... no to zrób zapasy worków i uśmiechaj się ładnie do panów z "Zakładu Oczyszczania Miasta" :P :P :Pgorzata76 pisze: Gośka!!! Ja nie mam kompostownika! Ja nawet nie mam miejsca, żeby go mieć!
Moje zielone cztery kąty
u siebie robię taki mały eksperyment... część chwastów (małych, bez nasion) wrzuciłam, do foliowego worka (po torfie) i na całej powierzchni porobiłam dziury. Gdzieś to widziałam, chyba nawet u nas na forum. Kompost robi się szybciej i mniej miejsca zajmuje niż kompostownikg.kiecko pisze:... no to zrób zapasy worków i uśmiechaj się ładnie do panów z "Zakładu Oczyszczania Miasta" :P :P :Pgorzata76 pisze: Gośka!!! Ja nie mam kompostownika! Ja nawet nie mam miejsca, żeby go mieć!

- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam, ciekawy pomysł z tymi workami. Ja mam kompostownik "kupę" o wymiarach chyba już 4 x 2m wys. ok. 2 m. Moja ziemia jest bardzo sucha, piaszczysta i kompost bardzo pomalutku się robi. Już nawet myslałam aby kupić glisty, ale one musza mieć pojemnik i to zamknięty, bo pouciekają, a mój kompost rosnie na ziemi, w kącie ogrodu. pozdrawiam... ;:94 ;:54
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- stasia109
Ale śmieszne!!! ja gwizdam, spiewam, tańczę i .... nic

Adresy do moich wątków
- stasia109
A moje komary tak się mnie boją.......chyba, że chodzi Tobie o to, że sama je zwabiam.... 

Adresy do moich wątków
- stasia109

Adresy do moich wątków
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Piękna Praga, to zdjęcie z chatynką śliczne
Widze, że udany miałaś wyjazd. I te knedliki, mniam - uwielbiam! Robiłam nawet w domu, ale moje myślały, że chcę je otruć ;-)
A glist do kompostowników nie zapraszajcie raczej ;-) Co innego dżdżownice

A glist do kompostowników nie zapraszajcie raczej ;-) Co innego dżdżownice

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Kot z domu - myszy w taniec
Nie było mnie ze trzy godziny, a tu śmichy - chichy
To ja dorzucę tylko, że miejsca na wory też nie mam (chyba, że pod oczami
), a na jesienne liście jest sposób: nasza administracja wystawia jesienią kontener na worki i potem hurtowo jest to wywożone... wzdłuż naszej ulicy jest sporo drzew, więc teoretcznie to dla dozorczyni... ale każdy dorzuci co mu się tam obsypie... pod warunkiem, że zechce mu się grabiami ruszyć
Można również zakupić worki z opłaconym wywozem
A ja właśnie kombinuję, czy ze dwa wory chociaż nie weszłyby gdzieś przy garażu...
w celach kompostowych, oczywiście
Gohna - czy Ty nie powinnaś teraz pracować?

Nie było mnie ze trzy godziny, a tu śmichy - chichy

To ja dorzucę tylko, że miejsca na wory też nie mam (chyba, że pod oczami

Można również zakupić worki z opłaconym wywozem

A ja właśnie kombinuję, czy ze dwa wory chociaż nie weszłyby gdzieś przy garażu...

Gohna - czy Ty nie powinnaś teraz pracować?

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt: