Może w końcu opanuję ogród....
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Może w końcu opanuję ogród....
Alu , może cebula jest jeszcze za młoda?
-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj tak i mnie oczarowało drzewko lawendowe - szkoda że nie pachnie
I ja zazdroszczę ci tylu cebulek z liliami dlaczego chyba wiesz

I ja zazdroszczę ci tylu cebulek z liliami dlaczego chyba wiesz

- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Alu teraz niestety musisz je podlewac aż wszystkie hipki puszczą liście i od maja na podwórko zasilać co 2 tyg, a we wrześniu ucinasz liście zasuszasz cebule chowasz do kartonu z heblowinami, i w lutym sadzisz znowu do ziemi
- agnieszka__
- 500p
- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Alinko to ,ze rosliny masz fantastyczne to mozna w Twoim watku zobaczyc ,ale z koza to ja chcialabym sie osobiscie zapoznac jest najlepsza debesciara ;:91 .Pozdrawiam
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
Witam Kochani..i dzionek zaliczony
,
Zapraszam na kawkę
O matko -myślałam ,że teraz zaniosę na zimowanie i latem będą do odnowienia lub za rok do gruntu!!! No to się urządziłam !!!

Oj masz rację Kacperek jest cudny i strasznie psotny-doskonale wie jak rozśmieszyć a jak wykończyć nerwowoagnieszka__ pisze:Alinko to ,ze rosliny masz fantastyczne to mozna w Twoim watku zobaczyc ,ale z koza to ja chcialabym sie osobiscie zapoznac jest najlepsza debesciara ;:91 .Pozdrawiam

Zapraszam na kawkę
-sama zobaczysztrzynastka pisze:Alu teraz niestety musisz je podlewac aż wszystkie hipki puszczą liście i od maja na podwórko zasilać co 2 tyg, a we wrześniu ucinasz liście zasuszasz cebule chowasz do kartonu z heblowinami, i w lutym sadzisz znowu do ziemi

O matko -myślałam ,że teraz zaniosę na zimowanie i latem będą do odnowienia lub za rok do gruntu!!! No to się urządziłam !!!
Chyba tak- trzeba było zostawić do wiosny i wsadzić w grunt,,,trudno!!Ewelina pisze:Alu , może cebula jest jeszcze za młoda?
-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
Alinka a jak tam twoje narcyze w doniczkach urosło cos a może już przekwitło i przeoczyłam
?

- Alima2
- 1000p
Więc tak- te co kupiłam niedawno- kwitły ładnie. Moje zakwitły-ale były brzydkie ( dosłownie) takie wątłe,nierówne i obeschły im liście. Nie wstawiałam do pokoju-straszyły. Już nie będę pędziła kwiatków......( Chociaż mam nastawione hiacynty!!)
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Witam Alinko!
Ofertę piwonii mam z emaila i tylko tak można ją wysłać. Podaj mi na PW adres emailowy, to wyślę.
I mam prośbę. Czy możesz do mojego wątku wkleić te mądrości o glicyni? Nie będę musiała szukać w odpowiednim momencie.
Ofertę piwonii mam z emaila i tylko tak można ją wysłać. Podaj mi na PW adres emailowy, to wyślę.
I mam prośbę. Czy możesz do mojego wątku wkleić te mądrości o glicyni? Nie będę musiała szukać w odpowiednim momencie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Alima2
- 1000p
Wysłałam 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Alinko ta róża do herbaty to z płatków róży pomarszczonej. Dawno, dawno temu moja mama zbierała płatki z takiej róży i ucierała z cukrem pałką drewnianą w makutrze . Teraz można kupić taką różę ucieraną lub konfitury z firmy Polska Róża. Mają stronę internetową oraz sklep.
Jesienią kupiłam figę i trzymam ją na zimnym parapecie. Jest niewielka. Po jakim czasie mogę spodziewać się owoców ?
U Ciebie wiosna już zagościła. Piekna ta tarasowa lawenda.
Jesienią kupiłam figę i trzymam ją na zimnym parapecie. Jest niewielka. Po jakim czasie mogę spodziewać się owoców ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Wysłałam. Zwróć uwagę na deklarację
Obecnie w kolekcji posiadam 70 odmian peonii, w tym krzyżówki peonii
bylinowej z drzewiastą.
Ciekawe tylko, czy będzie sprzedawał wiosną. Prawidłowo piwonie sadzi się we wrześniu. Ale może, jak będą w doniczkach...
Obecnie w kolekcji posiadam 70 odmian peonii, w tym krzyżówki peonii
bylinowej z drzewiastą.
Ciekawe tylko, czy będzie sprzedawał wiosną. Prawidłowo piwonie sadzi się we wrześniu. Ale może, jak będą w doniczkach...
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Alinko byłam
i zobaczyłam Twoje tarasowce....bardzo urodziwe i nawet owoców się doczekałaś.
Zastanawia mnie ten judaszowiec....teraz kwitnie a z tego co wiem to jego kwitnienie przypada na maj...no chyba, że w domu czuje się jak w maju.
Słonko zasyłam.

