocy powolutku sypie snieg . Miłego dnia