Dziewczyny dziękuję Wam za odwiedziny i pochwały w imieniu cebul oczywiście
heliofitka-22 zł to trochę dużo dobrze,że zobaczyłaś że przemarznięte bo nic by z nich nie było
justa27-7 zł za sztukę to prawdziwa okazja
dorotaa-dziękuję za odwiedziny
szarotko-Twoje są równie piękne zapewniam Cię
Elu-mam nadzieję,że już wróciła Ci mowa
Pozdrawiam moje kochane rodzinne miasto
nusiaczy Ty kiedyś wysiewałaś te swoje hipki ?Co robisz z nasiennikami bo ja gdzieś na jakimś forum czytałam i widziałam wysiane Hipeastrum ale nigdzie nie widziałam nasion w ofercie do sprzedania
Dorota ja nie dopuszczam do zawiązania nasion ,najpierw trzeba by było je zapylić,potem czekać na nasiona i wysiać .
Kiedy kwiat przekwitnie usuwam zwiędnięty ,aby nie wysilać cebuli.
Na takie siewki trzeba mieć dużo miejsca i cierpliwości ,bo przy dobrym karmieniu zakwitną za 3-4 lata.
Nusiu dziś wielki dzień Twojego święta
i Adam o Tobie pamięta
więc z okazji Dnia Kobiet
składam ci moc życzeń:
uśmiechu, zdrowia, radości,
mnóstwa prezentów i gości,
przyjaźni wielkich i małych,
wielu przygód niebywałych
i uśmiechu wesołego
i wszystkiego, wszystkiego najlepszego.
Witaj Nusiu, trafiłam do Twojego wątku za sprawą cebulki hipeastrum "Gwiazdowy prezent", którą dostałam w prezencie. Pięknie hipek kwitł (nawet długo). Teraz mam liście i łodygę (usuwałam same przekwitnięte kwiaty). Czy jest jakiś sposób, aby ponowić kwitnienie?, czy też mam czekać na przyszły rok?
Jeśli sam nie wypuści kolejnego pędu kwiatowego, na co już nie masz wpływu,to kolejny wypuści w przyszłym sezonie pod warunkiem,że będziesz go teraz zasilać nawozem przez 6 m-cy i potem przejdzie stan spoczynku
Hej Nusia-witam!
Jestem u Ciebie poraz pierwszy i zaniemówiłem na widok Twoich wspaniałych hippeastrum w dodatku ładnie pokazanych na zdjęciach.
Mam pytanie-czy przy okazji bo dziś nie dam rady a stron masz dużo,mogę sobie skopiować przynajmniej kilka z nich do zrobienia kolaży do mojego albumu w których się lubuję.Oczywiście zaznaczę,że zostały zrobione ze zdjęć Nusi,a w ramach rewanżu jednego z nich prześlę Tobie???
Zastanawiam się jednak czy wyjdą tak jak bym chciał bo zdjęcia Twoje są b.dużego formatu.No ale najpierw poczekam na Twoja zgodę.Z góry dziękuję i pozdrawiam
meandrzejew-pędu nie obcinaj,poczekaj aż sama uschnie.
Co do nazwy tej odmiany to jest to być może,ale pewności nie ma Green Godess,musiałabyś sama porównać z opisem tej odmiany(poszukać w necie).
Arkadius121-bardzo Ci dziękuję za miłe słowa w imieniu moich hippeastrum
Zgodę na wykorzystanie moich zdjęć do albumu masz,ale pod warunkiem,że ujrzę je w swojej skrzynce email.
Pozdrawiam
Dzięki Nusia-Witam
Jeżeli uda mi się zrobić choć jeden kolaż czy będę go mógł Ci przesłać na PW,ponieważ po kliknięciu na Twój "email" otzrymuję informację,że: klient poczty elektronicznej nie jest prawidłowo zaistalowany?Dzięki raz jeszcze-pozdrawiam