Zastanawia mnie ten judaszowiec....teraz kwitnie a z tego co wiem to jego kwitnienie przypada na maj...no chyba, że w domu czuje się jak w maju.

Słonko zasyłam.

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Alinko gdzie Cię znowu wcięło?
Witaj Alinko, chyba 4 godziny spacerowałam po Twoim ogrodzie, aż mnie nogi bolą 
Masz fantastyczny zwierzyniec i mnóstwo pięknych egzotycznych roślin.
Widziałam, że masz figę i pisałaś, że jest u Ciebie już 3 lata. Mogłabyś coś więcej o niej napisać? Dostałam od M na Walentynki taką wielką figę szczepioną na pniu z owockami. Ma już dużo liści, postawiłam ją w domu, czekam na cieplejsze dni, żeby wystawić ją na taras.Bardzo się z niej cieszę, bo uwielbiam figi, szczególnie zrywane prosto z drzewa
Napisz proszę jak jest z owocowaniem u fig "domowych" ? Kiedy kwitną? Jak dużo masz owoców? Kiedy wystawiasz ją na zewnątrz a kiedy chowasz do domu?
Uff, zarzuciłam Cię pytaniami, mam nadzieję, że się nie gniewasz

Masz fantastyczny zwierzyniec i mnóstwo pięknych egzotycznych roślin.
Widziałam, że masz figę i pisałaś, że jest u Ciebie już 3 lata. Mogłabyś coś więcej o niej napisać? Dostałam od M na Walentynki taką wielką figę szczepioną na pniu z owockami. Ma już dużo liści, postawiłam ją w domu, czekam na cieplejsze dni, żeby wystawić ją na taras.Bardzo się z niej cieszę, bo uwielbiam figi, szczególnie zrywane prosto z drzewa

Napisz proszę jak jest z owocowaniem u fig "domowych" ? Kiedy kwitną? Jak dużo masz owoców? Kiedy wystawiasz ją na zewnątrz a kiedy chowasz do domu?
Uff, zarzuciłam Cię pytaniami, mam nadzieję, że się nie gniewasz

