Moje spełnione marzenie tu.ja cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam

Rabata leśna super.
Piękna kolekcja kwitnących roślin, u nas jakoś licho rosną w tym roku rośliny/chyba pogoda -przymrozki wstrzymuja rozrost roslin/ i deszczu u nas malutko.
U Ciebie jest ślicznie.

pozdrawiam
Ewa
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, leśna rabata bardzo ciekawa :) Już wyobrażam sobie, jaka będzie, gdy rośliny się rozrosną :)
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo leśna rabata jest zajefajna :!: :!: :!: Kawalontek takiej i ja zrobiłam,ale gdzie mi do twojej. :shock: Żórawki z tego co zaobserwowałam w cieniu czują się jak najbardziej dobrze.Orliki -poproszę o nasionka -są zachwycające. :D
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Iza zerknij na P.W.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Iza :!: Te żurawki bordowe (to chyba zdjęcie nr 4 z serii żurawkowej) mam więc dziękuję. Co do szkarłatki, to może ona wyszła ale Mama nie bardzo wie gdzie, bo ja nie wierzę, że tak po prostu zniknęła (poszła sobie?). One mają solidne korzenie i nie przemarzały. Dopiero w lipcu się przekonam.
Ten bodziszek, co Ci zakwitł to żałobny. Bardzo go lubię, choć nie rozrasta sie jak inne. Wkrótce zacznie się feeria bodziszków. Widzę, że i u Ciebie jest ich trochę? Rabatka cienista bardzo ładnie skomponowana.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Iza bardzo masz zacienione na tej rabatce. Bo ja ostatnio zrobiłam taką rabatkę pod modrzewiami i boję się, że tam jest za dużo cienia.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Witaj Izuniu.
Wpadłam z przeprosinami,ponieważ wprowadziłam Cię w błąd - otóż kwiaty przypominające hortensje , to są kwiaty kaliny koralowej "Sterile" . :oops: :oops: . Na swoją obronę powiem tylko ,że otrzymałam sadzonkę tego krzewu jako hortensję , dlatego byłam przekonana do dziś, że to hortensja.
Na przeprosiny kwiatek dla Ciebie ;:12
Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Co do żurawek, to u mnie rosną w mocnym cieniu więc u Was na pewno pieknie się przyjmą, bo mają lepsze warunki! (ps. A swoje kupowałam po 2 (dwa) zł w obi, pod koniec wiosny, na wyprzedaży. Czasem można coś upolować.)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś świetna Twoja leśna rabata :D pięknie będzie jak roślinki rozrosną się :D i już poziomeczki takie duże :shock: Zachwyciły mnie Twoje orliki są prześliczne :D piękna kępa kuklika :D i tulipanki jeszcze takie postawne :D nie mają zamiaru przekwitać 8) :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rany - tylu gości, a ja tylko z doskoku wpadam na Forum!
Wszystkim dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. One dopingują i podnoszą na duchu!
Agness - tego kuklika mam w 3 różnych miejscach, ale tylko ten jest tak okazały. Te tulipany też mnie dziwią - zakwitły najpóźniej i najdłużej utrzymują kwiaty.
Agape kupiłaś żurawki wiosną ( a teraz co mamy?)? Jakoś nie przypominam sobie żebyś się nimi chwaliła... Można wiedzieć jakie? Mam zamiar regularnie dokupować różne odmiany. Mam nowe miejsca do nasadzeń :D
Witaj samanto! Śliczne dzięki za cudnej urody kwiatka. To chyba rododendron-zgadłam? Wcale się nie gniewam - jakbym mogła. Ja przez prawie rok myślałam, że mam jasnotę a okazało się, że to gajowiec żółty :lol:
Magdo - u mnie raczej jest świetlisty cień na tej rabacie. Myślę jednak, że pod modrzewiami też nie masz za ciemno.
Dzięki Jacku za identyfikację bodziszka. Nazwy zapomniałam, ale coś mi się kojarzyło z żałobą :wink: Masz rację, że się nie "rozłazi" po rabacie. Jednak trochę urósł w porównaniu do zeszłego roku. Mam kilka innych bodziszków, ale im jeszcze daleko do kwitnięcia.
Ido - dzięki! O nasiona postaram się - choć ja z zasady obcinam przekwitnięte kwiaty.
Moniko jesteś zbyt łaskawa dla mnie. Daleko mi jeszcze do Twojej doskonałości w projektowaniu leśnych rabat.
Witaj Ewo! U mnie też dość długo było zimno. Na szczęście majowe przymrozki ominęły Elbląg. Ostatnio nawet deszcz o nas nie zapomina :wink:, a to najważniejsze przy takich temperaturach. I u Ciebie wszystko ruszy!
Agnieszko - byłam - widziałam. Są super. Jedna ciekawsza od drugiej.

