Ranczo Nokły cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz.3

Post »

Oj warto tu spacerować , ja ciągle zachodzę w głowę jak sam wszystko to tak pięknie ogarniasz ,jesteś nie tylko bardzo miły , gościnny , masz duża wiedzę dotyczącą roślin rosnących w Twoim ogrodzie i nie tylko , ale jesteś bardzo pracowity , tak że do tego ogrodu ciągnie jak narkotyk ,prawie co dzień zaczynam i kończę dzień Twoim ogrodem .
Właściwie jesteście z Zosią bo to tyczy się Twojej żony .Cieszę się że będę mogła poznać Was osobiście .
Myślę że Wasz ogród na forum jest jeden z największych , a mój jeden n najmniejszych
Pozdrawiam Genia . :wit
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Tadeuszu
dziękuję za notkę o Kolkwicji! Cieszę się, że to taka łatwa roślina w uprawie.
Zatem pozostaje czekać na wiosnę.. :)
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie Ci rośnie ta kuninghamia. U mnie dokonała żywota w zeszła zimę :cry:
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p
Od: 2 paź 2008, o 17:50

Post »

Witam Cię Tadeuszu.
Wszystko pięknie wygląda. No ale w końcu to Twój ogród i jak by inaczej mogło wyglądac.
Mam pytanie jakich bedziesz dokonywał wysiewów w lutym?

Pozdrawiam :wink:
U Kubusia na wsi-Mój ogródek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

STOKROTKO-dziękuję za odwiedziny, ja już też wysiałem paprykę, na razie wysiałem ziarenka zebrane z owocu kupionego w markecie. Z kupionej torebki, planuję wysiew w najbliższy piątek-niedzielę.

FELU- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie i za ocenę naszej pracy w ogrodzie. Zakładanie ogrodu w dziewiczym terenie jest łatwiejsze , gdyż człowiek nie jest niczym ograniczony, poza granicami działki. Mam nadzieję że będziesz u nas w ogrodzie stałym gościem.

GENIU- dziękuję za odwiedziny.Zawstydzasz mnie swoimi komplementami, o rosnących roślinach w naszym ogrodzie, dopiero się uczę, zdarza się że że uprawiając je popełniam błędy, które prowadzą do utraty niektórych roślin.

Sama najlepiej wiesz że nauka na własnych błędach jest czasami kosztowna, dlatego też staram się przekazać swoją ,zdobytą wiedzę innym, by nie powielali moich błędów. Lubimy pracować razem z żoną, zwłaszcza na ogrodzie, które jest dla nas "całym światem", czasami nasze dzieci mówią że już nie dostrzegamy "innego świata"

Geniu, nieważne jest czy mamy mały, czy duży ogród, ważne by ten nasz ogród był zadbany i estetycznie wyglądał, a co w nim rośnie , to już przeważnie zależy od naszych upodobań i posiadanych środków finansowych. O Twoim ogrodzie śmiało mogę powiedzieć że jest i zadbany i estetycznie wygląda.

EWO- dziękuję za odwiedziny, o tej porze, to nie tylko Ty czeka na wiosnę, nas również już "nosi", a tu nawet nadziałkę trudno dojechać.

PAWLE- dziękuję za odwiedziny, kuningamia w moim ogrodzie ładnie rośnie, trochę po ubiegłorocznej zimie zbrązowiały jej "łuski" na niektórych gałązkach, ale że z tych gałązek rozwinęła dalej nowe odrosty.

Gałązek z brązowymi "łuskami" na razie nie ruszałem, na wiosnę być może , jak ładnie przezimuje to zrobię jej drobną przecinkę, by u dołu wytworzył się pień drzewa.

KUBUSIU- dziękuję za odwiedziny i za komplementy pod adresem naszego ogrodu. W domu , na parapecie , wysiewam tylko pomidory i paprykę, i robię to w lutym. W marcu już na parapetach nic nie wysiewam.

Natomiast, jeżeli pogoda pozwala, to w marcu w szklarni , po przygotowaniu ziemi do wiosennego sadzenia ( papryki i pomidorów) , w międzyrzędziach sieję nasiona kwiatów jednorocznych i wieloletnich. Nie sieję żadnych roślin warzywnych, po prostu , na parapecie nie ma miejsca, a na targu za grosze mogę kupić potrzebne mi sadzonki kapustnych, czy innych.

Kontynuacja zdjęć roślin rosnących na Placu Centralnym

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Tadeuszu piękna odmiana lilaka, na pewno też pachnąca :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tadeuszu nie miałam zamiaru zawstydzać Cię .Widać ogrom pracy jaka musicie z żoną wykonać w tak dużym ogrodzie .Na prawdę to bardzo podziwiam .
A co do uczenia się na błędach ,to masz rację , czasem aż boli :;230 .
U mnie mojej pasji ogrodniczej nie wspiera mąż więc większość prac wykonuję sama , ale mąż kosi trawniki i przygotowuje mi opryski na roślinki robi to raczej bez entuzjazmu .

Genia
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Tadeuszu jak zabezpieczyłeś Pierisa :?: Mojego po namyśle wykopałam i zimuje w kotłowni. Szukałam wiadomości były sprzeczne, czytałam że można go zimować w ogrodzie a w innym miejscu że to roślina tarasowa przechowywana jak oleander albo fuksje.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Pozdrowienia dla wspaniałego ogrodnika
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Tadeusz byłem podziwiałem nowości gratuluję. Krzak bzu piękny , będę musiał sobie taki kupić może gdzieś go upchnę.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Za oknem wciąż zima ( i wcale się nie zapowiada by miała odejść :wink: ), a ja sobie chodzę u Ciebie i robię "inspekcję" :shock: Czy ten "paskowany" bez intensywnie pachnie? Wygląda świetnie. Jeśli powala zapachem na kolana to wiosną będę go szukała.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Witaj Tadeuszu,z prawdziwą przyjemnością ponownie przywędrowałam do Waszego pięknego ogrodu. Zainteresował mnie pieris -taki sam kupiłam jesienią 2008 r i zimy (przecież łagodnej) nie wytrzymał -nie ponowiłam zakupu zrażona niepowodzeniem -napisz jak go zabezpieczyłeś,Tobie na pewno uda się go ocalić masz takie duże doświadczenie z roślinami
Serdecznie pozdrawiam Danuta
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Tadeusz, dzisiejszego ranka, nad rzeką, temperatura dochodziła do -30.
Dobrze, że jest śnieg, zresztą Ty chyba dobrze zabezpieczyłeś rośliny.
Mam nadzieję, że wiosną wszystkie obudzą się z zimowego snu :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Trzymam za Was kciuki na tym biegunie zimna!!!
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Bez 'Sensation' kupiłam ostatniej wiosny, ciekawe jak przezimuje. Pieknie Ci kwitnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”