- Alima2
- 1000p
Witam Kochani 
Jak zwykle około 20-25 praca przygniata mnie do biurka!!!
U mnie w tarasowcach ewidentnie zaczyna się ruch,,,czują wiosnę ( ja już nie mogę doczekać się podlewania w fartuszku-lub bikini na dworze
) Nie zasilałam jeszcze-w sobotę planuję podcinać ......
A moje fuksje maja po 3 listki i po 3 malutkie słodziutkie kwiatuszki
Rozkwitły mi ostatnie amarylisy -śliczne!! Jutro będą zdjęcia
Mam zamiar na all poszukać róż właśnie pomarszczonej- spróbuję zrobić sobie wg przepisu Twojej mamy
Jeśli chodzi o południowce- w tym figę. Traktuje je otóż tak:
Codziennie podlewam je - wodą ze studni, w sobotę lecę polewaczką z odżywką dla południowców.
Stoją od maja ( po zimnych) do końca września na zachodnim tarasie oparte o ścianę - nie funduje im przeciągów.aha......... i rozmawiam z nimi np. chwalę za śliczne kwiatuszki,owocki itp
Owoce gwarantowane !!
basjak-w UBIEGŁYM ROKU KUPIŁA WIOSNA W DONICACH..... wyglądają nawet zdrowo-zobaczymy jak przezimują ..niestety bardzo marnie kwitły. Jedna nabyłam na all- czekam na przesyłkę. Mam zamiar traktować ją jak tarasowca...zobaczymy ....
Elizabetka Zastanawia mnie ten judaszowiec....teraz kwitnie a z tego co wiem to jego kwitnienie przypada na maj...no chyba, że w domu czuje się jak w maju.
Z tym judaszowcem to cięższa historia. Doczytałam ,że drzewo lawendowe-nie doczytałam ,ze to odmiana judaszowca!!
Mam 2 w ogrodzie... ( z tego jeden przez przypadek!!)
Te w domu sprawił nam tyle radości ,że zostawię go sobie na tarasowca- miło kiedy w lutym coś obficie zakwitnie,a to maluszek jeszcze
Celinko...ROBOTA!!! Już się poprawiam
Daisy Witam Cię serdecznie
Moje południowce kwitną i owocują od pierwszego roku posiadania
Dokładnie opisałam wszystko powyżej Oli. Jeśli jeszcze coś Cię nurtuje-pisz!! Jeszcze tylko jedna uwaga- zimują w 10 stopniach ( pilnuje temperatury!!!)

Jak zwykle około 20-25 praca przygniata mnie do biurka!!!

U mnie w tarasowcach ewidentnie zaczyna się ruch,,,czują wiosnę ( ja już nie mogę doczekać się podlewania w fartuszku-lub bikini na dworze

A moje fuksje maja po 3 listki i po 3 malutkie słodziutkie kwiatuszki

Rozkwitły mi ostatnie amarylisy -śliczne!! Jutro będą zdjęcia

Totalnie nigdzie nie mogę kupić płatków róż- wszędzie syropy...AAleksandra pisze:Alinko ta róża do herbaty to z płatków róży pomarszczonej. Dawno, dawno temu moja mama zbierała płatki z takiej róży i ucierała z cukrem pałką drewnianą w makutrze . Teraz można kupić taką różę ucieraną lub konfitury z firmy Polska Róża. Mają stronę internetową oraz sklep.
Mam zamiar na all poszukać róż właśnie pomarszczonej- spróbuję zrobić sobie wg przepisu Twojej mamy

Jeśli chodzi o południowce- w tym figę. Traktuje je otóż tak:
Codziennie podlewam je - wodą ze studni, w sobotę lecę polewaczką z odżywką dla południowców.
Stoją od maja ( po zimnych) do końca września na zachodnim tarasie oparte o ścianę - nie funduje im przeciągów.aha......... i rozmawiam z nimi np. chwalę za śliczne kwiatuszki,owocki itp

Owoce gwarantowane !!
basjak-w UBIEGŁYM ROKU KUPIŁA WIOSNA W DONICACH..... wyglądają nawet zdrowo-zobaczymy jak przezimują ..niestety bardzo marnie kwitły. Jedna nabyłam na all- czekam na przesyłkę. Mam zamiar traktować ją jak tarasowca...zobaczymy ....

Elizabetka Zastanawia mnie ten judaszowiec....teraz kwitnie a z tego co wiem to jego kwitnienie przypada na maj...no chyba, że w domu czuje się jak w maju.
Z tym judaszowcem to cięższa historia. Doczytałam ,że drzewo lawendowe-nie doczytałam ,ze to odmiana judaszowca!!
Mam 2 w ogrodzie... ( z tego jeden przez przypadek!!)

Te w domu sprawił nam tyle radości ,że zostawię go sobie na tarasowca- miło kiedy w lutym coś obficie zakwitnie,a to maluszek jeszcze

Celinko...ROBOTA!!! Już się poprawiam

Daisy Witam Cię serdecznie

Moje południowce kwitną i owocują od pierwszego roku posiadania