Chyba przyszła pora by pokazać trochę czarnej roboty, która zmienia oblicze działki. Moi panowie okopali mi wszystkie drzewa i stąd nowe miejsca do nasadzeń. Na pierwszy ogień poszła jabłonka koło kręgu. Tam posadziłam hosty od comy95 i małą bergenię wykopaną z leśnej rabaty ( zrobiło się miejsce na nową np. żurawkę lub tiarellę :wink: )

Obrazek Obrazek Obrazek

Niestety z nowej altanki w tym roku nic nie wyszło, więc zafundowaliśmy mały lifting starej:
Obrazek Obrazek

Wciąż trwają prace przy tworzeniu skalniaka na bunkrze:
Obrazek Obrazek

Wczoraj byliśmy cały dzień z wizytą u teściowej. Przywiozłam trochę kwiatów, trocin i oczywiście kamieni. Zajechaliśmy też do szkółki w Braniewie. Kupiłam tylko wiciokrzew i kolejne orliki. Żurawek w zasadzie nie mieli - nie licząc tej purpurowej. Dzisiaj byłam u Ani-Raczek i jak zwykle wyszłam obładowana roślinami. Do tego dostałam przesyłkę i jutro mam mnóstwo roślin do posadzenia. To będzie istna orka :wink: Jeszcze nie mam pomysłu gdzie ja to wszystko posadzę ( by później nie przesadzać :oops: )
A na balkonie zakwitły mi lilie. Co prawda miały być zupełnie inne, ale cóż...

Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Izuś świetna fotorelacja :D fajnie że chłopaków do roboty pogoniłaś :lol: .
Ten bunkier będzie super-chyba zaczynam zazdraszczać :oops:
A lilie?Co z tego że miały być inne-są piękne!
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Podoba mi się sama świadomość, że pod rośłinami jest jakieś pomieszczenie użytkowe. Stąd chyba sentyment do dachów zarośniętych trawą, ziemianek, domków hobbitów, Wzgórza Polskiego i Twojego bunkro-skalniaka :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Aga - moi panowie raczej tylko do takich prac się nadają :wink: Przy bardziej ogrodniczych ( np. koszenie ) zawsze robią jakieś straty.
Krzysiek - Moja pierwsza myśl jak zobaczyłam ten bunkier to był właśnie "zielony dach". Z czasem dojrzałam do skalniaka...
Zdjęcie lilii "balkonowych" jest sprzed tygodnia. Wczoraj wyglądały tak:
Obrazek Obrazek

Na działce zakwitły pierwsze goździki i kolejna odmiana liliowca zaczyna kwitnienie:
Obrazek Obrazek

A teraz kilka fotek ze szkółki w Braniewie ( i spadam dalej sadzić swoje nowe nabytki :wink: ):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś lilie prześliczne :D goździczek też :D uwielbiam je :roll: :lol: A skalniaczek nabiera formy, u mnie od wczoraj na trawniku straszą dwie wielkie kupy ziemi, też czekają na skalniak, jeno kamorów jeszcze brak :roll:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izo- rzeczywiście, dachoskalniak, nie do poznania! Jak zarośnie, to bedziesz miała cudo-unikat do chwalenia się! Fajnie, że bedzie rodzaj górki, to chyba bardzo urozmaica działkę?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”