Aguś nie pomyślałam ,żeby ścinać prymulką brzydkie listki.....i znowu nauczyłam się czegoś nowego
Ja też ciągle sadzę , co jestem na działce zabieram następną porcję cebulek.....i sadzę.....sadzę ......sadzę......
Olu zastanawiam się czy w przyszlym roku nie zostawić krokusów w ziemi.
Będzie mniej pracy a czytałam w necie ,że one mogą być kilka lat w ziemi, tak samo cebulice i hiacynty
Daluś u mnie też sucho
Rabata na której był przekopany łubin i cały kompostownik fajnie trzyma wilgoć natomiast tam gdzie jest "ziemia działkowa" jest strasznie sucho
Aduniu koncepcje zmieniają się u mnie w raz z porami roku
Ciągle coś wymyślam a potem nie nadążam z realizacją

.....zobaczmy jak będzie tym razem
Jadziu to nie jest pnąca ,tylko rabatowa......niestety nic więcej na jej temat nie wiem bo w necie nie mogłam nic znależć......
Grażynko chyba się skuszę....tak czy inaczej

......trawy strasznie mi się podobają i dają rabacie dużo lekkości.
Najpierw zacznę od małych....tak na rozgrzewkę
Aguś róże poszły na rabatkę pod altanką
Jeszcze muszę znleżć jakąś herbacianą i będzie komplet
Markusie nazwa trójsklepki faktycznie jakaś dziwaczna

....ale zauważyłam ,że niektórych roślin nie lubię wlaśnie ze względu na nazwę, chociaż sama roślinka mi nie przeszkadza....
Markusie a co byś zaproponował wzdłuż ogrodzenia
W przyszłości na pewno będę tam coś działać bo na dzień dziesiejszy mamy zero prywatności

.....
Kochani
Różyczki wczoraj posadziłam, tak samo następną porcję cebulek.
Pogoda była cudna......cieplutko, słonko......nie czuć było wcale ,że jesień za płotem.....
A dzisiaj już słoneczku nie ma śladu.....tylko nie pada a szkoda bo sucho na działce strasznie......wczoraj podlewałam wszystkie rabaty bo niektóre roślinki ledwie zipią
Miłego weekendu

[/b]