STOKROTKO-dziękuję za odwiedziny, ja już też wysiałem paprykę, na razie wysiałem ziarenka zebrane z owocu kupionego w markecie. Z kupionej torebki, planuję wysiew w najbliższy piątek-niedzielę.
FELU- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie i za ocenę naszej pracy w ogrodzie. Zakładanie ogrodu w dziewiczym terenie jest łatwiejsze , gdyż człowiek nie jest niczym ograniczony, poza granicami działki. Mam nadzieję że będziesz u nas w ogrodzie stałym gościem.
GENIU- dziękuję za odwiedziny.Zawstydzasz mnie swoimi komplementami, o rosnących roślinach w naszym ogrodzie, dopiero się uczę, zdarza się że że uprawiając je popełniam błędy, które prowadzą do utraty niektórych roślin.
Sama najlepiej wiesz że nauka na własnych błędach jest czasami kosztowna, dlatego też staram się przekazać swoją ,zdobytą wiedzę innym, by nie powielali moich błędów. Lubimy pracować razem z żoną, zwłaszcza na ogrodzie, które jest dla nas "całym światem", czasami nasze dzieci mówią że już nie dostrzegamy "innego świata"
Geniu, nieważne jest czy mamy mały, czy duży ogród, ważne by ten nasz ogród był zadbany i estetycznie wyglądał, a co w nim rośnie , to już przeważnie zależy od naszych upodobań i posiadanych środków finansowych. O Twoim ogrodzie śmiało mogę powiedzieć że jest i zadbany i estetycznie wygląda.
EWO- dziękuję za odwiedziny, o tej porze, to nie tylko Ty czeka na wiosnę, nas również już "nosi", a tu nawet nadziałkę trudno dojechać.
PAWLE- dziękuję za odwiedziny, kuningamia w moim ogrodzie ładnie rośnie, trochę po ubiegłorocznej zimie zbrązowiały jej "łuski" na niektórych gałązkach, ale że z tych gałązek rozwinęła dalej nowe odrosty.
Gałązek z brązowymi "łuskami" na razie nie ruszałem, na wiosnę być może , jak ładnie przezimuje to zrobię jej drobną przecinkę, by u dołu wytworzył się pień drzewa.
KUBUSIU- dziękuję za odwiedziny i za komplementy pod adresem naszego ogrodu. W domu , na parapecie , wysiewam tylko pomidory i paprykę, i robię to w lutym. W marcu już na parapetach nic nie wysiewam.
Natomiast, jeżeli pogoda pozwala, to w marcu w szklarni , po przygotowaniu ziemi do wiosennego sadzenia ( papryki i pomidorów) , w międzyrzędziach sieję nasiona kwiatów jednorocznych i wieloletnich. Nie sieję żadnych roślin warzywnych, po prostu , na parapecie nie ma miejsca, a na targu za grosze mogę kupić potrzebne mi sadzonki kapustnych, czy innych.
Kontynuacja zdjęć roślin rosnących na Placu Centralnym