Ogród (z) PESTKI@
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród (z) PESTKI@
PESTKO.....bułeczkę to Ci odpuszczę ale chałeczkę to bym chętnie wzięła........jakie apetyczne
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Po dodaniu do ciasta garści rodzynek wychodzi pyszna Francuska BRIOSZKA,ale wtedy to już tylko z masełkiem lub suchą wcinać.
Kupiłam dziś kilka kapersów kwiatów w ,,B,,i czekam aż wkońcu zrobi się ciepło.Ponoć odwilż na drugi tydzień.Ciekawe czy na rynkach będa juz bratki.Zawsze miałam wysadzone na Wielkanoć jako ozdobę ogrodu ,a w tym roku wszystko przewrócone do góry nogami.Wyszorowałam dziś okna żeby mieć czas na ogród przed świetami.Muszę dokończyć wysadzanie drzewek i zabrać sie za porządkowanie terenu po ,,wykopach,,
Kupiłam dziś kilka kapersów kwiatów w ,,B,,i czekam aż wkońcu zrobi się ciepło.Ponoć odwilż na drugi tydzień.Ciekawe czy na rynkach będa juz bratki.Zawsze miałam wysadzone na Wielkanoć jako ozdobę ogrodu ,a w tym roku wszystko przewrócone do góry nogami.Wyszorowałam dziś okna żeby mieć czas na ogród przed świetami.Muszę dokończyć wysadzanie drzewek i zabrać sie za porządkowanie terenu po ,,wykopach,,
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Pozdrawiam serdecznie kochanych gości i dziękuje za życzliwe i ciepłe słowa.Aż się chce zakasać rękawy i ,,,w pole,,,hihi.U mnie dziś zima na całego.Wszystko znów zasypane.Poszłam na ryneczek po jajka i zastanawiałam się czy aby lepiej nie rozejrzeć się za karpiem i choinką
Dobrze ,że wchodząc do domu wita mnie wianek na drzwiach i bukiety wiosenne w wazonach,no i wszedobylskie ,,kuraki,,
A to ode mnie dla Was
wiosna,która stoi u mnie w salonie

Dobrze ,że wchodząc do domu wita mnie wianek na drzwiach i bukiety wiosenne w wazonach,no i wszedobylskie ,,kuraki,,
A to ode mnie dla Was

wiosna,która stoi u mnie w salonie

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Aldonko
Wiosna w salonie -trzeba będzię ją zaprosić jak najszybciej na dwór 

Pozdrawiam Ewula
Tez o tym myślałam
Trzeba by się jeszcze za karpiem rozejrzeć 
Kurcze...mieszkam na ul.WIOSENNEJ ,a wiosny ni huuu huuu.Zima na całego,a od jutra w POLO MARKET bratki w sprzedaży.I gdzie tu sadzić ?W śniegu???

Kurcze...mieszkam na ul.WIOSENNEJ ,a wiosny ni huuu huuu.Zima na całego,a od jutra w POLO MARKET bratki w sprzedaży.I gdzie tu sadzić ?W śniegu???
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
W tamtym roku o tej porze już miałam posadzone bratki , a teraz brak słów.
Aldonka w jakiej cenie będą bratki ?
Aldonka w jakiej cenie będą bratki ?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
W Aldi dzisiaj też po 7,99 zł za 10 szt chyba pojadę zobaczyć
Aguś ja też w zeszłym roku już miała bratki a teraz....nie wiem czy ma to sens jak za niedługo będą królowały pelargonie

Aguś ja też w zeszłym roku już miała bratki a teraz....nie wiem czy ma to sens jak za niedługo będą królowały pelargonie

No właśnie tez o tym myślałam.Zanim one się ukorzenią i wezmą za porządne kwitnienie;trzeba je będzie wyciągać z mis i skrzynek żeby wsadzić pelargonie.Może wsadzę to jednej misy tylko
W tamtym roku nawet na cmentarzu już rosły w misie bratki,a domy były obsadzone.
Ta pogoda nas wykończy fizycznie i psychicznie.Co drugi człowiek ma deprechę i handrę.Mi samej nic się nie chce.Posprzątałam w domu i nie robię już nic.Jedynie to co na co dzień.nie czuje świąt,nie chce mi sie robić zakupów,a już wcale stać przy kuchni.Jak znam życie za chwile przywali 20 st.w plusie i dopiero będziemy chodzić kołowaci.Z kozaków prosto w klapki

W tamtym roku nawet na cmentarzu już rosły w misie bratki,a domy były obsadzone.

Ta pogoda nas wykończy fizycznie i psychicznie.Co drugi człowiek ma deprechę i handrę.Mi samej nic się nie chce.Posprzątałam w domu i nie robię już nic.Jedynie to co na co dzień.nie czuje świąt,nie chce mi sie robić zakupów,a już wcale stać przy kuchni.Jak znam życie za chwile przywali 20 st.w plusie i dopiero będziemy chodzić kołowaci.Z kozaków prosto w klapki

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Tak też jestem tego zdania że z kozaków przeskoczymy od razu w klapki i bluzki bez rękawów.
Bratki lubię a wię chyba tylko zakupię do misy na stół a reszta donic poczeka sobie na obsadzenie pelargoniami
Bratki lubię a wię chyba tylko zakupię do misy na stół a reszta donic poczeka sobie na obsadzenie pelargoniami

..no i popełniłam zakup bratków
Nie mogłam sie oprzeć tym cudnym pyszczkom.
Uwielbiam te żółte z czarnymi bużkami,choć wszystkie inne też piękne
Wsadzę je w misę i jak tylko zrobi się cieplej(miejmy nadzieje ,ze do Świąt) to wystawię na taras.Na razie będą w garażu.W ,,B,,kupiłam dalie,lilie i mieczyki tygrysie.

Uwielbiam te żółte z czarnymi bużkami,choć wszystkie inne też piękne

Wsadzę je w misę i jak tylko zrobi się cieplej(miejmy nadzieje ,ze do Świąt) to wystawię na taras.Na razie będą w garażu.W ,,B,,kupiłam dalie,lilie i mieczyki tygrysie.
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Kochana ślicznie przystroiłaś domek
Bardzo mi się podoba ...ślicznie się prezentuje kompozycja w zielonej paterze
A co to za śliczny czteroramienny świecznik
Pokażesz z bliska ?

A co to za śliczny czteroramienny świecznik

marzenia się spełniają! Dana